Litt dårlig

Jen har vært i litt dårlig form store deler av sommeren, men jeg har trodd at det kom av varmen. Vi har hatt en utrolig lang varm sommer i år, og at man kan bli litt dårlig av det er ikke så rart.
Det som har vært mest framtredene er perioder med dårlig eller helt manglende matlyst, og ofte oppkast. Jen har kastet opp mat, magesyre, gress.. I perioder kastet hun opp flere ganger om dagen. Men det har jo vært så varmt.. Det er heller ikke rart at man blir slapp og sliten av lite mat, og høye temperaturer. Litt rart har det vært at selv om hun tydeligvis har tålt varmen dårlig, så har hun krøpet langt inn i sengene sine, eller under dynen sin.
Periodene hun har vært dårlig har gått litt over, for så å begynne igjen. Matlysten har tatt seg opp igjen, så de gangene jeg begynte å bli bekymret, begynte hun å dra seg til igjen.
Nå før helgen begynte det igjen, ikke skulle hun spise, og hun kastet opp flere ganger i helgen, både inne og ute. Den lille maten hun spiste, kom opp igjen, og det ble bare magesyre. Nå var det ikke varmt lenger, så det var ikke noen forklaring, eller noen grunn. Jeg begynte å bli bekymret, og tenkte vi skulle kanskje ha tatt det litt mer alvorlig i sommer, siden vi ikke visste hva det var.
Jeg var fast bestemt på å ringe veterinæren etter helgen, for noe måtte det være som var galt. Vi var bekymret her i helgen, og jeg tenkte mye på det. Tenkte på hva som eventuelt måtte sjekkes, men det er jo litt vage symptomer. Og jeg vet ikke hva eller hvordan man finner ut av ting.
Prøvde å tenke over hva det kunne være/ikke være. Heldigvis hadde blodprøven hun tok i sommer vær kjempefin. Og ikke kunne hun ha orm, siden hun hadde tatt flere tabletter. Og med det samme jeg tenkte på orm, så datt det ned i meg, hva det kunne være.
Jeg sjekket hvilke tabletter hun hadde fått i behandlingen mot revens dvergbendelorm, og så sjekket jeg på felleskatalogen, og under bivirkninger til Milbemax vet står det blant annet:

«I meget sjeldne tilfeller er det, etter inngivelse av det veterinærmedisinske produkt til hund, sett følgende tegn: generelle tegn (som sløvhet), tegn fra nervesystemet (som muskelskjelvinger og manglende koordinering av bevegelser) og/eller tegn fra mave-tarmkanalen (som oppkast, diarré, spisevegring og sikling)

Det stemmer utrolig bra med hvordan Jen har vært i sommer. Hun fikk tablett 5. juli.. 17. juli.. og 9. august.. Nå kan jeg ikke si sikkert at det var Milbemax vet som er grunnen til at Jen var som hun var i sommer, men det passer utrolig bra.
«I meget sjeldne tilfeller..» viser at det ikke er vanlig, men såpass mange at det er noe de tydelig ser i sammenheng.
Nå er det slik jeg ser det, ikke noe som er direkte farlig, ihvertfall ikke om man er oppmerksom på det. Men om hunden reagerer på den måten her, så er det ikke aktuelt å prøve igjen. Det er ikke så om å gjøre å reise om det gjør at hunden blir på denne måten.
Det finnes også andre tabletter man kan ta, blant annet Droncit vet, og under bivirkninger på den står det:

«Ingen kjente»

Jeg har ærlig talt ikke engang tenkt på at det kunne være bivirkninger på disse tablettene. Det er viktig å vite om det, spesielt når det finnes alternativer.
Nå vet vi ikke 100 % sikkert at det er de tablettene hun har fått, men det stemmer skremmende bra. Men vi er likevel litt obs på andre ting og hvordan hun er.

Heldigvis føler hun seg noenlunde bra igjen innimellom nå, og så kommer vi oss gjennom denne perioden også 🙂

DSC06407 (800x533)

 

5 kommentarer om “Litt dårlig

 1. Kjæra nånn, nå begynte jeg å bli alvorlig bekymret her imens jeg leste, men når jeg kom til konklusjonen din virker det utrolig logisk! Stakkars Jen ❤
  Vi har gitt Droncit vet til Nairo i alle år, og har aldri merket noen bivirkning i det hele tatt. Jeg vet ikke om de andre problemene Jen har hatt har gjort henne litt mer sensitiv, men Nairo har jo også en litt sensitiv mage, og han reagerer ikke.
  Håper det holder seg borte nå som dere ikke trenger å ta flere tabletter! Så får vi enten holde oss i Norge neste gang, eller om dere tør å prøve Droncit vet.

  Liker

  1. Har vært litt slitsomt, men nå skal vi bare bli ferdig med denne perioden her. Hun er allerede bedre enn hun var i helgen, så det går seg til 🙂
   Vi får se til neste år, men Drontic vet skal ikke ha noen bivirkninger. Og prøver man det og er oppmerksom, så merker man fort om det er noe. Skal snakke med veterinæren når det nærmer seg tiden igjen.
   Tja, vi kan jo sette att menn og hunder i Norge.. 😀

   Liker

   1. Det skjønner jeg! Jeg hadde også trodd at det var varmen, jeg er egentlig ganske overrasket over at Nairo har spist bra gjennom hele sommeren, og at han ikke har hatt dårlig mage.
    *ler* Det er også en mulighet, selv om Tore helt sikkert ikke blir noe fornøyd med å ikke få logget noen flere cacher i Sverige :p

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..