Bobil og cachetur

Vi hadde håpet å få til en tur til vestlandet i romjula, og det klarte vi. Vi hadde en fantastisk fin tur der vi fant noen cacher og fikk trent hundene mye.
På grunn av jobb, vær, hunder og slik.. så måtte vi få det til å klaffe med alt. Og plutselig så det ut til at vi skulle få det til.
Vi dro etter jobb en dag, og hjem igjen dagen etter. Vi snakket om å bli en dag til, men alt hadde gått så bra så vi fant ut at det var greit å hjem igjen. Kan ta turen opp igjen en helg eller to på nyåret, om vær og føre holder seg, er mange cacher å finne der.

Tore hadde sett på noen områder som kunne være aktuelle, og vi snakker om Vestlandet. Antall cacher var ikke så viktig, bare vi fant åtte 😊 Og vi måtte ha muligheten til å gå med hundene noen steder. Når vi cacher på denne måten så er hundene i bilen i perioder, og så lufter vi de her og der, og går noen turer imellom.

Vi fikk raskt en DNF, hjalp ikke med hint heller 🤣 Men den ligger der vel senere også. Første stedet vi tenkte å gå litt med hundene viste seg å være et populært sted nå i romjula, så da gadd vi ikke.. Jeg fant cachen, luftet Skye rask og så dro vi igjen. Hadde et annet sted ikke så langt unna som vi skulle gå en hel serie med cacher.

Når vi kom til parkeringen til der vi skulle starte så vi at dette stedet var enda mer populært 😂 Altså, man skulle tro at alle som bodde både nært og fjernt gikk den turen den dagen.. Men hundene burde få gått en tur, vi skulle finne cachene, og egentlig så blir det sikkert fin miljøtrening tenkte vi. Så da dro vi i vei. Vi møtte på mange på turen, unger, voksne, folk som gikk alene, folk som gikk i flokk, folk med hunder, folk med barnevogner. Vi ble forbigått (slik er det når man har litt for mye å se etter i skogen..) Alt i alt så imponerte hundene, ja spesielt Skye kjempemye!
Noen ganger gikk vi bare rett i mot når vi møtte på noen, noen ganger stoppet vi opp, og noen ganger var vi allerede inne i skogen.. Et par av gangene kan egentlig betegnes som forferdelige møtesituasjoner, Skye dro i båndet og bjeffet som f! Men slik er det bare, hun er bare valp, og har mye å lære, jeg også. Alle de andre gangene på turen veide opp de få gangene hun reagerte så mye.
Når vi «trener» på den måten bruker jeg mye ros og godbiter ved kontakt, så man hører oss 😄 Men det er veldig morsomt, spesielt når det fungerer så bra. Så at en del smilte når det passerte, og ei spurte om vi drev å trente 😄
Men, så kommer de gangene man er akkurat for sent ute, eller det hunden ser er så mye mer morsomt/interessant eller hva det er. Utrolig hva man lærer av det også 😆

Det blir fort mørkt, veldig fort mørkt. Men vi tok noen cacher etter det ble mørkt også vi, har da hodelykter 🕯
Vi hadde sett oss ut en trail vi skulle gå om kvelden, som så veldig fin ut. Den er sikkert fin også, når det ikke er is.. Vi tok første cachen, og når vi gikk videre nedover så oppdaget vi at det var mye is i løypen, og at de cachene vi tok en rask titt på lå litt fra løypen, så vi snudde. Vi får heller ta den trailen til våren en gang. På grunn av hundene var det litt surt, men slik er det bare. Fikk lufte hundene litt der vi skulle overnatte isteden tenkte vi. Men på tur til der vi skulle overnatte fant vi et annet sted som var helt perfekt for kveldstur med hundene, trodde vi.. Da vi hadde parkert og begynt å gå, så oppdaget vi at det var mye is oppover fjellet. Det var ikke så stort problem der, men vi skulle jo ned igjen om kvelden også. Så da snudde vi, igjen 😅 Jeg kjente at humøret dalte litt akkurat da, men slik er det bare. Når vi kom ned igjen og fikk sjekket litt, så vi at det gikk en tursti en annen kant som ikke var oppover fjellet. Så da ruslet vi i vei. Endelig fikk vi kveldsturen vår. Det ble en veldig fin måneskinnstur.
Vi parkerte på et strategisk sted med tanke på dagen etter 😁 Jeg var litt spent på natten, denne gangen også. Skye har tross alt sovet bare en natt i bobilen. Men jeg tror hun var sliten, lenge siden hun har sovet så lenge om morgenen. Hundene fikk mat, luftetur, og så ordnet vi oss, før vi tok av sted igjen.
Den dagen ble ikke som vi hadde tenkt den heller, vi brukte litt for lang tid på noen av cahene. Så vi endret ruten et par ganger, og det ble heller ikke så mange cacher vi hadde tenkt. Men så lenge vi har hunder og de er med på slike turer så blir det slik. De trenger tid og turer, ikke bare det de må, men det de trenger for å trives.
Vi var litt heldige og fant en del fine steder/cacher denne dagen, det veide opp at det ikke ble så mange.
Vi går med hver vår hund på slike turer der begge hundene er med ut. Men som oftest holder en av oss begge hundene mens den andre finner og åpner cachen. Siden hundene er så ivrige noen ganger er det tryggest for både de og oss 😁

Jeg har ikke logget enda, tenkte jeg kanskje skulle skrive litt i loggene denne gangen.. så det kommer etterhvert. Men noen bilder ble det.


