Alasuq polar

Dette er en genser jeg har «nevnt» før, og nå har jeg endelig begynt. I boken «Villmarksgensere» er det mønster med den vanlige, og en i en tynnere utgave. Jeg var litt i tvil om hvem av de jeg skulle strikke, siden jeg ikke ville strikke den i Alafosslopi. Jeg ser at den blir finest i original garnet, men jeg er redd det skal stikke og klø for mye. Da jeg skulle velge garn, så var jeg innom flere muligheter, bl.a Nepal. Men det ble ikke riktige farger, og heller ikke riktig uttrykk. Genseren er litt rustikk/grov på en måte, og da trengs det garn som passer til. Istedenfor Alafosslopi valgte jeg Lettlopi. Det klør/stikker litt det også ifølge hva jeg leser, men ikke så mye som Alafosslopi. Så da blir det spennende å se når genseren blir ferdig.
Det er alltid morsomt å begynne å strikke noe nytt, og da går det unna en stund.. Jeg strikker vrangborden i rekordfart, og begynte på mønsteret nederst. Det gikk ikke fullt så fort, men greit. Så var det bare ensfarget oppover 😃

Når jeg begynte å nærme meg hvor jeg skulle begynne på mønster igjen, så fant jeg ut at jeg skulle ta genseren over på to strikkepinner, for å sjekke størrelsen.. Det var nok lurt, veldig lurt!
Genseren var alt for stor, ikke bare noen få cm heller! Så mye for prøvelapp liksom 😖
Genseren (eller, det er jo egentlig bare bolen) så slik ut

20191203_192814 (2)

Jeg rakk opp ned til der mønsteret begynte *sukk* Det går veldig fort å rekke opp 😣 Og så var det bare å «begynne igjen». Her har jeg strikket noen omganger igjen, går heldigvis forholdsvis fort..

20191204_081106 (2)

Jeg gjorde det litt lettvint,. og gikk bare ned en str med rundpinnen, så får jeg se senere om det er nok.
Jeg visste jo hvilke farger jeg ville ha, og fikk akkurat de fargene i lettlopi, utifra et bilde fra Instagram. Det sto fargekodene til Alafosslopi, men jeg skulle ikke ha det garnet, og ikke ble de fargene helt som på bildet heller. Bunnfargen var bl.a lysere.
I boken er bilde av en i grønt også, helt nydelig, men de to siste genserne jeg har stikket har vært grønne.. Så greit med litt annen farge også.
Fargene jeg valgt ga meg litt hodebry, diagrammene er i originalfargene.. det vil si at det blir litt merkelig når jeg ser at det er f.eks gul farge på diagrammet, og jeg skal strikke turkis.. eller blått på diagrammet, og jeg skal strikke svart.. Jeg har skrevet ut diagrammene, og skrevet fargene med tusj på «rutene», så får jeg krysse fingrene for at jeg klarer å se å hva jeg har skrevet, og ikke fargen.. Er fem forskjellige farger å holde styr på 😁

 

Uten navn (2)

 

 

Nå er det «Truls a la Hellstrøm» på tv, og litt strikking 😀

 

6 kommentarer om “Alasuq polar

 1. Akkurat ferdig å strikke denne i tynn variant. Først gikk det tomt for den nest mest brukte fargen alt for tidlig, så eg var litt kreativ med de andre fargene isteden. Og når eg prøvde den på var den aaaaalt for stor. Strikket den i medium og den var for stor til kjæresten min som bruker xxl til vanlig. Pleier vanligvis å ha veldig mye garn til overs etter å ha strikket genser

  Liker

  1. Så dumt da, tror jeg rekte opp et par ganger underveis for å få den passende, heldigvis før hovedmønsteret. Jeg strikker nokså fast i forhold til oppskrifter har jeg funnet ut.

   Liker

 2. Hei! Fins det en tabell eller oversikt som viser de samme fargene i Alafosslopi kontra Lettlopi? Har en nabo som «komponerte» en Alasuq Polar genser med egne farger i Lettlopi. Jeg vil gjerne ha den samme i Alafosslopi. Men ingen har farger inne så jeg kan sammenlikne dem
  Fargene hun brukte i lettlopi:
  0086 1102 Garn miks lys beige
  9423 1104 Sjøgrønn
  1409 0929 Vinrød
  1415 0938 Garn Miks Mørkegrønn
  1417 0997 Garn Miks oliven
  Hvis noen kan hjelpe så send gjerne svar til : oso@glommen-mjosen.no

  Liker

  1. Det vet jeg ikke, men det burde egentlig ha vært det.
   Det jeg gjorde for å få de riktige fargene var å ta med et bilde av genseren jeg likte fargene på, til garnbutikk. Så fant jeg de fargene som var lik de på bildet.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..