Den morsomme unghundtiden

Skye er snart 7 mnd, og snart ikke «bare» en valp. Og jeg synes unghundtiden er spennende, morsom og interessant..
Skye er, og har egentlig vært en veldig grei valp. Noen småting er det selvsagt, men det er et levende individ så noe må man uansett regne med.

Skye har alltid hatt mye energi, til tider litt mye. Heldigvis har vi ikke gått i den fella å prøve å slite henne ut, hverken fysisk eller psykisk. I perioder er hun veldig flink til å leke å aktivisere seg selv. Både rolig og ikke fullt så rolig.. I går kveld løp hun «fortfort» gjennom huset, opp i sofaen, ned på gulvet, og bort til soverommet vårt igjen. Og dette gjentok seg.
Jen syntes nok at det ble mye bråk igjen.. etter tredje gang gjennom huset så stilte hun seg opp foran sofaen.. Når Skye kom i full fart så løp hun rett på Jen, og Jen sa fra ganske tydelig. Da ble det litt roligere. Jen har stoppet henne i akkurat det samme en gang før, men ikke så enkelt å forstå når nok er nok. Det Jen sannsynligvis har glemt er at det ikke er lenge siden hun drev å gjorde akkurat det samme selv 😆 Men de får styre på så lenge det går greit.

Skye har ødelagt minimalt her, litt har det blitt, men ikke noe av betydning. Men en av siste dagene før jul fikk jeg noen bilder når jeg var på jobb, da hadde hun vært riktig så oppfinnsom. 

En av vottene som jeg knapt nok har hatt «råd» til å bruke, LB som strikket de og et annet par til meg. Nå hadde jeg brukt de en dag og lagt de fra meg oppe på en flate i gangen.. der lå ørevarmere også.. I sengen var det helt nytt laken, siden jeg hadde skiftet på til «julesengeklær» . Så nå passer vi på at døren inn til gangen er lukket, og vi bruker sengeteppe igjen.
Tore vasket filteret til støvsugeren en dag, og la det til tørk. Det falt ned.. og ble utrolig mange biter av det 🙄 Så måtte bestille nytt, som tar 1-2 uker å få.

Ser ut som kulda har satt seg her, noe så irriterende. De siste par morgener har det vært bare -17 og -18 når jeg har stått opp, men så blir det kaldere utover dagen, og akkurat såpass kaldt at jeg ikke vil gå tur med noen av hundene. Har et håp om at det skal gi seg litt i morgen, men får se. Det skal uansett bli mye bedre fra lørdag, og til da har vi heldigvis hagen å være i. Jen er ikke interessert i å være ute et sekund lenger enn hun må, men Skye synes det er greit å leke og løpe. Så da får Jen inn igjen etter hun har gjort det hun skal, og Skye får ofte være igjen å leke. Så lenge hun er i bevegelse så går det greit, og er jo kort vei inn igjen om hun blir kald.

4 kommentarer om “Den morsomme unghundtiden

 1. Bank i bordet og kryss i taket og alt det der, jeg har vært superheldig med mine hunder når det gjelder å ødelegge ting! Santo spiste i stykker et par pumps, Arkas spiste i stykker en sofa som uansett skulle kastes, og Nairo har også bare spist i stykker et par pumps.
  Du får be LB fikse vottene for deg, det klarer hun sikkert 🙂 Takk for at du skrev at det var laken i bildet oppe til høyre, det skjønte jeg like lite av som at det var et filter nede til høyre :p

  Liker

  1. Vi har hatt et par som virkelig satte spor, men stort sett gått greit med resten.
   Det viste seg heldigvis at det lar seg ordne å få til votten igjen, heldigvis!
   Haha, ja ikke så enkelt å se at det er hull i et laken der. Og det nede til høyre var en ørevarmer.. Filteret er det ikke bilde av 😊

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..