En tyngende følelse

Det går forholdsvis greit med Jen og sofaen. Det som kan være litt vanskelig er når vi har besøk, som sitter der Jen ikke skal være. Da synes Jen at hun kan få være der også 😁
Et par ganger nå når jeg har hvilt på sofaen, og hatt på teppe (det er ikke så veldig sommertemperatur hele tiden), så har jeg våknet av at det føles litt tungt.. Når jeg snur meg og ser på føttene mine, så ser jeg dette

20190706_171153 (471x800)Det er teppe der, og da tror Jen tydeligvis at det er greit å ligge der. Og så ligger hun jo så godt 😂

I dag skal vi rusle til Bismo (og bil fra der til Lom), skal til veterinæren en snartur for å spise et par tabletter for å være klar til ferien 😀 Skal ha ny time sist i uken også. Vi kjører jo ikke inn i Sverige og tilbake til Norge, ferdig. Blir sikkert noen turer fram og tilbake nå også, så da er det greit å slippe å tenke på hvor vi er. Det vi må huske på er å innom veterinæren innen 28 dager etter siste tabletten. Da har vi gjort det riktige, fra mattilsynet

«Som alternativ til behandling 24-120 timer før innreise til Norge fra EU, kan hunder gjennomgå et behandlingsopplegg som innebærer at de behandles mot bendelorm minst to ganger på forskjellige datoer og med maksimum 28 dagers mellomrom. Dette kan gjennomføres hos veterinær i Norge før utreise, eller hos veterinær i utlandet. Dette er ikke mulig for hunder som kommer fra land utenfor EU/EØS (tredjestater). Behandlingene skal gjennomføres som to adskilte behandlinger på to adskilte datoer. Deretter behandles de med ny kur før det har gått 28 dager, og innfor tidspunktet for den forrige behandlingen. Behandlingene må være bekreftet av veterinær i hundens kjæledyrpass. Et slikt behandlingsopplegg må alltid avsluttes med en siste behandling hos veterinær etter siste utenlandstur.»

Skal man bare til Sverige og så til Norge igjen uten noe annet. så er det sikkert greiest med den andre måten, kan lese om måtene å behandle på her (mattilsynet) Viktig å merke seg at etter 2017 kom det nye regler. Ser det fremdeles blir skrevet flere steder når folk spør, at man kan gjøre det på den måten som var før, som er feil.
Pga måten Jen sannsynligvis reagerte på Milbemax i fjor, skrev om det her er det ikke aktuelt å prøve den igjen. Men finnes heldigvis andre tabletter som kan brukes.

 

8 kommentarer om “En tyngende følelse

 1. Jeg savner å ha en hund liggende på beina mine… Arkas var veldig glad i å ligge på meg, Nairo gjorde det i gamle sofaen. Nå er det ytterst sjeldent han i det hele tatt ligger i sofaen, men det er fordi det blir for varmt.
  Godt at dere er klare for grensepasseringer, for dere kan ikke være her uten å ta noen cacher i Sverige! Og så regner jeg med at dere/du(!) skal shoppe litt igjen 😉 Vi bruker Droncit som svensketablett, har dere prøvd den?

  Liker

  1. Jen er slik at til nærmere til bedre.
   Vi skal jo spise i Sverige også, og blir nok både cacher og shopping 😃
   Er Droncit vi skal bruke nå, den har ikke de bivirkningene som den andre.
   Og jeg må huske på å ha med passet! Bare det som mangler, at jeg glemmer det 😲

   Liker

   1. Det skal vi også! 😀
    Ja guri land, husk passet! Legg det ut i bobilen med en eneste gang når Jen har fått den siste tabletten, så det ikke er mulig å glemme det!

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..