Dressur, unghund, og hundegård

I dag har vi begynt operasjon hundegård tilvenning. Har en sterk mistanke om at Amanda ikke kommer til å trives så godt der slik uten videre, så da tar vi i bruk bestikkelse, igjen….
Hadde med Amanda ute når jeg klippet plen på framsiden av huset i dag, og når jeg skulle klippe nord for og bakenfor huset så hadde jeg Amanda inn i hundegården, med et nytt kjøttbein.

Titter litt
Kjøttbeinet er mer fristende en meg som står lenger unna 🙂

Bestikkelser fungerer bra på Amanda, hun lå lenge å gnagde på kjøttbeinet. Når hun ble lei så gikk hun litt fram og tilbake, jeg passet på å stoppe plenklipperen og bort å snakke med henne en og annen gang, og gi en godbit eller to….På grunn av kjøttbeinet så ble det en stund i hundegården, den tiden hun gnagde på beinet så var hun nok ikke engang klar over at hun var stengt inne der.

Blir nok å prøve å ha henne inne i hundegården noen minutter hver dag, kanskje flere ganger om dagen, og være ute selv.
Nå blir det aldri slik at hun skal stå der fra morgen til kveld, som oppbevaring. Med en hund i huset så synes jeg det er viktig å ha henne rundt meg / oss. Men i mange situasjoner kan det være greit å ha henne i hundegård i kortere / lenger tid, og da er det greit at hun er vant til det. Hun har aldri stått i bånd ute heller, det skal vi også begynne å øve på, rettere sagt lenke…Det er noe som heller ikke er så nødvendig her hjemme, men kan være godt å være vant til det. Men som alt annet, vi tar det litt om litt. Ikke før nå vi har begynt å gå pent ut gjennom døren heller…Nå setter Amanda seg før vi går ut, venter når vi åpner døren, og så går hun når vi sier fra. Det hender at hun da går veldig fort…men det kommer seg.

Amanda er ikke letteste hunden å ha med å gjøre, hun er egentlig en veldig bestemt ung dame, med bestemte meninger om mye. Hun er ikke den første som gir seg, og noen ganger har jeg mest lyst til å rive meg i håret i frustrasjon over hvor dum en hund egentlig kan bli. Jeg kan også tenke meg at om Amanda hadde kunnet tenke på samme måte så hadde hun hylt i frustrasjon over å ha en så dum eier…
Hvor er den myke føyelige hunden min, liksom? Jeg må nok lete lenge etter den hunden i Amanda, men den er der, langt inne et sted…

Det er litt morsomt å trene Amanda, de fleste tingene lærer hun fort, og hun liker å trene (er ikke lite godbiter det går i en treningsøkt 😆 ) Men så var det det å holde fokus om det skjer noe mer spennende…. DER har vi mye å trene på, men jeg satser på at om vi trener og trener, så sitter det bedre og bedre. Og plutselig en dag så holder hun fokus på det hun skal, og ikke lar seg forstyrre så lett, jeg er veldig optimistisk av meg.

Amanda er nå en typisk unghund, og jeg må si det er mye lettere å forholde seg til en unghund en til en valp. Selv om unghund tiden kan være problematisk på veldig mange områder så er det like viktig å trene. Om man står stille, eller kanskje går litt tilbake noen ganger, så er det et lyspunkt der fremme et sted, selv om man helst vil

Vi kom oss gjennom valpetiden, så da må vi klare å komme gjennom tiden med unghund uten alt for store problem også, selv om den varer litt lenger…Hunden er nemlig ikke voksen, selv om den ikke er noen valp lenger. Hunden er heller ikke voksen selv om den er stor og veier mange kg!

Amanda fikk et nytt siggbein i dag også, men det er hun ikke helt tilfreds med, det eneste hun har gjort med det er å bære det hit og dit.
Hun kan forøvrig ha slike og andre  siggbein liggende lenge, men når hun så begynner på de…da er det ikke lenge de holder.

Nytt siggbein

 

 

8 kommentarer om “Dressur, unghund, og hundegård

 1. Så fin Amanda er! Vi skal også i gang med å bygge hundegård, og venne voffsen på å være der ute. Har en typisk utehund, så han trives nok bedre ute når vi er på jobb, så vil tro det går ganske greit 🙂 Men når vi er hjemme må han også få være inne sammen med oss, han er så sosial, og skal helst være akkurat der vi er til enhver tid! 🙂 Du får holde oss oppdatert på hvordan det går 🙂

  Liker

  1. Takk 🙂

   Er stor forskjell på hunder, noe som er verdt å tenke på. Vi har hunden til ene sønnen nå og da…Det er en Jämthund, og han står i hundegården stort sett hele dagen når han er her. Han liker seg best der, og holder seg forholdsvis rolig også.
   Men han er likevel en stor kose «ulldott», veldig sosial og kosete av seg, og ikke minst snill.
   Er ikke noe problem å bruke hundegård om man også bruker tid ellers på hunden 🙂

