Potesokker til store hunder, del 4

Min leting etter potesokker til store hunder (Amanda) nærmer seg slutten. Noen ganger er det verdt å bruke litt tid og penger på å finne noe man er fornøyd med.
Jeg har nok mine favoritter allerede, uten at jeg (Amanda) har brukt potesokkene så mye eller lenge, kommer til å komme med en oppdatering på slutten av vinteren, over de vi har brukt, og hvordan det har gått. Hjelper jo ikke hvordan potesokkene ser ut eller skal være, om de ikke fungerer bra, eller er noenlunde holdbare. Potesokkene jeg har kjøpt og/eller sett på er i en prisklasse som jeg synes er ok, om sokkene er bra, sitter bra, og varer en stund.
Jeg har ikke kjøpt så mange av potesokkene i Norge, mye pga prisen, eller at jeg ikke fikk tak i de.
Sokken fra hundeutstyr jeg skrev om i del 3, kommer jeg til å ha i sekken til sommeren, den synes jeg er verdt å ha med tanke på turer skog og fjell og eventuelle skader. Man kan ikke ha alt, eller ha med seg alt, men noen få ting synes jeg er veldig greit å ha. Det er slik jeg ikke hadde når skaden kom, så lærte på den måten. Selvsagt kan man kjøpe etterhvert som man får bruk for utstyr, spesielt fordi man kanskje aldri får bruk for det. Men samtidig er det ikke alle som bor slik til at det er så enkelt å bare kjøpe det, eller få tak i det raskt. Og når man da også har en hund som ikke er standard størrelse, så blir det ikke enklere.
Jeg har liggende både Comfy Cone (innlegg her) og oppblåsbart krage (innlegg her) De har vi fått bruk for også, og er slik man kan få bruk for både med bagateller og større saker. Tilbake til sokker..
I min leting etter sokker kom jeg over et merke som heter Ultra Paws, de har mange typer potesokker, til alt slags bruk. Størrelsene var jeg veldig spent på, men tok sjansen på å bestille to (tre) forskjellige, for å se.
Den første er Wound Boot (ultrapaws.com)

Ultra Paws Wound Boot

Dette er en potesokk som man bruker når poten til hunden er skadet, eller trenger beskyttelse.
Sokken puster, er polstret, og er elastisk på sidene. Det følger med en «wrap boat» (det hvite under sokken) til å trekke over sokken når man er utendørs for å holde poten/sokken tørr og ren.

For flere bilder og beskrivelse av potesokken se linken over bildet, der vises bilder av sokken på innsiden , hvordan man tar den på osv. (Paden på innsiden av sokken er litt annerledes enn på bildet hos den jeg har, litt mer behagelig)
Jeg betalte ca 130 kr for denne.

.

Ultra Paws har som sagt mange typer sokker, en av de andre jeg kjøpte er disse Traction dog boots (ultrapaws.com)

IMG_8963 (521x800)

Ultra Paws Traction Dog Boots

Disse er jeg litt usikker på, de er myke, bred åpning på toppen til å ha poten i, og en solid borrelås.
De har en «skum pad» innenfor, som jeg ikke er helt sikker på hva jeg synes om, den er stor og hard, ikke slik som den i Wound Boot eller Rugged boots. Den skal gjøre at potesokken sitter bedre på, men jeg syntes den ble bare i veien, og kan ikke forstå at den skal være noe behagelig å gå med heller.
Potesokkene har en såle som skal være sklisikker. Jeg savner kanskje en forsterkning foran på sokken (der tærne er).
Jeg betalte ca 140 kr for 4 stk, og det er jo en veldig greit pris på slike sokker (i Norge koster de 350 kr) alternativet til disse er de fra Gresshoppa jeg skrev om i del 3, de koster en del mer, men virker mye bedre på alle måter.
Jeg skal prøve å bruke disse litt mer (vil si Amanda), det fungerte ikke så bra sist, og får jeg de ikke til å fungere på den måten de skal så ser jeg om jeg fjerner den paden.. For sokkene er jo egentlig slike jeg er ute etter, kanskje litt tynne, men samtidig er det greit å ha noen som ikke er for tykke også, de skal først og fremst beskytte mot kulde i vårt tilfelle.
Les mer om sokkene ved å klikke på linken ovenfor bildet.

.

Så til slutt, jeg måtte bare bestille disse for å se, de skal beskytte mot «alt», Rugged dog boots (ultrapaws.com)

Ultra Paws Rugged Boots

 

Disse ble litt i meste laget for oss, så om noen vil kjøpe de så si fra.
De skal bl.a beskytte mot asfalt, stein, fjell, grus, varme fortau, snø, is, kulde, torner osv.. Sidesømmene er ekspanderende, sikkert for å sitte bedre. Denne typen har også en skum pad, lik den som er i Wound Boot, den skal gjøre at potesokkene skal sitte bedre på.
Disse koster 600 kr for 4 stk, her i Norge, jeg betalte ikke så mye.
Trykk på linken over bildet for å se bilder og lese beskrivelse av potesokkene.

Ultra paws har altså veldig mange typer potesokker, men jeg synes de er generelt dyre, om man kjøper de i Norge, og om man ser bort fra Wound boot og de litt mer «ekstreme» (bl.a rugged) så synes jeg ikke de er verdt prisen. Det er forskjell på 140 kr og 350 kr for fire potesokker.
Man får kjøpt sokkene på flere utenlandske nettbutikker, ebay osv, pluss en norsk nettbutikk. Uansett hvor man kjøper, sjekk frakt og eventuell moms. Frakt kan variere fra gratis til mange hundre kroner fra ene butikken til andre.

Store potesokker / potesokker til store hunder ble ikke fullt så vanskelig som jeg trodde når jeg begynte, visste seg at man kan ha litt å velge, problemet er å finne de.. Potesokkene i del 1 går jo opp i 14 cm bredde, kjempeflott, pluss at jeg likte de sokkene veldig godt.

Potesokker del 1

Potesokker del 2

Potesokker del 3

 

En kommentar om “Potesokker til store hunder, del 4

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..