Krage eller skjerm

Først av alt, Amanda er ikke operert og er heller ikke behov for noen operasjon som vi vet om, ikke har hun hatt noen operasjon tidligere heller. Men jeg så et bilde på fb for litt siden av en liten hund med en krage på seg, såkalt sårkrage. Jeg syntes den var veldig smart, vi har ved noen anledninger med to andre hunder for mange år siden måtte ha skjerm på de etter operasjon, og det var ingen enkel sak. De gikk seg til dørkarmer, vegger, fikk ikke drukket vann, lå ubehagelig osv. Husker vi klippet av skjermen noe, men likevel var det veldig mye plunder.
Nå er det heldigvis ikke alle som får behov for noen skjerm eller krage, men samtidig kan det plutselig bli behov for det, ikke bare etter operasjoner, men også ved små og store skader.
Ved noen tilfeller kan det sikkert være best med skjerm, men kan være godt å ha et alternativ til tradisjonell skjerm til hund (og katt).
Nå er det en del hunder som ikke trenger skjerm eller krage, det går bra uansett. Og så finnes det drakt eller body som er ment til å bruke som sårbeskyttelse til hund (og katt) etter noen operasjoner, her er en type. Jeg har ikke tenkt å kjøpe slik body, går utifra at om behovet skulle komme så har jeg litt tid på meg, pluss at veterinæren sikkert har slik eller lignende. Kan jo ikke ha liggende alt mulig i tilfelle noe skulle skje, men en krage kan være greit å ha synes jeg.
Jeg lette litt rundt og fant oppblåsbar sårkrage til hund (den finnes i «alle» str, til og med til katt) først tenkte jeg at oppblåsbar krage ikke kunne være så veldig gjennomtenkt, men det sto at den var rive og bitesikker, så da tok jeg sjansen. Så at det var forskjellige modeller/typer av krager også så jeg fant en jeg syntes så bra ut.
Amanda stilte selvsagt opp som modell når jeg skulle ta bilde av den (jeg har ikke blåst den skikkelig opp eller justert den, dro den bare over hodet hennes for å prøve)

oppblåsbar sårkrage til hund

Amanda syntes det var helt greit å ha den på, men det var sikkert bare fordi jeg tok bilde..

Og slik ser den ut «inni»

oppblåsbar krage til hund

Stoffet som er utenpå virker for å være bra kraftig, så tror ikke det skal være så enkelt å få ødelagt den, men noen hunder klarer jo det «umulige»

her kjøpte jeg kragen, og så jo nå at den tradisjonelle lampeskjermen til hund har forandret seg en del også, her er et eksempel, slik så de ikke ut når vi brukte det på hund, men vil nok uansett foretrekke kragen om det er mulig, den ser ut til å være mer behagelig og «trygg» for hunden.

Amanda ligger å sover, hun har spist frokost og vært ute å luftet seg. Vi skal se om vi får gått en «lenger» tur senere i dag, godt å nytte helgene til litt lenger turer enn det man får gjort på ukedagene. Nå har jo vært så fantastisk flott høst og vinter så langt, så er bare å glede seg over det så lenge man kan, plutselig er det -30 grader og det minimerer turene en del..

Ha en flott søndag

Oppdatering om annen krage/skjerm her: https://boerboelheidi.com/2014/09/01/comfy-cone/  

 

comfy cone hundcomfy cone sårskjerm hundcomfy cone hund

Denne over her, comfy-cone er faktisk den beste jeg har hatt til hund, kan så absolutt anbefales!

7 kommentarer om “Krage eller skjerm

  1. Vi måtte kjøpe skjerm til Nairo da han hadde sår/utslett på magen for et par år siden. Jeg tror Nairo sidestilte det å ha på seg skjermen med det å dø, jeg har aldri sett en mer nervøs, stressa og redd hund noen gang. Så hvis vi kommer i en sånn situasjon igjen, tror jeg at jeg skal gå for en krage.

    Liker

    1. Uff ikke noe morsomt med så sterke reaksjoner. Jeg «reagerte» med det samme jeg så noe lignende denne og tenkte jeg skulle ha det, i tilfelle… Kan jo være så mange grunner til behov for krage, en av hundene vi hadde opererte bort en kul på ryggen husker jeg, en annen gang var det noe sår på et lår som måtte være i fred, fort gjort det kan skje noe/bli noe. Og her er det ikke så enkelt å få kjøpt «alt» hele tiden, så noen ting er greit å ha i hus, veldig mye som er geit å ha i hus.. 😛

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..