Valpetiden fortsetter

Skye vokser og trives som bare det.
Med valp så skjer det noe hele tiden. Det er jo en spennende og morsom tid også, selv om den til tider kan være slitsom.

Vi har ikke lært Skye så mye enda, men litt kommer naturlig, og litt trener vi på.
Hun liker ikke å være alene, ikke engang 20 sekunder. Vi har ikke gått inn for å trene noe på det heller. Ser at hun overhode ikke er klar for det enda. Men plutselig så snur det, og det går an å trene litt på det.
Det tisses inne enda, noe jeg regner med skjer lenge enda. Det har litt med hvor flinke vi er til å ta henne ut, og se signalene hun gir også. Jeg har skrevet om akkurat dette med valper og når blir valpen husren tidligere (pluss litt til), blant annet her

Skye sier fra om hun skal på do 💩 Det har gått bra lenge nå. Det skjer jo ikke så ofte som tissingen, så er litt enklere. Hun sier nok fra på sin måte når hun skal tisse også, men det kan skje veldig ofte i perioder på dagen, så ikke så enkelt å fange opp alle gangene hele tiden. Men i går var det ikke en eneste våt dam inne etter henne. Hvor mange ganger hun var ute vet jeg ikke, men det var noen..

Jeg har gått to turer med henne etter veien her nå, og ser at der har vi litt jobb foran oss. Er vi på litt avstand er det greit, men når vi går i veikanten så vil hun etter bilene. Hun styrter nærmest etter de, så det blir nok en del småturer etter veien framover. Må bare få henne fra det, ellers blir det vanskelig. Det er nokså vanlig med valper, det samme at noen kan være redd biler første tiden, så jeg ser ikke på det som noe problem, bare en av mange ting man må jobbe med.
Når vi gikk en av turene så jeg en syklist langt borte på veien, like før vi skulle gå inn i skogen. Så da gikk vi sakte, og hadde noen pauser, slik at vi fremdeles var på veien når syklisten kom syklende. Det gikk veldig bra, men alt dette er slik vi må trene på lang tid framover. Det er ikke over etter en eller to turer uten at hun reagerer.

Det er fremdeles mye lyd i Skye, det tror jeg ikke blir så lett borte. Så vi får nok bare leve med en hund som er litt «snakkesalig»
Skye var ikke slik veldig kosete av seg til å begynne med, men det har forandret seg. Og det er jo koselig da 🥰 Hunder er ikke like der heller, vi har hatt en hund som overhode ikke var interessert i klapp og kos. Det var litt «kjedelig», men slik er det bare noen ganger.
Setter vi oss på puffen som står i stuen, eller på gulvet, så kommer Skye og kravler opp i fanget og skal kose. Skal hun sove og vi sitter ved bordet, så kommer hun å prøver å kravle opp på fanget. Mye koseligere å sovne når man ligger hos/ved noen synes hun 😊

Vi har skiftet mat til henne, syntes etter hvert hun måtte på do litt ofte, og kom litt mye også. Nå er det ikke like mange ganger, og mengden som kommer er mye mindre. Heldigvis er det så mye bra hundefôr, så er ikke vanskelig å finne noe. Så nå skal hun snart få prøve et annet fôr litt også. Vil helst ha en hund som kan spise litt forskjellig uten å bli dårlig i magen. Og så synes jeg det kan være greit å variere litt også, om hun blir lei osv.

Ser ut som valpepelsen er på tur bort. Melketennene sitter enda, de er like sylskarpe som før.. men er litt tidlig enda også, tror jeg. Skal uansett bli litt godt når den «tyggingen» blir borte, både på oss og andre ting. Det synes bra et par steder etter henne, men slik er det bare. Jen er vel den av hundene våre som synes minst etter her, om det i det hele tatt synes noe etter henne.

Skye har veldig tro på seg selv, og hva hun kan klare. Man vet ikke om man ikke klarer det før man har prøvd ser ut til å være ett av mottoene hennes. Som oftest klarer hun ikke hva hun prøver på, avstand er vanskelig å beregne ser det ut som.
Jeg kommer til å få mange grå hår av denne valpen her. Men det er helt sikkert verdt det 😁

 

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..