8 kommentarer om “Bobil og cachetur

 1. Så deilig med en romjulstur! Nå skriver du ikke hvor mange cacher dere fant, men jeg er bombesikker på at det var flere enn 8, så gratulerer med jubileet! Milepæler er alltid stort og stas ❤
  Det er litt moro å trene hund når det er mye folk, for det blir alltid kommentarer 😉 Husker en gang Nairo og jeg gikk tur, ei dame ute og jogget passerte oss. Nairo satt igang et svare leven, så da stoppet hun, gikk tilbake forbi oss og sa "Da tar vi det en gang til, da", og jogget forbi oss igjen så jeg rakk å gjøre dette til en positiv opplevelse for Nairo. Alt skjedde så fort og jeg ble så forfjamset, så jeg rakk knapt å takke henne, men jeg er fremdeles så takknemlig for det hun gjorde.

  Liker

  1. Det tenkte jeg ikke på en gang, litt usikker, men tror det ble ca 45 cacher.
   Jeg er egentlig ikke så opptatt av milepæler med cachingen, vet ikke engang hvem som ble nr 3000. Og Tore sjekket et eller annet sted at jeg har glemt å logge noen fra tidligere, blant annet en kirke 😯 Hvem glemmer å logge kirker!
   Men jeg ser jo også at vi glemmer å skrive opp en og annen på turene våre. Vi har en liten notisblokk eller lignende foran i bilen, og når vi har signert cacher så skriver vi cachen og ok i boken (eller annet om det er noe). Men så bytter vi på hvem som skriver, og plutselig så spør Tore om jeg har skrevet opp «den» eller «den», nei sier jeg da.. Eller han ser i boken når han skal skrive opp en, og ser at det mangler den forrige.. Så vi har nok signert noen i årenes løp som vi aldri har logget.
   Ja med Skye har vi mye trening foran oss, altså i forhold til alder. Så er greit å ta det i slike situasjoner. Mye går av seg selv, en del må man jobbe litt med, og så dukker det plutselig opp ting man må jobbe mye med. Men desto bedre når man får til noe.
   Jeg er veldig spent på kvelden her, er heldigvis ikke lov å bruke fyrverkeri før 23:00 og ikke etter 01.00. Nå bor vi ikke slik at det er så stort problem heller, håper jeg.. Jen takler det veldig bra, men så er det bråkebøtta vår da.. 🙄 Jaja, det er noe man vet om, så vi får ta det som det kommer.

   Liker

   1. Jeg tror det er ihvertfall én dere har glemt å logge her nedefra også, mener å huske at jeg reagerte på at dere ikke hadde logget den da dere var ferdige med loggingen fra den ferieturen. Er en mystery som jeg ikke husker hva heter, men det kan jeg sjekke hvis dere vil 🙂
    Tenk om du nærmer deg 4000 cacher istedenfor nettopp 3000 da, pga alle dere har glemt? :p
    Åh, ikke snakk om i kveld…. Eileif jobber formiddag og må dermed legge seg rundt 21. Jeg skal prøve å holde meg våken, så jeg får stoppet kjeften på Nairo. Gruer meg.

    Liker

    1. Ja det var ikke engang rart, om du kan finne ut av det uten for mye bry så hadde det vært fint 🙂
     Hehe, ja du sier noe der. Nei er heldigvis ikke så mange, men en del mer enn vi aner tror jeg.

     Liker

 2. Det tok ikke lange tiden å finne den cachen jeg mente, og jeg ser at dere ikke har logget. Men jeg husker ikke når dere tok den… Jeg tok den i februar 2019, så da vil jeg tro dere tok den sommeren 2019 siden jeg visste hvor den var og ikke logget den samtidig med dere. Denne er det:
  https://coord.info/GC4T4QZ
  Det som forresten tok tid når jeg først fant riktig cache, var å lese logger. Alltid moro å lese logger 🙂

  Liker

  1. Ser vi ikke har funnet noen andre i nærheten den tiden, og ikke klarer vi å huske den heller. Er du sikker på at vi har funnet den? Er litt redd for å logge cache vi ikke har signert 😛

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..