Kulde, valper, elgfall, og kloakk

Overskriften dekker vel det meste av hva jeg skal skrive om.
Kaldt, joda. Jeg har mast om denne kulda lenge synes jeg, men det blir jo bare verre. I morges sto tre-tallet på displayet, -30,5 grader når jeg sto opp. Det ble for øvrig -31 noe senere, men var kaldere andre steder i landet, så det kunne klart vært verre.
Jeg fant ut at det var greit å ta bussen i dag, heldigvis har jeg allerede «mine» minimumsdager denne uken 😁

Det er veldig mye elg og hjort etter veien, i dag holdt det på å bli en mindre. Det sto en ku og kalv i veikanten, og kalven løp seg til bussen med et dunk. Den falt, men kom seg på beina igjen når bussjåføren kom ut, og forsvant. Fallviltnemda ble varslet, så da blir det sjekket hvordan det gikk.

Vi bor jo ikke så sentralt.. derfor er vann og kloakk privat, med sine fordeler (?) og ulemper. I går trodde vi at det var tett, eller nesten tett i et rør som går ut i septiktanken ute. Prøvde med slik avløpsåpner, og det så ut som det ordnet seg. Men så ble det nesten tett igjen. Var bare å vente til i dag, og ringe rørlegger. Han kom heldigvis veldig fort, og da visste det seg at det var frosset. Heldigvis fikk han åpnet det igjen også. Egentlig var det rart det var frosset, har vasket en del klær siste tiden, men går vel for lite vann. Vinter og kulde er noe dritt 🙄

Da står det igjen disse valpene.. Er jo Jen sine «valper» jeg mener. Hun har aldri hatt noe hun har passet på og trodd var valper når hun var innbilt før, og ikke denne gangen heller.. Men med denne kulden som er nå så har det vært noen få leker framme igjen. De ble jo tatt bort på grunn av litt mye lek og herjing. Så vi har tatt med leker ut isteden. Nå er det så kaldt at det ikke blir noe lek ute heller. Og for å ha litt å gjøre har enkelte leker blitt tatt fram. To av de kom fram i ettermiddag, en til hver.. Jeg laget middag mens hundene tullet seg litt bort. Så hørte jeg Jen si fra til Skye, på en måte som Skye lytter til. Når jeg snur meg for å se til de, så er de i sofaen. Jen sitter med de to lekene foran/under seg, og Skye ligger foran der igjen på Skye sitt vis.. Hele holdningen til Jen er «ikke rør valpene mine», flaks for Skye at hun er såpass ung at hun hører etter når Jen sier fra. Jeg går bort til de, og fjerner «valpene» uten problem. Så nå blir det fint lite leker framover.

Valpene

Etterpå var alt glemt, bare fryd og gammen 🥰

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..