Vi ble enige, denne gangen også

Vi har ikke alltid samme smak når vi skal kjøpe noe nytt. Det trenger ikke engang være store eller dyre ting 😂 Vi har endt opp med å trekke om det, det er ikke så lurt for jeg tror jeg har «tapt» hver gang 🤔 Jeg må nok vurdere ny overtalelse strategi 😏
Noe av det vi kjøpte nå sist av litt dyrere ting var ny vedovn.
Vi begynte å snakke om det før jul.. I utgangspunktet tenkte vi å få den inn til våren, men så kunne det være greit før nyttår også. Så da begynte vi å se på ovner. Forbausende mange ser forholdsvis store ut, til man åpner døren til brennkammeret. Knapt nok plass til 2-3 vedkubber 😲
Vi hadde noen faste punkt vi så etter, den kunne ikke være større fysisk enn «slik og slik», brennkammeret skulle være stort, vedlengden skulle være minimum 30 cm, virkningsgraden minst 80 %, og litt til.
Ovnen vi har nå, den er egentlig grei nok, men må legge i så ofte om det er skikkelig kaldt.


Jeg fant en som var fin i to størrelser, den største kanskje litt for stor fysisk, men den kunne gå. Her er minste str, jeg syntes den var helt grei. Tore syntes ikke den var grei i det hele tatt, den var mildt sagt ikke aktuell. Da var det å lete videre.. Så fant jeg flere, og de var mye finere også. Først denne her, den gikk jeg bort fra når jeg oppdaget at man måtte ha sideglassene også, trodde man kunne velge de bort. Tore fant også noen ovner, men de syntes ikke jeg så mye om.. Så fant jeg en som vi faktisk kunne gå for begge to, tror jeg. Denne her, den hadde alt hva vi så etter. Vi sjekket litt for å finne en butikk vi kunne se den fysisk, men det var verre. Og mens vi sjekket det så klarte vi å finne enda et par alternativer, og ende opp med en helt annen 😂 Da hadde vi brukt litt lang tid på å bestemme oss, så det var bare å glemme å få den inn før nyttår. Men så var jeg redd for at den skulle bli utsolgt, så vi kjøpte den for å ha den klar til våren. Den kom først i januar, og står foreløpig godt i gangen her. Hvordan den ser ut? Egentlig helt vanlig «rund» ovn, men veldig stort brennkammer 😊
Det ble et helt merkelig bilde, men ser nå type ovn.

Siden den nye ovnen er litt større så må vi ha ny plate under også. Vi så på de i glass, og de er litt penere å se på enn de sorte. Men etter at jeg fant ut at de i glass er en del høyere enn de vanlige sorte, ja da ble det ikke glass. Var såpass stor forskjell at det hadde gått hardt utover tærne min etterhvert 😆
Nå får vi vente på våren, så får vi flyttet ovn fra gangen og inn her.

6 kommentarer om “Vi ble enige, denne gangen også

 1. Den ligner litt på den vi har, men vår har kleberstein på sidene, og så er den åpen nederst. Skal jeg sammenligne med forrige ovn (en god, gammel Jøtul), er den nye rævva. Holder ikke på varmen til tross for klebersteinen, får ikke plass til mer enn et par-tre kubber om gangen. Varmen trekker ikke noe særlig opp til 2. etasje, sånn som den gamle klarte. Men den nye funker jo, og den er lettere å fyre opp i.
  Håper dere blir fornøyde!

  Liker

  1. Vi så på et par i en av butikkene vi var innom som hadde kleberstein på kantene, men jeg ville ikke ha det. Og de var slike som hadde plass til 2-3 kubber. Denne her har plass til mange, jeg ble veldig overrasket når vi fant den. Men, det gjenstår å se hvordan den fungerer, det vet vi ikke før vi har prøvd. Vi har forresten et (irriterende) langt rør oppå ovnen. Jeg liker det ikke, men det gir utrolig mye varme.
   Hadde vi hatt plass på bredden så hadde vi sannsynligvis kjøpt «storebroren» til den vi har nå, den er veldig god.
   Når skiftet forresten dere ovn? Kan liksom huske en ovn, men det må ha vært den gamle? Eller så roter jeg 🤣

   Liker

   1. Vi valgte kleberstein fordi det skal holde bedre på varmen, men det er jeg jaggu ikke sikker på stemmer.
    Ja, jeg mener å huske det, at dere har uttaket til røret ganske høyt oppe på veggen. I tillegg er jo den ovnen dere har nå ganske lav, så da ser jo røret enda lengre ut.
    Nå måtte jeg ta et søk i bloggen, og det er 6 år siden vi byttet ovn. 6 år! Jeg trodde det var 3-4 år siden, maks! Her ser du både gammel og ny ovn: https://pilaris.net/blogg/fra-gammel-til-ny/
    Dere har kun vært her etter at vi fikk den nye ovnen, så hvis det er den gamle du husker, så husker du den bare fra bloggbilder 😉

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..