Gardiner

Forrige gang jeg sydde om gardiner til kjøkkenet, så gikk det forbausende bra. Var sikkert fordi jeg hadde forholdsvis ny symaskin tenkte jeg. Utstyret man bruker har jo mye å si.

Nå ble det plutselig nye gardiner til kjøkkenet, igjen. Men måtte sy om de til det minste vinduet. Tenkte at siden det gikk så bra sist, og symaskinen er like bra enda, så skulle det være uproblematisk. Joda.. 🤣

Jeg startet med store forventninger, ble litt om og men med målingen for å få riktig lengde. Så var det klippingen, det var ikke så enkelt som jeg trodde, viste det seg etterpå.. Men var ikke verre enn at det gikk greit. Hadde liksom ikke så mye valg heller, har man først klippet, så har man klippet.
Men da var jeg uansett ferdig med startproblemene. Og ikke noe av det kunne settes i direkte sammenheng med symaskinen. Så jeg var nesten tilbake ved samme gode humør, som når jeg startet.
Skulle finne tråd som passet til fargen på gardinen og der hadde jeg flaks, fant en snelle som passet veldig bra. Jeg hadde ikke slik liten sak som man har undertråden på, med riktig farge. Men det er jo enkelt å få til, tenkte jeg. Og det var det jo, forsåvidt. Men hvorfor velge den enkleste måten å gjøre det på..

Når jeg endelig var klar til å begynne, så oppdaget jeg at jeg hadde tatt feil trådsnelle. En mørk brun farge, og den passet ikke med gardinene. Forstår ikke hva som hadde skjedd 😯  Heldigvis oppdaget jeg det før jeg begynte å sy!
Begynte å se etter den jeg i utgangspunktet skulle bruke, og den hadde på ett eller annet vis kommet ned i skuffen igjen. Nå var ikke humøret helt på topp lenger.. Jeg fant ut at for å gjøre det litt mer lettvint, så tok jeg hvit undertråd denne gangen.. Undertråden synes jo ikke, ihvertfall ikke så godt. Så da skiftet jeg overtråden til riktig farge, og undertråden til hvitt.
Humøret var på vei opp igjen, for selve syingen med maskinen hadde jeg stor tro på, med «ny» maskin. Og nå hadde jeg gjort så mye rart og dumt at resten burde gå greit 🙄

Jeg begynte å sy, og alt gikk veldig bra. Jeg stoppet symaskinen for å se på hvordan stingene ble. De var flotte, og akkurat som de skulle. Fargen jeg hadde valgt passet perfekt, den syntes jo ikke. Bare så synd jeg hadde snudd gardinen da jeg begynte å sy 😖 Så den fargen som passet perfekt til gardinene så man knapt, på bakside. Og på forsiden syntes den hvite undertråden godt, veldig godt!
Da var det slutt på tålmodigheten min, og det kom noen mindre velvalgte ord 🤬 Å få til så mye styr for å sy et par gardiner 🤨 Fant en nål, og sett meg å tok opp hvert jæ**a sting 😠
Gardinene ble ferdige til slutt, og det blir lenge til neste går jeg skal sy. Klarer ikke å få til at symaskinen har skyld i noe av dette, så lurer på om den kjerringa jeg har skrevet om tidligere har kommet tilbake, hun som gjør så mye rart 😏

DSC07363 (651x800)

Glemte selvsagt å ordne gardinene så de hang pent før jeg tok bildet, etter alt slitet jeg hadde 😂

4 kommentarer om “Gardiner

 1. Det er helt sikkert veldig stygt av meg å le, men jeg klarer ikke helt å la være heller :p Det ble veldig bra, da! Og så gleder jeg meg til å se resten av stua og kjøkkenet 😀

  Liker

  1. Neida 😂 Men det er en grunn til at jeg ikke skrev og la ut innlegget i går 😄
   Jeg gleder meg til å vise det fram, får se om jeg rekker det imorgen 😃 Jeg er altså så tilfreds, og så glad vi gjorde det nå, er jo bare 3-4 år siden vi begynte å snakke om det. Og til våren og sommeren er det hagen.. da blir det ikke gjort mye inne.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..