En lørdagsmorgen

Så ut av vinduet når jeg sto opp i dag, der var det hvitt! Er det noe jeg ikke vil ha nå så er det snø! Tidligere i uken har det vært så kald nordavind at det har vært innevær. Nå i helgen har jeg som mål å bli nesten ferdig med å rake plen for dødt gress. Nå må jeg vente til snøen smelter, og det tørker opp litt.
I går morges var det -8 når jeg dro på jobb, det var kaldt å sykle. Men hadde blitt kaldere etter jeg dro. Har dratt litt tidlig, slik at jeg kunne få hilst på beverfamilien 😁 Har vært heldig noen ganger. I går morges forsvant de ut i elva så fort de hørte jeg kom, sykkelen «bråker». Men da var de først ned i elva kommet, så jeg gikk ned.. En av foreldrene lå i vannet å plasket, sikkert for å advare de andre. Men etter litt så kom det svømmende en av ungene, elva var slik at jeg så den tydelig, kom nærmere og nærmere. Jeg sto helt stille, og en stykke fra meg så svingte den litt til side, og gikk på land. Jeg sto rolig litt, og når den satt med ryggen til så listet jeg meg litt nærmere. Tror jeg var 5-6 meter fra den på det nærmeste.

Tidligere i uken var de flere der, er vel en familien med to voksne og fire unger ser det ut til. Foreldrene er mer var enn ungene.

En av foreldrene ligger nesten i skjul til høyre på bildet, før den legger ut på svøm

Når det var kaldt, og ene ungen trosset farene og svømte på land

Får vel snart komme oss på butikken, og ut i hagen etterhvert.. Har forskjellig å gjøre i paviljongen til snøen har smeltet. Neste helg tror jeg paviljongen blir ferdig, ihvertfall slik den skal være i sommer. Jeg som var helt fornøyd med den slik den var i fjor sommer, med tak over. Ser ut til å bli et prosjekt over flere år.

4 kommentarer om “En lørdagsmorgen

 1. Når du svarte meg på snapchat i formiddag at du måtte vente på at snøen smeltet, var det rimelig surrealistisk å befinne seg i en åpen løvskog hvor vårblomstene laget et teppe av hvitt og gult!
  Så utrolig moro å komme så nærme beverfamilien! Du vurderer ikke en ny karriere som den kvinnelige utgaven av Arne Nævra eller David Attenborough?

  Liker

  1. Misunte deg litt den turen gitt. Vi kom oss på tur vi også, etter litt hagearbeid. Jen fikk kost seg med å rulle seg i snø og is, enda var vi bare nede i bygda.
   Jeg ser en eller flere bever nesten hver dag, men ikke hver dag jeg «gidder» stoppe for å se på de. Og når de voksne er med er de veldig vare, har jeg funnet ut..
   Haha, ja det hadde vært noe. Tror det skorter på både kunnskap og tålmodighet.. 🤣

   Liker

   1. Er mange fordeler med å bo her nede, lite snø er absolutt en av de. Jeg har funnet ut at min glede over snø strekker seg til og stopper ved å se på den, helst på bilder. Det aller beste er om jeg slipper å forholde meg til den i det hele tatt.
    De er jo veldig sky skapninger, så jeg forstår at foreldrene må lære barna å holde seg unna mennesker. Jeg vet det er bever flere steder her nede, tydeligvis bråker jeg for mye når jeg går, for jeg har aldri sett en.
    Både kunnskap og tålmodighet kan læres 😉

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..