Hund og barn, og hvordan man IKKE skal la de leke sammen

Det hender jeg ser etter videoer på youtube med hunder, og spesielt Boerboel. Det er morsomt å se på, hvordan hundene er osv.

Men, nå i morges kom jeg over en video jeg ikke liker. Nå risikerer jeg vel å få mange mot meg, men dette er min mening, og jeg synes heller ikke at det er greit med de som «skryter» over at ungene kan «gjøre hva de vil med hunden». Unger skal IKKE gjøre hva de vil med en hund!
En liten unge er ikke ansvarlig for sine handlinger, det er det vi som voksne som må lære de. Og hvordan lære en unge å respektere og håndtere hunden på skikkelig vis når den kan rive og slite i den som den vil. Det er dessuten ikke alle hunder som finner seg i å bli kravlet på, og slitt i ørene. Ikke alltid så lett for en liten unge å skjønne at man ikke kan hoppe opp å plage alle hunder, når man får lov til å gjøre slik med hunden hjemme.

 

Med «alle hundesakene» i media siste tiden så var sikkert tanken bak videoen god, og ser nå at det står tekst under videoen: Slik skal en ekte Boerboel håndtere medlemmer av flokken sin.
Men jeg tror videoen virker mot sin hensikt, jeg blir bare oppgitt over at folk kan være så tankeløse at de utsetter hunden og ungen for slik.

 

17 kommentarer om “Hund og barn, og hvordan man IKKE skal la de leke sammen

    1. Bra det ikke er bare meg.
      Jeg tenkte meg om flere ganger, før jeg postet det. Men jeg ble passe «varm i toppen» av å se den videoen, og tenkte meg veldig godt om når jeg skrev teksten, ellers hadde den vært annerledes…
      Jeg er veldig opptatt av hund og barn, og dette er så imot alt jeg mener er bra med hunder og barn. Jeg forstår rett og slett ikke at folk kan gjøre slik, og så «skryte» av det!

      Liker

      1. Ble helt dårlig når jeg så den, ble til å med liggende å tenke på den etter jeg hadde lagt meg.
        Reagerer veldig også på eierens forsvar av videoen., han synes det er helt greit 😦

        Liker

        1. Er mye jeg kan reagere på, og ofte lar jeg det være og gidder ikke «bry meg», men nå klarte jeg ikke.
          Vet ikke hvem som eier hunden, og har ikke sett noe forsvar av videoen? Men det sier kanskje litt om eieren av hunden.

          Liker

            1. At det går an! Å gjøre en feil er jo ikke så bra, men å forsvare det på den måten blir bare dumt. Noen ganger er det greit å legge seg flat og innse at en har gjort feil. Blir denne videoen fjernet så er det bare fordi eieren får mye «pepper», og ikke fordi at han innser at det er galt.
              Flott at mange reagerer og ser at det er feil, ser liksom ikke så mange andre en eieren som forsvarer måten å gjøre det på.

              Liker

  1. Jeg er i sjokk! Man kan da for svingende ikke stå 40 cm unna og tillate at en unge gjør slike ting mot hunden! Jeg tvang meg selv til å se hele videoen og jeg har lest gjennom hele FB-tråden det blir linket til her i kommentarfeltet, og like hårreisende som at de lar ungen holde på sånn, er at de forsvarer handlingene og ler fordi både eier og oppdretter jobber i barnevernet, indirekte sagt at det ikke vil nytte å legge inn en bekymringsmelding.
    Jeg er enig i det som skrives i FB-tråden om at hunden må ha en ekstremt bra psyke, og jeg tviler heller ikke et sekund på at hunden og ungen har et fantastisk samhold, men for meg går dette på 2 ting: 1: man lar ikke barn behandle hunder akkurat som de vil og 2: man skal ALDRI stole 100 % på en hund.
    Jeg vil også presisere at jeg er ingen hundepsykolog, og jeg har ikke massevis med peiling på hundeadferd, men for meg ser det ut som om hunden ved fler anledninger prøver å komme seg unna og at den kommer med dempende signaler. Og enten har hunden vondt i halen sin, eller så biter den i halen som et tydelig tegn på stress.
    Jeg skulle likt å sett de som hadde godtatt at noen vred rundt ørene på et barn eller hoppet på et barn som lå på gulvet… Fysj, nå er jeg sint!

