Så kom vinteren

Her har snøen glimret med sitt fravær i lang tid, men nå er den nok kommet for å bli. Har ikke fått så veldig mye snø, kom bittelitt, så litt til, og så litt til.. Egentlig akkurat nok nå 😊

Har kommet inn i en kuldeperiode nå, i går var det -25. Heldigvis litt bedre i dag, men ser ut som det skal bli kaldere igjen.
Det er blitt desember, yndlings måneden min om vinteren. Adventstiden synes jeg er veldig koselig 💜
Har fått opp julegardinene, snart alle advents stjernene, og så kommer den andre pynten litt etter litt. Tenker juletreet kommer opp neste helg. Det er litt tidlig synes jeg, men jeg liker best juletreet før nyttår 😄 Så skal vi ha litt glede av det så er det greit å få det opp. Er ikke mange årene siden vi pyntet treet lille juleaften, det hadde vi jo alltid gjort når vi var barn også. Men noen skikker er det greit å endre litt på.

Jeg synes adventskalendrer er morsomme, og her har hundene også hatt det nå og da. I år tenkte jeg ikke å kjøpe noen, men så plutselig hadde jeg kjøpt to 😄 Men disse er litt annerledes, mer «i tiden». Finner de inne på Vofsa Her og Her Jeg hadde tenkt å kjøpe bare den første, men så tenkte jeg pytt, vi ser hva vi får til selv om jeg egentlig ikke har noe interesse for den type trening.
Med kuldeperiode, og slutten på løpetid/starten på innbilt, så tror jeg det var veldig lurt med de kalendrene.
Har sett på første og andre dagen bare, men står litt hva de andre dagene er, uten at man kan gå inn å se. Vi «kan» så vidt noe av det, men veldig greit med oppfriskning.
Alt dette (eller lignende) som er i kalendrene er noe vi kunne gjort uansett, og gratis. Men her er det veldig tydelig forklart, videoer, og ikke minst man får den adventskalender følelsen 😄 Jeg syntes det var verdt pengene, selv om vi så vidt har startet. Tror det blir noen konkurranser der også.

Noen ting blir tradisjon etter 1 år, synes jeg. Blant annet steking av avletter 😁 Ble så vellykket i fjor, så Tore satte seg ned i år også. Den dagen han skulle steke så dro de plutselig ut på et ettersøk først, så ble ikke steking før langt på dag. Tar veldig mange timer å steke noe slik, men det er så verdt det, sier hun som ikke har tålmodighet til det. Men jeg får det ikke til heller, selv om jeg har prøvd mange ganger før.
Ettersøk ja, det var -16 den dagen, men gikk helt greit, hun hadde på ullgenser. (Jen var ute på ettersøk i -17 husker jeg, med ullgenser på)
Apropos ettersøk, kom noe nytt i år, Sporio. Veldig enkelt og grei måte å få tak i ettersøksekvipasje. Selv om ikke alle er like glade for noe slik tror jeg det er noe som er kommet for å bli, og vil bare bli mer og mer utbredt.
Nå skal jeg ikke skrive så mye om de, men noe av kritikken de har fått er hvilken garanti de har for at det stiller en ekvipasje når noe skjer.
Vi har flere ganger gått ettersøk for folk som har hatt avtaler med andre ettersøksekvipasjer enn oss, men ikke fått tak i den de har avtale med. Så det skjer nok en del av de med vanlige/private avtaler.
Vi legger oss ikke oppi hva som er avtalt med andre, eller hva som skjer. Vi er bare glade for å fått gått ettersøk, til flere til bedre. Vi går også ettersøk der andre har gått med andre hunder først, og noen ganger er det hund nummer to eller tre som må til for at det skal bli funn, eller det blir ikke noe funn på noen av hundene. Det er ikke alltid like enkelt, eller vanskelig.
Vi har jo også andre vi kan spørre om vi ikke kommer i mål, er jo flere andre Schweisshunder i bygda 😄 Neida, joda.. er jo ikke bare de som er gode på ettersøk, mange andre som like gode, og noen ganger bedre også. Men er jo en grunn til at man har raser som er avlet til dette.

Men så var det avlettene, som jeg egentlig skulle skrive om, her er resultatet


I går laget vi salt flesk, vil si vi saltet tynnribbe. Det er så enkelt, og billig. Denne gangen lot vi stykkene ligge bare 3 timer, har erfart at det kan bli veldig salt om det ligger 6-7 timer. Men noen ganger er det 6-7 timer som er perfekt også. Må nesten bare se litt på flesket underveis.

Vi er nok veldig i rute med hva vi skal gjøre til jul i år, ikke så vanskelig siden det ikke er så mye 😄

2 kommentarer om “Så kom vinteren

  1. Det er dritkaldt her også, men så klart er det ikke like kaldt her som hos dere. Det er jo sånn det er hvert eneste år 🤪
    Her i huset er det ikke en eneste kalender i år. Hadde tenkt å kjøpe kaffekalender til Eileif i år igjen, men jeg har ikke rukket å dra noe sted som har de, og handle på nett har jeg tydeligvis glemt er mulig… Nei, som jeg skrev hos meg selv, jeg er ikke klar til noe som helst i år…

    Liker

    1. Jeg skvatt litt forrige helg, så at det var skrevet første advent et par steder. Så måtte sjekke en gang til da om det var reelt eller noen som tok feil. Så for meg å stryke gardinene om natta 🤪

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..