Micro

Da rullet Micro og Tore avsted, og jeg og Amanda nyter roen..
Har vært veldig hektisk siste tiden, med mye forskjellig. Det vi har brukt mest tid på er bobilen(e), vi begynte å snakke om å se på ny bobil til sommeren… Vi hadde i utgangspunktet tenkt å ha Nano lenger, men siden vi fant ut at bobil livet passet oss veldig bra, så fristet det veldig med en litt nyere bil.
Vi hadde noen «krav» når vi begynte å se på nå i høst, for å sondere terrenget.. Ble mye titting, linker mellom datamaskinene, mange mail (jeg gikk så i surr at jeg klarte å sende to mailer til samme forhandler med noen få dager imellom, ang. samme bil..) Vi fant mange biler vi likte, men visste seg etterhvert at det ikke alltid var så bra som det så ut i annonsen på alle biler, for å ikke snakke om et par spørmål veldig mange forhandlere glatt overså når de svarte på mail.

Vi fant en bobil vi likte godt, enkel, men veldig funksjonell til oss. Ikke slik avskrekkende langt unna heller (alt er relativt), men den selgeren har nok ikke gått noe «smilekurs», han virket rett å slett gretten fordi vi stilte noen spørsmål om bilen, og vi fikk til svar at det var nok ikke bilen for oss 😆 Han skulle bare visst hvor nære vi var med å nedover for å se på bilen, hadde det ikke vært for det svaret han ga i mailen, så hadde vi nok reist for å se på den. Men, da så vi bare videre.
Fant en annen en som så veldig interessant ut, og for å gjøre en lang historie veldig kort så dro Tore nordover for å se på den fredag, og hadde med Micro nedover igjen.
Det er en 2008 modell, så den er bra «ny». Vi så på fra omkring 2005 og oppover, hadde nærmest bestemt oss for alkove bil denne gangen også, mye pga plassen. Vi måtte ha en bil med køyesenger bak, eller en med stor sidelengs sofa på siden, til Amanda. Alkoven er er fin plass å oppbevare sengeklær osv, og alkovene på de nyere bilene er enorme, i forhold til Nano sin.
Vi ende opp med en med køyesenger bak, så da får Amanda nederste køyen. Noen av kravene våre var stor og sikker plass til Amanda, andre krav var større motor.. ac, ihvertfall i bildelen, ikke for lang km.stand og videre..
Micro er ikke så stor, men når den sto ved siden av Nano ble den enorm. Micro er ca en meter lenger, og det merkes, og mye høyere..
Alt er jo selvsagt mye nyere, og det er litt godt, samtidig er det ikke en slik «flott» bil. Vi kjøpte med piggdekk også, så har vi muligheten til å bruke den når vi vil.
Er ikke så mye skapplass i Micro, på en måte.. skapene er større. Men nå har vi garasje.. Kan ta bort nederste køye for å få en stor garasje, men der oppe er Amanda sin plass, så da blir garasjen litt lavere, men den er hele bilens bredde, så får med bra med last.
Når jeg snakker om last, vi så på flere biler som hadde passet oss perfekt, bortsett fra nyttelast. Vi hadde krav om minimum 500 kg, og det var et absolutt minimum. Jeg er medregnet i nyttelasten, Amanda, alt av vann i bobilen, alt ekstrautstyr.. veier fører over 75 kg er det over det med i nyttelast, mange som overhode ikke tenker på nyttelasten og hva som er ekstra. På Nano var det bra med nyttelast, og nå har vi bra, er vel ca 700 kg.
Mange av de bilene vi så på på nett hadde nyttelast på 3-400 kg. Når da 100 l vann veier 100 kg, jeg og Amanda veier ca 120 kg.. klær og utstyr må man ha med, litt mat og drikke er kjekt å ha, et par stoler til å sitte ute på osv osv. Mange «gambler» med at det går bra, men det frister lite å måtte sette att bagasje for å kunne kjøre videre, eller å måtte ta tog/buss hjem..

Så var det Nano da, ordnet til den for å ta bilder og legge ut annonse for salg. Det gikk fort.. Skulle hatt flere Nanoer, hadde nesten venteliste. To ville kjøpe den usett.. Men siden jeg hadde lovet ut å holde på den til noen hadde vært å sett på den gikk ikke det.
Hadde glemt å få med noen punkter i annonsen som jeg opplyste om på telefon/mail etterhvert som folk ringte/mailet, bl.a at det var reg.kjede og ikke reim, det var visst viktig..
Hadde jeg visst det jeg vet nå så hadde jeg nok lagt på noen tusen på prisen, men var jo greit å få solgt den også. Vi hadde snakket om vi skulle vente med å selge til våren, da er bobilene i gjennomsnitt noe dyrere tror jeg, men greit å ha bare en bb i hagen, er jo litt annet også..
Likevel var det nesten trist å selge Nano, det er så absolutt en bobil med sjarm, og vi hadde det morsomt på turer med den i sommer. Nå blir vi på en måte en av mange, og ikke en av få.. Hadde Nano hatt litt større motor og klimaanlegg så hadde vi nok ikke kjøpt ny enda, men vi var jo maks «uheldige» med sommeren og ferieturen i sommer, det ble i varmeste laget.

Hvor mange timer vi har med bobil nå i høst vet jeg ikke, men mange kvelder gikk gang på gang med å se på annonser osv, vi snakket om å bare «avslutte» tittingen, og vente til våren.. men så var vi i gang igjen. Nå er vi ihvertfall ferdig, og denne gangen har vi nok samme bil noen år. Ble forresten nesten 1 år mellom kjøpene, manglet 1 dag.

Jeg har ikke fått med meg noe på tv denne tiden, 71 grader nord har jeg enda ikke sett på, Farmen satte jeg på opptak (gikk å la meg), Big Bang fikk jeg ikke med meg noe av.. Har vært mange veldig tidlige morgener siste tiden, Amanda stakkar, begynner å bli vant til «nattmat».. et par morgener jeg har måttet si fra at det er mat før hun kommer søvndrukken fram, og så har hun gått å lagt seg igjen (men stått opp når jeg går, kan jo ikke gå glipp av hadekosen 😀

 

 

En kommentar om “Micro

  1. Tilbaketråkk: Micro | Blopp.no

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.