Fjerne klokapsel

Amanda var hos veterinæren i går, og fjernet en klokapsel.
Hun reagerte litt mer enn vanlig når de skulle sette sprøyten for å dope henne ned, men bortsett fra det så gikk alt greit.
Amanda vet veldig godt hvor man går inn til venterommet, og det er strake veien for å komme seg inn hver gang, hun må ha en dårlig hukommelse som ikke husker hvor dårlig hun som oftest blir etter å ha vært der.
Klokapselen ble ihvertfall fjernet uten problem, og poten ble bandasjert.
Amanda har som mange andre boerboel store tykke klør, så det ser litt voldsomt ut når man fikk av hele kapselen

Klokapsel boerboel boerboel operertAmanda fikk en sprøyte med smertestillende og en med penicillin, og så dro vi hjem (vil si, jeg dro på jobb igjen)
Senere på ettermiddagen når jeg kom hjem så bar vi Amanda inn, hun sov fremdeles. Vi pleier å la henne sove ut «rusen» på egenhånd, synes det er best, og fikk så god forklaring fra en vet. en gang på hvorfor det kunne være bedre enn å sette en «oppvåkningsprøyte»
Amanda lå rolig utover ettermiddagen/kvelden, med meg ved siden av.. Hun måtte bare ha litt kos en og annen gang, og ligge klin inntil ansiktet mitt.
Nå skal man være veldig forsiktig med en hund som er dopet og ikke skikkelig våken, de oppfører seg ikke alltid normalt. Men jeg kjenner Amanda og vet når og hvordan hun er i slike situasjoner. Dette var også utpå ettermiddagen en stund, så Amanda var våken nok til å trenge litt ekstra kos.

Senere så gikk det ikke fullt så bra, Amanda var vel «fyllesyk» og hadde sikkert litt vondt i en fot som det plutselig var en «klump» på. Jeg kjøpte oppblåsbar skjerm til hund for å ha i tilfelle.. en gang, skrev om den her.
Har brukt den såvidt til Amanda en gang før, og den fungerte veldig bra. Nå fungerte den ikke bra, Amanda rakk akkurat til forreste del av foten, selvsagt!
Vi har jo brukt vanlig «lampeskjerm» tidligere på andre hunder, så jeg gikk ned i kjelleren for å hente en… Der var ingen, og da kom jeg på at jeg hadde lånt den bort, og at den ble ødelagt. Da var gode råd dyre, med tanke på natten.. Jeg skrev på en kjøp/salg gruppe på fb, og fikk heldigvis positivt svar der (selvsagt fra noen andre med boerboel 🙂 ) Tore kjørte og hentet skjermen, og vi fikk den på Amanda.
Kan dessverre ikke si at natten har vært så rolig, Amanda syntes ikke noe om å ha på skjerm, og det ble en del «kollisjoner», men jeg kunne slappe litt av siden hun ikke kom fram til foten sin. Hun sov litt imellom (det samme gjorde jeg), men tidlig i morges hadde hun fått av bandasjen, da fikk jeg nesten panikk, den skulle være på i tre dager.
Har heldigvis en del enkeltmannspakker liggende, så fikk på henne en slik. Men i løpet av morgentimene falt den av også. Og det ble bare tull av å skulle ha på henne noen ny, så ventet til de åpnet på veterinærkontoret og ringte dit. Fikk beskjed om hvordan og hva osv, så da er jeg beroliget igjen. Det viktigste er å ha det tørt.
Dette kommer til å bli noen lange netter framover..

Her er bildet fra dagen før vi var hos vet.delt klokapsel

Man ser veldig godt at klokapselen er splittet på langs, men den var ikke løs, så greit å få ordnet den slik at man fikk av hele.

Nå tror jeg at jeg skal gjøre som Amanda, sove! sove smiley

 

6 kommentarer om “Fjerne klokapsel

 1. Kjenner jeg blir litt uvel av å se de to klo-bildene :/ Og det ser ikke godt ut i det hele tatt på det nederste bildet, stakkars Amanda!
  Godt at det gikk så bra hos veterinæren, men ikke bra at dere har hatt en dårlig natt. Håper inderlig at det blir bedre for dere til natta!
  Nairo kan forøvrig ikke ha på seg «lampeskjerm» i det hele tatt. Prøvde de da han hadde utslett som tenåring, og han gjorde ikke noe annet enn å sitte stille og stresse og sikle, tror han følte det som en skjebne verre enn døden. Så hvis jeg skulle komme i en situasjon igjen hvor han må ha noe sånt, må jeg få tak i en sånn oppblåsbar eller noe annet.
  God bedring!

  Liker

  1. Det så ikke godt ut nei, og jeg mistenker at kloen ble skadet forrige helg, slik at hun har gått over en uke med det. Det var ikke noe som kunne tilsi at skaden skulle komme nå søndag, men vet jo aldri.
   Var ikke tegn til betennelse eller noe slik det var nå, men greit å få fjernet den. Jeg liker ikke å se på slik, men fulgte med når veterinæren fjernet hele. Nå går Amanda uten noenting på, og det ser «ekkelt» ut, men håper det ordner seg uten mer. Hun halter ikke noe nå når hun går uten bandasje, og slår med foten (har truffet meg i ansiktet et par ganger) som før.
   Mange hunder er jo veldig flinke til å skjule smerter, så det må man jo ha i «bakhodet», men det skal i utgangspunktet ikke være mye smerter nå 🙂
   Husker det med Nairo, og det kan jo bli en utfordring 😦 Får håpe han aldri må ha noe slik, men man vet jo aldri.
   Amanda er ikke så komfortabel med den heller, men ikke slik stress, så da synes jeg det er «greit»
   Husker ikke hvor jeg kjøpte min eller hva den kostet, men om det er noe man vet om på forhånd hadde jeg villet undersøkt i utenlandske butikker/ebay, kan være utrolig stor forskjell på pris. Vet ikke hvordan det er i Sverige med priser i forhold til Norge?

   Liker

   1. Sjekket pris på den oppblåsbare kragen, den var ikke så veldig dyr likevel, og kommer litt an på størrelsen også, Amanda trenger som oftest av de største str når det er noe 😛

    Liker

   2. Jeg tror ikke jeg hadde klart å se på når veterinæren fjernet en klo *grøss*
    Veldig godt å høre at hun stort sett er seg selv igjen!
    Noen ting er veldig mye billigere i Sverige, andre ting er dyrere, og noen ting kommer helt an på kursen. Men ja, jeg får sjekke når jeg har noen kroner til overs 🙂

    Liker

    1. Det mest frustrerende for Amanda er skjermen, og den må hun ha på en god stund. Kan ikke begynne å slikke på foten, noe hun garantert gjør uten skjerm. Og skjermen er nok ikke så behagelig å ha på, har justert den litt i dag, så den passer litt bedre, så blir det litt bedre å ligge også.
     Alt dette er jo bare bagateller, kloen også, men jammen blir det slitsomt når det går utover nattesøvnen.. må være alderen 😛
     Har fått hvilt og sovet en del i dag, så nå går det greit, til natten kommer igjen.

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..