Tiden går

Det heter seg at tiden går raskere til eldre man blir. Og med denne farten tør jeg knapt nok tenke på hvordan det blir senere. I dag er det vinter, 1. november. Hvor ble høsten av liksom 🤷‍♀️ Forresten, er det vinter i november? Jeg har alltid sett på vinteren fra november og ut mars, selv om jeg vet at noen mener at også oktober er vinter. Uansett, her er det faktisk skikkelig høstvær i dag, blåser og regner.
Måtte lete etter siste «kulen» på de gedigne lysene vi hadde ute på plen i mørket i morges. Tok inn alle de andre for lenge siden, men klarte seriøst å overse en av de. Tror det hadde med hvor den var plassert. I natt hadde selve kuppelen blåst av. men fant den heldigvis igjen, i ett stykke.
I helgen har de fleste klokker i heimen stilt seg, til normaltid! Ikke vintertid, men normaltid. Så mye bedre spør du meg. Jeg trives best med denne tiden, selv om jeg nå sitter å kladder på et blogginnlegg halv seks om morgenen.. Skye er en morgenfugl, og dette med at vi stilte klokken tilbake har hun ikke helt fått med seg.
I høst en gang begynte hun å «mase» om å opp, og jeg liker ikke så godt å vaske gulv og slik tidlig på morgenen, så sto opp med henne, og gikk ut. Joda, hun gjorde «begge deler» ute hun, og så inn igjen. Men det var ikke det å ut som var første tanken hennes når vi gikk fram fra soverommet oppdaget jeg. Med det samme jeg åpnet soveromsdøren så løp nærmest Skye bort til der hundematen er, og så forventningsfull opp. Så jepp, Skye vil opp for å spise frokost.
Jeg syntes det var i tidligste laget, så det ble ikke frokost ved femtiden. Skye er egentlig veldig sulten av seg, hun er første hunden vi har som rett å slett maser om mat. Hun kan begynne ved tre tiden på ettermiddagen. Hun er fin og slank, men jeg begynte å lure på om hun var for slank. Prøvde å utsette siste måltidet litt for at hun ikke skulle være så sulten om morgenen, men det hjalp ikke så mye. Gir henne litt mer mat på siste måltidet, det hjelper kanskje litt.
Jen er jo det stikk motsatte, om morgenen er hun ikke mye sulten. Ofte er det for at hun ikke er i form også, men hun sover så sant noen av oss andre sover. Og det er sjelden noe hast med maten.
Hundene får maten sin til nesten faste tider. Om morgenen varierer det mellom fem og åtte, litt ettersom hva vi skal. På ettermiddagen er det mellom tre og seks. Jeg har tenkt at jeg ikke vil ha hunder som alltid får maten sin til ett bestemt klokkeslett, for at da kan de få forventninger til at det skjer hele tiden. Og om vi er ute på tur, borte, eller annet, så ikke alltid det passer med mat akkurat på et bestemt tidspunkt. Vel, det ser ikke ut som det har hjulpet, Skye tror jeg er sulten nesten hele tiden. Får prøve å fylle på med litt mer «grønt».

Ellers har det blitt noen turer siste tiden også

4 kommentarer om “Tiden går

  1. Såg jælma kjent ut mæ svolten type på mårgåkvisten.. 🙈🙉 Her va Alba slek. Å åss måtte te slutt drøye maten te ette kl 19. Da «overlivde» ho utta å vekke åss um mårgån. Svolten tå c iris mæ men ho masa mest um kveilln heldigvis 😄

    Liker

      1. 🤣🤣 Her va heldigvis Alba vant mæ å ikkje få kveldsmat fyry 5-6 da ho kom åt åss. Slek sakte men sikkert vart tie te slutt over 7.. litt piping og nær melding barnevern eik mattilsyn eil inkårt va ho nok 🤣🤣

        Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..