Besøk, Junker, og løpetur

Skye hadde besøk av Nanook noen dager forrige uke, første gangen etter at hun ble alene. Det var litt småskummelt med det samme syntes hun, men så var det bare moro 😊

Nanook vil bli med Skye på bobiltur 😄

I fjor høst fikk jeg tips om en cache inne på Ringebufjellet. Vi fikk ikke tid til å gå inn der før snøen og vinteren kom. Nå fikk vi plutselig en god idé, at vi skulle gå den søndag. Vi kjørte nedover, og når vi parkerte fra der vi skulle gå så snødde det.. Vi fant ut at vi fikk bare la være og vente til senere, heller finne på noe annet. Tore var ute for å finne cachen der vi parkerte, og når han kom inn i bilen igjen så sa han at det begynte å klarne opp bortenfor oss. Ti minutter senere var vi på tur innover fjellet 😁
Når vi kom bort til der vi skulle krysse elva ble vi litt overrasket, brua lå fremdeles på land. Ikke var det slik at man kunne legge den ut selv heller. Var så høyt ned til vannet der brua skulle ligge, og alt for dypt, så var ikke mulighet for å gå der. Å snu var ikke noe alternativ, så da var det å finne to steder man kunne gå over elva. Heldigvis hadde vi bra høye turstøvler, så vi kom oss tørrskodd over.
Vi hadde veldig fint turvær innover, men tok jeg bilde da? Neida. Når vi kom bort til flyvraket så gikk vi litt lenger for å finne cachen, og da tok jeg bilder. Og da begynte det å hagle, og det blåste 😆 Vi visste det kom til å bli litt ruskete vær, og hadde heldigvis tatt med et dekken til Skye også. Det fikk hun god bruk for på hjemturen.


Cachen heter Junker-52, og er i nærheten av et flyvrak etter en krasjlanding i 1942, kan lese om det flere steder, bl.a her

Har lagt ut bilder andre steder, men her er noen til

Turen er 16 km tur/retur, og hadde vi gått den litt senere på sommeren, eller til høsten så hadde det sikkert vært bedre vær og føre. Men nå har vi gått den, og turen var verdt det. Jeg liker å finne mange cacher på tur, men liker også veldig godt slike turer som dette, med en cache. Det jeg ikke var klar over før etterpå er at cachen er veldig gammel, den kom første året det ble lagt ut cacher i Norge.
Det ble en liten bonus også, det kom en Lab cache der i vinter, så slik sett var det greit å gå den nå, og ikke i fjor.

Vi har vært på Lillehammer en tur, der fikk jeg testet kondisen min 🏃‍♀️ Hadde time til mammografi, slik rutinesjekk annenhvert år. Og er man først på tur så finner man ofte en cache eller flere i området, slik denne gangen også. Vi dro opp til Olympiaparken, og der er det fine plasser å gå. Tydelig at mange andre syntes det også, veldig mange som løp, syklet, gikk, med og uten hund.
Jeg liker å være ute i god tid når jeg har time til noe, men pga smitte osv så skal man ikke møte for tidlig, maks ti min før timen. Det tar 5 min med bil ned til sykehuset, så da skulle vi dra 20 min før jeg hadde time, da hadde jeg rimelig god tid. Men så går det ikke alltid som man tenker, og bilen startet ikke 😲 Typisk! Jeg så på klokken, og så på maps, og fant ut at om jeg byttet sko og gikk ned, så kom jeg bare noen få min for sent. Så jeg dro avsted, og sa til Tore at han fikk heller plukke meg opp underveis, og så han meg ikke fikk han bare parkere ved sykehuset.
Jeg gikk veldig raskt i nedoverbakkene, og småløp der det var flatere. Da jeg kom inn på venterommet hadde jeg tatt inn 5-6 min på tiden, så hadde 2 min på meg 😅
Bilen startet etter jeg hadde gått, men jeg gikk jo etter gangveier 😂
Vi rakk forresten en tur til Maihaugen også, der var det en Lab-runde vi ikke hadde gått tidligere. Kjempefint vær, og mange som var ute å gikk der også.

Og så møtte vi på disse her, kanadagås antar jeg 🤔

4 kommentarer om “Besøk, Junker, og løpetur

 1. Raymond, han jeg cacher sammen med, har bilde av det flyvraket som toppbilde på profilen sin på geocaching. Han digger sånne turer og steder! 🙂
  Jeg har gått én liten tur i Lillehammer, det var første gang jeg skulle på besøk til dere, og jeg stoppet og hilste på Marte på veien. Da gikk vi litt hit og dit i hoppbakkeanlegget. Ellers har jeg mye å ta av 🙂

  Liker

  1. Så morsomt da 😀
   Jeg var ikke klar over verken flyvraket eller cachen før i fjor høst, når noen andre nevnte det. Og er jo ikke langt fra her.
   Vi har flyvrak i Skjåk også, men er ingen cache der, så der har jeg ikke vært..
   Må egentlig ha vært ganske enkelt først på, ikke mange cachene å velge i 😁 Mener jeg leste at det kom 15 første året.

   Liker

   1. Da går du til de flyvrakene som ikke har cacher og legger ut selv 😀
    Tenk så langt man måtte kjøre for å finne en cache de første årene! Glad det er litt mer å velge i nå, jeg :p

    Liker

    1. Nja, tror ikke det er lov med noe i nærheten av det som er her, er vernet veldig mye her.
     Ja der sier du noe, greit slik det er nå, noe som passer de fleste 😊

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..