Spor, gevir, og tvillingkobbel

Ble en fin helg, bortsett fra det ble litt tidlig morgen. Men greit når man kan flate ut litt på sofaen etter litt.
Vi gikk spor igjen i dag, ser ut som det kan bli sesongens siste spor. Er meldt utrolig kaldt (alt er relativt.. akkurat nå er 10-12 kuldegrader veldig kaldt 😁 ) i løpet av neste uke. Så da kommer vi vel ikke unna vinterværet.
Både Jen og Skye fant foten, Skye stoppet opp like før sporslutt for å smake på noen bær 😄 men hun gikk fint videre av seg selv, og rett på foten.
For en tid siden var jeg nesten redd jeg hadde skremt henne for alltid, eller i hvert fall for lang tid når det gjelder sporslutt. Jeg er litt opptatt av at det skal være veldig bra å finne dyret man har gått etter, selv om det bare er en fot. Og så er man jo overstrømmende glad og helt i hundre når man snakker til hunden ved sporslutt.
Tror det var tredje sporet til Skye, hun sporet konsentrert og fint, og med det samme hun kom til sporslutt og så foten ble jeg over meg av begeistring, og Skye skvatt skikkelig! Heldigvis fortsatte hun med foten uten å bry seg, fikk med alt på film også 😂 jeg var litt spent på sporet gangen neste gang, om hun kom til å se på foten, og så løpe.. men heldigvis var det tydeligvis glemt.

PH var hjemme en tur, og tok med seg noen gevir han hadde liggende her. Hundene ble litt ivrige

Tore har gått noen turer med begge hundene samtidig denne uken. Jeg har ikke prøvd enda, og er veldig i tvil om hva som er best når man går med to hunder. Hvert sitt kobbel, eller tvillingkobel/hanefot?
Jeg bruker magebelte når jeg går tur alene med en hund, synes det er veldig greit og trygt. Men ser for meg at det kan være lurt å ha ene kobbelet i hånden om man skal skal gå med begge likt, litt mindre sammensurring kanskje.
Vet ikke hvor solide slike tvillingkobbel eller hanefot er. Jen og Skye blir noen kilo til sammen, slik sett er det greit at jeg er vant til å gå med 50 kg hund.
Disse to blir vel rundt 50 kg til sammen

2 kommentarer om “Spor, gevir, og tvillingkobbel

 1. Hei! Super løsning for to hunder i hver sin line fra magebelte,- håper den er forståelig. Løsningen krever at begge linene har karabinkrok i begge ender. Man trenger også en dobbel svirvel (OBS! Bygg, Monter e.l.), tror min er 60 eller 80 mm. Siden jeg ikke kan legge ut bilde her kan jeg best beskrive den som et stort åttetall med hull og pinne i overgangen mellom de to O’ene, som dermed kan bevege seg uavhengig av hverandre. Båndet foran på magebeltet tres gjennom den ene O’en, og i den andre O’en festes karabinkrokene fra begge linene. Når de to hundene og dermed linene deres bytter plass vil svirvelens nederste del vri seg rundt sin egen akse, og linene blir aldri surret inn i hverandre. Har brukt løsningen lenge, og kan garantere at det fungerer. Hilsen Anne M

  Likt av 1 person

  1. Tror jeg forsto hva du mente. Men er ikke så sikker på jeg får det til med det beltet jeg bruker. Skal se litt på det.
   Beltet jeg har nå har krok foran, husker ikke hva det heter. Men har liggende Baggen belte fra tidligere, der er det kanskje enklere å få det til. Skal i hvertfall prøve ut det du skriver.
   Jeg synes det er en ekstra trygghet med å bruke belte. Begynte med det da jeg hadde hund på 50 kg +. Tenkte at om jeg f.eks falt så mistet jeg ikke båndet.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..