Innbilt drektighet

Har skrevet om innbilt drektighet/falsk svangerskap osv og Amanda flere ganger, her er fortsettelsen

Amanda fikk selvsagt innbilt drektighet igjen, nesten på dagen som jeg hadde regnet ut. Jeg trodde hun kanskje ikke fikk noe slik nå, men så begynte det, og når jeg sjekket boken min, så sto det der.
Jeg gruet meg når jeg så henne begynne, husker så altfor godt forrige gang.
Amanda har blitt verre og verre for hver gang, og siste gang så snakket jeg med flere ang hva som kunne gjøres, jeg vurderte sterkt kastrering. Men, veterinæren jeg snakket med var ikke helt enig, det er en stor operasjon på tisper, og en operasjon medfører alltid risiko. Man må selvsagt veie opp fordeler med ulemper, men jeg får ikke gjort noe slik uten at en veterinær er enig..
Nå vet ikke jeg om det kunne blitt vurdert, eller om det hadde blitt operasjon om jeg hadde insistert.
Jeg hadde «noe» jeg skulle prøve først, og så fikk vi med resept på galastop.
Jeg trodde galastop var for å stoppe melkeproduksjonen, men det skal hjelpe på de andre symptomene også. Og så var det ikke så «skummelt» som jeg trodde. Vi var innom apoteket for mange mnd siden for å kjøpe galastop, så vi hadde det når vi fikk bruk for det.

Amanda var ikke bare lett innbilt, hun var så preget av det at det var helt utrolig at man bli slik. Men, hun ble ikke aggressiv, gretten eller noe slik, men ellers tror jeg hun hadde alle symptomer og litt til, jeg visste ikke engang at tisper kan kaste opp ved innbilt drektighet, noe Amanda gjorde til gangs. Hun sov dårlig, kastet opp hver natt osv osv, har skrevet mye om det.

Kastrering så jeg nærmest på som en lettelse når jeg hadde tenkt meg om sist gang, og da var jeg ute av bekymringene om livmorbetennelse senere også. Men slik gikk det ikke, enda ihvertfall.

Når Amanda fikk løpetid nå sist så startet hun med bringebærblad kapsler med en gang (vet noen mener man skal begynne to uker før)
Amanda har spist slike kapsler hver eneste dag siden, det har blitt en vane, samen med annet fast tilskudd.
Neivel tenkte jeg da det begynte igjen hos Amanda, så virker det ikke. Visste jeg hadde stående galastop, men noe i meg er imot å bruke det, vet ikke hvorfor, men jeg har ikke lyst å gi Amanda det. Må man, så må man.. men jeg ville gi det litt tid for å se hvordan det utviklet seg.
Amanda gikk å «sutret» og klagde, samtidig som hun gikk.. gikk.. og gikk, peste en del.
Så gravde hun litt, her og der, inne som ute. Hun skulle bare under bærbusker, utebord osv når vi var ute, og begynte å «ordne» leie.
Det var slitsomt, men jeg «bet tennene sammen» og tok en dag om gangen. Det var slitsomt, men ikke skikkelig ille, ikke slik som før. Hun sovnet rolig om kvelden, sov hele natten, og sikkert på dagen når vi var på jobb også, hun var rolig når jeg kom hjem ihvertfall.
Dag nr 5 så begynte det plutselig å avta, var noen få dager det var bare litt, nå er dt knapt man merker at det er noe.
Konklusjonen min er at blir det slik som nå, da er det til å leve med både for Amanda og oss. Jeg hadde aldri i verden trodd at det skulle gå «så bra», i forhold til hvordan hun har vært før. Om det er bringebærkapslene som hjelper, eller om det er noe annet (vet ikke hva i såfall) vet jeg ikke, men det var veldig interessant. Jeg skal garantert prøve igjen med samme neste gang, går det bra da også så burde jeg kanskje ikke gi henne slike kapsler gangen etter der, for å se. Men, jeg vet ikke om jeg tør ta sjansen, med tanke på hvor ille hun egentlig var sist. Får se..

Det som var litt «morsomt» nå var at Hundesport hadde en artikkel om falsk drektighet i siste nummer. Der sto alt jeg visste fra før, men sakner kanskje litt mer om hvor ille det egentlig kan være.

Jeg har ikke så mye erfaring med innbilt drektighet, eller tisper generelt, så har lært mye med dette. Det skal bli skikkelig spennende ang bringebærkapslene ihvertfall, tenk om det er å enkelt? Nå virker det sikkert ikke på alle, selv om det kanskje hjelper noen, men det skader neppe å prøve. Jeg har ikke funnet noe negativt med det (ikke dermed sagt at det ikke kan være noe), synes bare det er så merkelig at det ikke er mer kjent og at flere har prøvd, slik jeg ser det så må det da være mye bedre enn galastop, om det virker.
Jeg har flere bokser stående, hadde et par bokser, og så bestilte jeg så jeg skulle være sikker på å ha nok.

 

Blåbær er veldig godt, og sunt 🙂hund og blåbær

2 kommentarer om “Innbilt drektighet

  1. Tilbaketråkk: Innbilt drektighet | Blopp.no

  2. Tilbaketråkk: Valerina, vannstasjon og tv program | Boerboel Heidi

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s