Oppussing av stue

Da er vi nesten ferdige med å pusse opp stuen. Er igjen litt småpirk, litt interiør (skal være et bilde over sofaen, men vi må jo finne riktig bilde.. Det blir en bildelist/hylle over skjenken, og litt slik), verandadøren må males

Vi har snakket om oppussing av stuen i noen år.. Jeg ville male, men så kom det det så mange fine ferdigmalte plater. I fjor så vi seriøst på plater, og hadde nesten bestemt oss for farge. Men så var det dette med tiden, for plutselig ble det vår, og da skulle vi legge drenering rundt huset. Så stuen ble satt på vent, igjen.
I vinter når vi begynte å snakke om oppussing, så syntes Tore (fremdeles) at det beste var å male. Så for i det hele tatt å bli ferdige, så ble det maling. For å gjøre det litt mer lettvint så foreslo jeg å ha plater i taket, men neida. Her skulle det males! Vi har Skjåkpanel både på vegger og tak, og det dekker man ikke til med plater altså 🙄
Tore skulle gjøre alt selv, min tålmodighet har ikke godt av å gjøre slik..
Det ble fjernet pyntenagler (?), vasket, grunnet, sparklet, pusset, sparklet, grunnet, og så malt.
Må jo innrømme at det ble veldig fint med malt panel, men ikke si at jeg har «sagt» det 😁

En stor forskjell på ferdigmalte plater og male selv, er utvalg av farger. Jeg så på farger på nett, og leste mye om fargene. Var spesielt to farger jeg så på den ene heter «Sjel». Men å se på fargene på en dataskjerm eller mobil, er ikke helt det samme som å se hvordan de er. Skrev om det tidligere, og vi ende opp med en farge jeg egentlig ikke hadde tenkt på. Jeg var redd den kom til å bo for lys.. Men når Tore begynte å ha på grunning (den er helt hvit) så jeg at det trengte jeg ikke tenke på. Da var det nesten så jeg angret på at vi ikke hadde valgt enda hvitere farge.
Når alt var ferdig, så synes jeg vi var utrolig heldige med fargen. Jeg var spent på gulvet i stuen, men fargene kunne ikke passet bedre. De står kjempegodt til hverandre. Jeg som nesten syntes vi burde lagt nytt gulv også 😐 Det skjer ikke!

Da er det på tide med litt bilder og video. Jeg synes ikke fargene kommer skikkelig fram, men man ser jo forskjellen på før og etter 😁

redigert: la til «ny» bildene under de gamle. Ble ikke helt samme vinkel på alle..

20190223_081619 (1024x498)

20190316_082038 (800x400)

 

 

20190223_081636 (1024x498)

20190316_082106 (800x389)

 

 

20190223_081641 (1024x498)

20190316_082337 (800x430)

 

 

20190223_081652 (1024x498)

20190316_082445 (800x389)

Gjorde det litt lettvint, og tok video til de ferdige resultatet 😀 (Vises best på mobil/nettbrett)

Og nå når jeg ser bildene av den gamle stuen, så ser jeg at jeg vil ta nye bilder likevel, så mye for å velge en lettvint måte 😂
Skal prøve å få tatt med samme vinkel, er jo det som er litt morsomt etterpå.

 

 

 

Jen fikk sin egen puff, og det ser ut til å ha vært veldig lurt 🙂 Hun får også være i sofaen, der sjeselongen er. Hittil har det gått veldig greit synes jeg, litt må man regne med til å begynne med.

DSC07335 (800x719)

DSC07340 (800x726)

20190310_132914 (501x800)

 

Kjøpte noe flotte blomster, men ble helt feil farge på bildet, de er veldig mørk lilla, nesten på grensen til svart

20190312_164357 (512x800)

 

 

6 kommentarer om “Oppussing av stue

 1. Så utrolig fint! Og så har dere byttet plass på sofa og spisestue, ble veldig bra! Og så en utrolig fin lampe over spisebordet! Nå skal jeg slutte å bruke utropstegn! :p Men seriøst, det ble superfint altså, og jeg gleder meg til å se det med egne øyne en vakker dag, nå har jeg Skjåk-/Heidi-/Tore-/Jen-abstinenser ❤

  Liker

  1. Ja 😀
   Vi hadde det slik for noen år siden også, ihvertfall nesten.
   Var veldig morsomt å finne lamper, vi skulle egentlig ha noe lignende den over spisebordet over sofaen også, men den vi så på gikk ikke å dimme, så da ble det en annen. Vi bruker litt lang tid på enkelte ting, når vi skal bli enige 😂
   Gleder meg til dere kommer oppover igjen, regner med at vi kommer til dere først 😘

   Liker

   1. Moro med forandringer, man føler jo nesten at man har flyttet 🙂
    Bedre å bruke lang tid og bli fornøyde enn å kjappe seg på noe man ikke er sikker på og så gå og angre.
    Hvis alt går etter planen, kommer nok dere til oss først ja. Og jeg håper jo ting går etter planen, selv om det betyr at jeg må vente et år på Skjåk-tur.

    Liker

    1. Veldig moro, og ble jo mye forandring på en gang. Ble så utrolig lyst og koselig.
     Jeg håper også alt går etter planen, selv om det vil si at dere ikke kommer hit år 😏
     Jeg pg Jen har vært ute i -13 nå, tror vi skal vente me tur til utpå dagen litt.

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..