Hjemmelaget polarbrød

Så enkelt, og så godt.
Jeg synes polarbrød er veldig godt i perioder. Sist jeg kjøpte så kjøpte jeg et annet merke enn det jeg vanligvis gjør, de smakte så «ille» at jeg ikke spiste mer enn ett. Jeg tenkte at man kan da sikkert lage det selv. Et kjapt søk på nettet fastslo at joda, det fantes en del oppskrifter. Jeg tenkte jeg skulle se på det senere.. Senere ble litt lenger enn jeg hadde tenkt, men nå denne uken så fikk jeg lyst på polarbrød igjen. Så da var det å sjekke på det store internett. Jeg lagret noen oppskrifter, og plukket ut en litt tilfeldig.
Jeg må ha hatt veldig til flaks, for de polarbrødene ble så gode, og ikke bare jeg som syntes det.. 😆 Så jeg tror ikke jeg kommer til å prøve noen av de andre oppskriftene. Deigen var kjempefin å jobbe med, brødene ble fine og myke, og som nevnt, de smakte veldig godt.

Du trenger:
120 g Bremykt
7 dl skummet melk
2 ss sukker
½ ts salt
1 pose tørrgjær
100 g havremel
500 g sammalt hvete, fin
350- 400 g siktet hvetemel


Oppskriften er fra bremykt, den og framgangsmåten finner du her (bremykt)
Jeg hadde bare lettmelk, så tok halve mengden lettmelk og resten vann. Tok også litt mindre sukker enn hva som sto. Startet heldigvis med 350 g hvetemel, som var akkurat passe.

Første brettet ble i stekeovn et par min for lenge.. men resten ble helt perfekt. Jeg gjorde som det sto, la de på rist, og la et klede over. Det som ikke sto, var at man burde stå å passe på! Jeg gikk på soverommet for å skifte på sengen. Etter litt så hørte jeg plutselig noe fra kjøkkenet, Tore var raskere enn meg, og fant Skye tyggende på et polarbrød. Selvsagt! Risten var langt inne på kjøkkenbenken, men det var tydeligvis ikke langt nok. Og når det lukter så godt.. Men hun kunne bekrefte at de smakte veldig godt. Hvor Jen var midt oppi alt dette vet jeg ikke, men hun gjør jo ikke noe sånt 😇 Jaja, polarbrød er vel ikke det verste en hund kan få i seg.

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..