   Liker

 2. Så fint at du bruka tid på å venja ho te væra i hondgarn da, lurt for sia 🙂 Oss driv å forbereda oss på 2 åringen vår. Her æ d ikkje gjerde nøyn stan, å rett uppi vegen da. Så her bli ein god del tå plen inngjerda her da, bli kje mest som ein hondgard, men likemykjy ein luftegard mæsåm.. Sku våre inngjerda heile greia, men skilingein stoppa igrunn dæ.. Gler me te e nesten kje klara vente, ska hente Alba fyst i august.. 😉 Har sjele lyst på ein kvalp, men ner e ser (les) kæ mykjy arbei d æ så sjøna e at e ha valgt rett 😉 Men Amanda æ ein kjempefin hond da, dæ ska ho hå 🙂

  Liker

  1. Tror det er greit å venne til med å bruke hundegård, og vi har jo en stående, selv om det er til Kaos den er bygd. Kan være så mange anledninger det er kjekt med hundegård til Amanda også.
   Ja, det er dyrt å gjerde inn, spesielt om man skal ha skikkelig gjerde. Går an å ta litt etterhvert, eller gjerde inn litt som dere gjør.
   Forstår godt følelsen du har med å glede deg, er det langt?

   Haha, bloggen min er jo verdens beste for å fraråde folk å skaffe seg valp. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg ikke er så glad i valpetiden. Selvsagt er valper søte, kjempefine og alt det der, men likevell…
   Nå er Amanda unghund blitt, og er vel minst like mye «jobb» om ikke mer, men er liksom på en annen måte, hun er mer hund…Vi går lenger og oftere turer, er noe annet en hva en liten valp er.
   En stor fordel med valp, det er at man kan være med å forme hunden veldig mye, og vet hva valpen har vært med på fra dag en. Men samtidig har alle valper sin egen personlighet, som ikke alltid er så lett å forandre på.
   Vi har tatt over voksne hunder to ganger, og det er ikke bare bare det heller, tar nokså lang tid på å bli kjent med hunden, og har den utviklet spesielle trekk som man ikke liker kan det ta sin tid å bli kvitt det, om det i det hele tatt går. Men vi har visst veldig mye om de to hundene vi har overtatt som voksne, og det hjelper jo selvsagt mye.
   Og så er det jo greit at noen vil ha voksne hunder også, valper er det i de fleste tilfeller lett å bli kvitt, litt verre med voksne. Og som du sier, man må også se an situasjonen sin selv 🙂
   Blir veldig spennende å følge med når dere får Alba, du burde jo ha oppretten en blogg da 😉

   Liker

   1. Ho bur sjå ein uppdrettar neafor Gøteborg. Ja bli sjele spennande. Men slek som e ha forstått så æ ho ei roleg dame, men bli spennan å sjå. Æ någå arbeid mæ umplaseringshonde mæ da, ska helst få døm t trivast godt her så da bli d nok någå dulling ei stond tenkje e. Denna type honde æ vist lette dressere da, så e håpa at dein biten går fint, viss ho kje kjøm fælåg dressert da.. hihi 😀 Ja blogg ja, kanskje dæ.. Æ kje så flink mæ data. bilde å styr så e nøye me vel mæ fjøsbokje tenkje e. Ha skratta godt ner e ha lese bloggen din inimillåm da, så d ha igrunn gjort at e jeinne kunne tenkt me kvalp mæ da, men men trur fortsatt d æ lurt mæ denna 2 åringen ja 🙂

    Liker

    1. En har ihvertfall ikke lite å gjøre når man har hund 🙂 Ikke om man velger å bruke litt tid på den, noe som er en stor fordel om man skal ha et godt forhold. Nå er heldigvis BB en slik rase som ikke MÅ ha mye aktivitet hele tiden, er selvsagt forskjell på valp/unghund og voksen.
     Ikke alle dager som er like for noen, så er greit å kunne gå en lang tur en dag, ingen tur dagen en annen dag osv. Men så er vi kanskje heldige som ikke bor i små leiligheter, men har uteområde som de kan være på.

     Liker

 3. Så flott hundegården ligger til…med utsikt til elva 🙂
  Kjekt med bestikkelser ja…haha. Skulle ønske Sheela var mere glad i bein enn det hun er. Her er det tunfisk som er bestikkelse nr. 1, men det blir jo borte i et jafs…hihi.

  Imponerende at hun venter når hun skal ut 🙂 Flinke Amanda!
  Her har det vært litt sløvt med trening i det siste 😦

  Liker

  1. Er fin utsikt fra hundegården ja, minuset er at det er en del elg i området…

   Hehe, spørs om du skulle fått tak i tørket tunfisk 😉

   Amanda imponerer veldig noen ganger, og det er såå godt 🙂

   Sheela er jo litt eldre, så sitter litt bedre hos henne, det hun kan. Vi er ikke alltid så flinke vi heller, går litt opp og ned.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..