    Liker

    1. Du skriver det akkurat slik jeg følte det da jeg så videoen første gang. Og jeg har skrevet om hunder og barn tidligere i bloggen, flere ganger. Så jeg er ikke ute etter å «ta noen» med innlegget.
      Og jeg må si at etter å ha lest «forsvaret» til hunde eier og oppdretteren så blir jeg kvalm. Har ikke sett ett eneste svar som er enige med de, men kommer vel snart noe fra en selvutnevnt ekspert…
      Tenkte det var bra oppdretteren hadde gitt seg som oppdretter, helt til jeg oppdaget at han har startet på nytt med to andre, hadde vært morsomt å vist om de to andre har samme syn som han, jeg hadde aldri kjøpt hund av en oppdretter med et slik syn.
      Og vet også at oppdretteren hadde videoen på fb siden sin, men der er den borte gitt, merkelig når han forsvarer den!

      Liker

  2. WOW!!! 😦
    For en brutal unge, synes jeg. Reagerer også på oppdragelsen av gutten. Hvordan i all verden er oppførselen hans ellers, når han får lov til å behandle hunden sånn. Sikkert stygt å skrive det, men synes det er så mange uoppdragne unger som ikke lærer respekt.
    Den gangen jeg møtte 5-6 unger som skremte Sheela nyttet det ikke å si nei til dem. Måtte kjefte og ta «tak» i den ene ungen, og sånn skal det ikke være. Men har også møtt unger som er veldig hensynsfulle mot Sheela, og gjør alt riktig, og det er kjempekoselig.

    Liker

    1. Har man hund og unger så er det første bud å lære de gjensidig respekt. Jeg synes på en måte det er bra at så mange reagerer på videoen (på facebook er den delt flere steder, og ikke en eneste som jeg har sett er enig med eier og oppdretter)
      Det er ikke morsomt å plage og gjøre andre vondt, hverken barn eller hunder 😦

      Liker

  3. Huff, nå fikk jeg ikke sett videoen, men jeg er helt enig med deg, det er ikke forsvarlig! Du må ikke være redd for å lufte ditt syn, jeg tror nok du har flere med deg enn mot deg, og det er ett viktig tema! Både barn og dyr er uforutsigbare!!

    Liker

    1. Videoen var faktisk stygg, såpass at mange ikke så den ferdig (den lå ute på fb grupper også) At den ble fjernet forbauser meg ikke, når jeg så at «alle» var imot, og bare eier og oppdretter forsvarte den. Og så elendige et «forsvar».
      Jeg er nok av de som tør å stå for hva jeg mener, men tenkte jeg skulle gå «forsiktig» ut med videoen, og tenkte meg litt om før jeg skrev innlegget, ellers hadde det vært litt annerledes.
      Jeg har enda til gode å slette noe her, facebook eller noe annet sted (som jeg kommer på) fordi jeg har skrevet noe dumt.
      Og skule jeg være så smart at jeg skriver noe dumt (haha) så er det mye bedre å legge seg flat, unnskylde seg, forklare og bli ferdig. Ikke være feig og tro at alt blir borte bare man sletter.
      Og som jeg skrev tidligere et sted her, dette er en sak jeg er opptatt av, og har skrevet om flere ganger før på bloggen også. Ikke så mange ukene siden sist gang.

      Liker

  4. Videoen er fjernet, så jeg fikk ikke sett den, men utifra kommentarene her, så hadde du nok god grunn til å reagere. Det enkelte mennesker synes er morsomt eller søtt, vil i noen tilfeller, for de fleste «hundemennesker» være galskap. Høres ut som om dette var et slikt tilfelle.

    Liker

    1. Ja, jeg kjenner at det begynner å koke bare jeg tenker på det. Og ikke nok med at det var så feil, hadde de som sto bak og forsvarte videoen bare innsett at de hadde gjort en feil, men neida. Og en av de to er oppdretteren og burde jammen vite bedre, skremmende at «vanlige» hundefolk reagerer så mye uten at det går inn.
      Og forsvaret var jo bare å prøve å latterligjøre de som reagerte, så da var det passe feigt å fjerne videoen, så mye for hva en står for!
      Inne på den gruppen her (er linket til den lenger oppe også): https://www.facebook.com/groups/25136425918/permalink/10151068304385919/?comment_id=10151069168975919&offset=0&total_comments=27
      Så ser en at alle som skriver der er mot slik «håndtering» av hund, ikke en eneste av de går god for det, var vel derfor de feiget ut også. Dårlig for oppdrettet at så mange misliker hva en går god for.
      Men jeg må ikke glemme at denne hunden er unik….

      Liker

  5. Tilbaketråkk: Hund, barn og respekt

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..