Valpen i bur

Lille Jen blir å bruke bur om natta første tiden, til hun blir litt større og vi ser at alt går bra. Det er et lite men der, alternativet til buret første tiden er sengen vår.. går det helt galt å bruke bur så blir vi tre i sengen en periode. Men jeg håper og tror at det skal gå greit å ha valpen i bur når vi sover.
Største grunnen til buret om natta er Kaos, han sover «der han vil».. og det er ikke aktuelt å gjøre noe med det nå. Å la de være løse begge to om natta er ikke aktuelt, det tør jeg ikke. Kaos blir gigantisk i forhold til Jen første tiden, så vi vil ha litt kontroll over de sammen.
Jeg regner jo med at alt går bra, at alle sover om natta nokså fort. Med Amanda så tenkte jeg ikke slik.. jeg husker jeg satt i sengen første kvelden og vurderte å ha på alarm for å opp og ut med henne om natta.. Det er jo nesten flaut å tenke på, men hadde lest og hørt så mye om de som måtte ut med valpene både en og to ganger om natta. Det var så lenge siden vi hadde hatt valp at jeg leste en del om hvordan man skulle gjøre det.. Heldigvis tok fornuften over, og vi la oss bare.
Hun lå jo også i bur første tiden, hun kom såvidt med noen lyder første natta, og flyttet litt på seg, men roet seg så fort hun fikk litt kos. Og ingen «uhell» om natta, da var jeg overrasket 😯 Etter det sov hun godt hele natta gjennom uten problem, men det gjorde ikke jeg.. jeg våknet uansett, og kunne knapt forstå at hun sov så godt. Jeg sov i pysjamas så vi bare kunne gå fort ut om morgenen.
Buret er stort, husker ikke bredden, men er 125 cm langt, så tror det blir god plass.. Amanda ble jo nesten borte i det. Må bare se om jeg finner det igjen, har ikke vært i bruk på noen år. Så fort Jen blir litt større så blir det å sove «der hun vil» for henne også.
Kaos har sengen sin på ene siden av sengen vår, og buret blir stående på andre siden av sengen. Er litt spent på hvordan han kommer til å reagere på valpen, og hvor han kommer til å ligge om natta. Som jeg har skrevet før så håper jeg at det skal være positivt for Jen å ha Kaos her, spesielt første tiden. Det er ikke bare bare å dra fra mammaen sin og alle søsken, nesten så jeg synes synd i Kaos 😛 Skal vite han blir glad for å kunne slappe av litt hjemme hos seg selv etter litt.

Nye oppdateringer og bilder av valpene i dag 😀 Helt utrolig hva de har forandret seg på så få dager 😯 Noen av de begynner å ligne litt mer hund.. De har jo sett ut som hunder hele tiden da, og de er tydelig valper enda, men «noe» er litt mer forandret synes jeg. Det er så spennende og morsomt med oppdateringer med tekst og bilder/videoer, et stort pluss å få følge så godt med:-)

Jeg har bestilt et par seler.. klarte ikke bestemme meg for hvilken. Selene er ikke helt samme str, de overlapper hverandre på en måte, og ene av de er veldig justerbar. Den kan brukes lenge, men den blir litt for spinkel når Jen blir litt større, men greit å ha en som kan brukes litt fremover. .

Valpene blir vant til «matsignal», det fungerer utrolig bra her hjemme også.. Jeg spilte av videoen med valpene, med lyd.. og Kaos kom løpende fra soverommet og så seg rundt i stuen.  Jeg var ikke helt forberedt på det, men han fikk en godbit han da 😛

Amanda som liten valp i burimg_3615-800x533

img_4037-640x427

 

 

Har skrevet om hund og bruk av bur noen ganger, bl.a  her

4 kommentarer om “Valpen i bur

 1. Jeg har aldri brukt bur på natta til noen av mine. Santo sov alene i mellomgangen og hadde ytterst få uhell. Arkas sov på soverommet og hadde vel ett og annet uhell, ellers var jeg ute med han kun et par ganger. Nairo sov på soverommet, og jeg kan ikke huske at han hverken hadde noen uhell eller at vi var ute med han på natta. Men nå har jeg aldri hatt to hunder samtidig, så jeg forstår argumentasjonen din 🙂

  Liker

  1. Jeg trodde jo at jeg måtte vaske sengeklær «i ett sett» når Amanda var valp, men det skjedde jo ikke. Men akkurat det ser jeg ikke på som noe problem heller, man får ta det som det kommer 🙂 De har jo ikke styring på dette, det bare skjer 😛
   Jeg hadde ikke sovet om begge hundene skulle vært løse sammen om natta, pga størrelsesforskjellen. Og vil ikke stenge fra Kaos når han er vant til å ligge inne hos oss. Senere får de bare venne seg til å være løse, og rolige sammen.. 😀 Jeg tror det egentlig skal gå greit, er noe med rutiner, og at man sover om natta, håper jeg 😛

   Liker

 2. Jeg tror også det kommer til å gå fint. Spesielt valper har jo en egen evne til å sove når de er trøtte, de ligger ikke like mye på vakt som en del voksne hunder kan gjøre 🙂

  Liker

  1. Satser på rolige netter, og hvis ikke så er det uansett bare for en kort periode, og det tåler man fint.
   Hehe, her har de voksne hundene siste årene hatt fri om natta, merkelig nok. Har vært et par episoder der de har sagt fra, men det var nok mer tilfeldig 🙂

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..