Rettssak om vekt

Jeg har skrevet om vektproblemer en del ganger (første gang i 2014), og selv om det ser ut som en del har blitt mer bevisst ang dette, så leser man om mange som oppdager at de har veldig lite nyttelast i bobilen sin.
Bobilsjokket som rettsaken gjelder står om Her og her (motor)

Noe av de første mange får beskjed om når de spør om bobil i forskjellige bobilgrupper på fb, er «vei bilen før du kjøper». Det bør i utgangspunktet ikke være nødvendig, siden det står i både annonser og vognkort, hva bilen veier, og hva nyttelasten er. Men det viser seg gang på gang at det er feil.
En del gir blaffen, og sier at det ikke har noe å si om man kjører med overlast (det kan bli dyrt i en vektkontroll). Noen synes det er helt greit å veie hver gaffel man skal ha med, skal man på ferie så trenger man ikke ha med noe som helst «luksus».
Det er nok ikke uten grunn det finnes en del lettvekts produkter til bobil, folk er forskjellige og hva en synes er greit å ha med, kan være helt overflødig for andre. Men å kunne ha med drivstoff, vann, mat og drikke, ekstra klær, ferieutstyr og litt slik, det bør være minimum. Det er tross alt en bobil, og ikke en bil til transportetappe.
En annen ting som ikke er like mye snakk om, men minst like viktig er at det er ikke bare total nyttelast som er viktig, men (som man også leser om i saken over her) også tillatt vekt på bakaksel og framaksel. Det hjelper lite å være innenfor totalt, om f.eks det er 200 kg for mye på bakaksel.
Jeg har trodd at det er mest på bobiler opp til 3500 kg det har vært problemer med vekten, og at en del går for tyngre bobil for å sikre seg nok vekt. Denne saken over her viser jo at det ikke nødvendigvis er så mye bedre med tyngre bobiler.
Det er også skrevet en del om vektkontroller i bobilgrupper, flere synes det er bare tull, og spør om hvor mange som har blitt stoppet. Mitt inntrykk er at det har blitt flere vektkontroller, og man har ansvaret for bilen man kjører. Selv om det kan gå bra lenge, så må det være greit å slippe å få høy puls den dagen man blir vinket inn til kontroll. Om man har overvekt og er innblandet i en ulykke… For å ikke snakke om, den dagen man selv skal selge bobilen og oppgi riktig vekt til neste kjøper. Man ser at flere og flere blir oppmerksom på vekt, og kjøper ikke bilen de har tenkt på fordi nyttelasten er for liten.

Vi spurte ang vekt på bobilen når kjøpte sist, og fikk beskjed om at det som sto på «lappen» stemte. Vi sjekket likevel alle bilene vi prøvekjørte der, og vekten stemte veldig bra. Nå syntes vi likevel det var litt lite nyttelast, så den ble oppgradert. Jeg vil ha mulighet for å kunne ha med hva jeg synes er viktig å ha med, ikke hva andre synes jeg skal greie meg med.

Denne rettsaken blir veldig interessant for mange, selv om jeg ikke er 100 % sikker på at det ikke blir en løsning før en dom.

En helt annen sak (som også gjelder bobil), som kan vise seg å være litt problematisk, er hvor mange man har lov å ha med seg i bilen. Uansett om det er nok seter med seler. Det er ikke nødvendigvis slik at man kan ha med tre passasjerer i bobilen, selv om det er tre seter med godkjente seler. Kan lese om det her

scales-147219_1280

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..