Boerboel som kosehund

Jeg kan anbefale Boerboel som kosehund, Amanda er og blir en stor koseklump. Det kan bli litt for mye av det gode noen ganger, men det er ikke den dårligste egenskapen hos en hund.
Amanda har veldig mye vokterinstinkt i seg, det er kanskje ikke så rart siden hun er en Boerboel, men er da ekstra godt å se at hun også er utrolig kosete og god av seg. Tror vi bruker 1/2 – 1 time hver morgen før vi står opp til klapp, kos og prat. Nå er det vel stort sett jeg som står for pratingen…men kommer veldig mye lyder av henne. Sengen er så nære vår seng at det er bare å strekke ut hånden til henne. Så da får jeg en skikkelig vaskeomgang av hender, og litt manikyr også. Hun biter i neglene mine og tar oppgaven seriøst, nesten ikke til å tro hvor forsiktig og omtenksom hun er.

PH kom hjem en tur i går, og Amanda ble overlykkelig, endelig noen å leke med…Der begynte litt forsiktig som vanlig, men utviklet seg etterhvert, Amanda er ikke noen lettvekter…

 

Disse bildene viser kanskje ikke så mye kosehund…men det må til litt av hvert, så jeg er glad jeg har barn som tar seg av slåssingen 😛
Amanda kan bli veldig brutal av seg i leken, så er greit at barna er voksne. Og er enda mer viktig å roe ned etterpå, og ha en kosestund

Som dere ser, Amanda kan å kose seg, hun nyter det.

 

Her er senere på kvelden

 

Og da må jeg bare ta med et par andre bilder også, først et nytt ett

 

 

Og så ett som er litt «eldre»

 

Amanda har vokst litt på disse mnd 🙂 Nå er det ikke så lenge til hun er 1 år, sånn i slutten av november en gang.

Og må si hun har en positiv fremgang i utviklingen. Jeg og hun har fremdeles en og annen «kamp», men jeg gir meg ikke, ikke hun heller… Så er ofte det blir uavgjort… Neida, er hun som må gi seg på ett eller annet vis, det hender det tar litt TID, men jeg nekter å gi meg for henne. Jeg tør rett og slett ikke, for konsekvensene senere kan bli store. Hun er fremdeles såpass sta og egenrådig, at det er ikke mye som skal til før hun tror hun er «sjefen». Den staheten er kommet for å bli er jeg «redd», så da er det viktig å ha det i bakhodet. Nå er det jo selvsagt litt av hvert annet som spiller inn også, hun er en unghund, og den perioden kan være minst like vanskelig , om ikke verre en valpetiden.
Jeg er igrunn veldig spent på hva jeg skriver om Amanda om 1 års tid, når hun nærmer seg voksenalder. Og ikke minst, tiden fram til da.

 

 

 

 

4 kommentarer om “Boerboel som kosehund

 1. Så herlig det nederste bildet av Amanda og PH var! Ikke vanskelig å se at hun koser seg stort! 🙂
  Og fytte rakkern som jenta har vokst! Er nesten bare skummelt å se sånne sammenligningsbilder, man får jo sjokk. Jeg tror nesten ikke det er samme hund hvis jeg ser på da-bilder og nå-bilder av Nairo. Man vet jo at de var små og man vet at de har vokst, men å SE det, nei det er noe annet 🙂

  Liker

  1. Var heldig med knipsingen der ja 🙂

   De vokser jo veldig mye første året, enda var ikke Amanda slik veldig liten på det bildet der hun ligger på føttene, men forskjellen er morsom.

   Liker

 2. Misunner deg koseklumpen 😦 Kunne tenkt meg at Sheela hadde vært mere kosen enn det hun er. Hun er superivrig på å sleike oss, men det er ikke vi så glad i :/ Så jeg kunne egentlig tenkt meg å amputert tunga hennes…haha.

  Artige lekebilder, og det vises veldig godt hvordan hun nyter kosen 🙂
  Rart å tenke på hvor små de har vært noen ganger ja 🙂 Kjempeartig med sånne «gammel-bilder». Hun er utrolig søt der hun ligger i fanget på matfar, både som liten og stor 🙂

  Liker

  1. Akkurat nå føler jeg virkelig at det er godt å se kosebildene selv også, etter en elendig dag. Men, det går opp og ned. Ihvertfall tydelig at hun er i en såkalt «vanskelig» alder for tiden, puh! Det veksler jo så enormt fra dag til dag.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..