Hund, barn og respekt

Som nevnt før så har facebook noe som heter «på denne dagen», og der dukker det ofte opp gode og fine minner. Noen ganger er det innlegg som ikke er hverken gode eller fine. En sjelden gang dukker det opp innlegg fra bloggen min der, ikke så ofte jeg deler innlegg fra bloggen på min egen fb, men noen ganger.
For 4 år siden i dag delte jeg et innlegg, og når jeg så det kom opp nå i dag så kjente jeg den samme følelsen som da jeg skrev innlegget og så videoen som var delt, raseri og frustrasjon over at voksne folk kan stå for noe slik.  Innlegget finner du her
Videoen ble «dessverre» slettet, og pga kommentarene som kom til videoen så tror jeg dessverre ikke videoen ble slettet fordi personen innså at alt var feil, men fordi han rett og slett var for feig til å stå for den, og at personen senere startet oppdrett av boerboel er jo interessant. Merkelig nok har jeg aldri sett noe til denne «skrytevideoen» etterpå..

Det er så mye snakk om hvordan man skal lære hunden til å omgås barn, minst like viktig er å lære barn å respektere dyr. Har man unger og hund så er det vårt ansvar å lære ungene og hundene dette.
Om man ikke naturlig vet hvordan man skal gjøre dette med barn og hunder sammen så finnes det utrolig mye informasjon rundt omkring.
Det jeg synes er viktigst er å ikke la barn og hund være alene, ikke forstyrr hunden når den hviler/sover, la den få spise i fred. Ikke la «ungene gjøre hva de vil» med hunden, hunden er ikke ungenes leketøy! Lær deg (og lær ungene) hunden sin måte å snakke på (dempende signaler).
Noen hunder er dessverre slik at de ikke føler seg trygge på barn, det kan være fordi de ikke er vant til barn, de kan ha hatt negative opplevelse med barn, eller det kan være at de rett å slett ikke liker barn.. Da må eieren være ansvarlig og passe på at hunden ikke kommer i en situasjon der den må handle selv. Og som forelder må man forklare barn at man ikke skal styrte bort til alle hunder man ser, man skal spørre først, og respektere at noen ganger får man til svar at «nei, hunden min vil ikke hilse».
Unger og hund kan være en fantastisk flott kombinasjon, om det er på begges premisse 🙂

 

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..