Enda en fin sommerdag

Hadde planlagt å gå tur tidlig i dag, men ble ikke så tidlig jeg hadde tenkt. Jen spiste frokost, så da måtte vi vente litt. Hun spiste litt til kvelds i går, så jeg trodde ikke frokost kom til å friste, men joda. Det var jo bare bra, og vi var oppi skogen like før ni i morges.
Jen bestemte seg for at vi ikke skulle gå den letteste turen.. men heldigvis er det litt skygge i skogen.
Vi kom opp på veien etterhvert, og været var ikke «verre» enn at vi bare fortsette. Når vi hadde gått et stykke, så stoppet Jen opp, og så inn i skogen. Hun gjorde det et par ganger, og var veldig fokusert. Jeg tok mobilen og filmet oss litt, skyggene våre.. tullet litt.. Så ble hun veldig fokusert igjen, tydelig at det var noe oppe i skogen hun reagerte veldig på. Såpass at hun plutselig gjorde helomvending og løp fra det som var i skogen. Jeg lo litt.. og snakket til henne så hun kom tilbake. Og da hørte jeg det gikk oppi skogen, så etter om jeg kunne se noe, mens jeg fremdeles filmet. Lyden var så nærme oss, og den gikk retning hjemover. Det var ikke noen som løp, eller var skremt av oss, «tuslingen» var rolig i jevnt tempo. Pga oppførselen til Jen (hun roet seg ikke, og virket skremt), og at jeg syntes «tuslingen» var ekkel så gikk vi hjemover, og Jen la seg langflat i selen for å komme fra der.
Etter noen minutter så roet hun ned, og etter enda litt ble hun veldig ivrig og skulle ned i skogen, slik hun vanligvis er når det er noe dyr i nærheten. Og resten av turen oppførte hun seg veldig normalt. Vi hadde sett elg tidligere, og det var greit. Hun har aldri reagert på den måten når vi har møtt på noe dyr før heller, eller hørt det gått rundt oss. Vi har jo skremt opp dyr mange ganger, og i mange av tilfellene har vi bare hørt dyrene, ikke sett noe (ikke jeg ihvertfall). Så jeg følte meg veldig usikker noen minutter, og så glad for at jeg fikk filmet litt av det.
Ikke klarer jeg å plassere «tuslingen» heller, men med min fantasi så har jeg jo vært innom både det ene og andre, haha.
Får nok aldri vist hva det var, og skal ikke gå akkurat dit første dagene. Akkurat det er jo bra dumt, for uansett hva det var så er jo mulighetene for å møte på det samme like stor alle andre steder i skogen. Og nå etterpå så tror jeg jo ikke at det var noe farlig heller (ikke slik veldig farlig.. 😛 ), siden det var så nærme, og måtte vært helt klar over at vi var der.

Vi kom oss nå hjem etterhvert, ble knapt nok to timer, men hadde bestemt meg for å se an været, og uansett være hjemme til tolv, pga varmen. Nå ble den nesten elleve, og Jen har slappet av stort sett helt siden vi kom hjem.
Nå leste jeg at det skal bli varmere neste uke 😯 Det kan bli litt varmt 😯

DSC_1400 (800x450)

4 kommentarer om “Enda en fin sommerdag

 1. Sånt er så ekkelt! Glemmer aldri for noen år siden når Nairo og jeg skulle utforske en traktorvei vi aldri hadde gått før. Fikk ikke gått en kilometer en gang før vi hørte et brøl i skogen, da var det helomvending og nesten løping tilbake til bilen. Det ble lagt ut adventscacher langs den samme veien nå før jul, jeg hadde all mulighet på FTF på to av de, men niks, jeg nektet å gå der alene. Fysj! Så jeg skjønner godt at du ikke har tenkt deg tilbake, selv om disse dyra som lager disse lydene selvsagt beveger seg 😉

  Liker

  1. Ja der og da er det veldig ekkelt, og jeg komme til å følge godt med neste gang vi er i skogen. Jeg tror ganske sikkert at vi er to pluss Jen neste gang jeg er på samme sted som i dag.
   Dere har jo dyr som overhode ikke er morsomt å møte, det har egentlig ikke vi.
   FTF er ikke verdt absolutt alt nei 🙂

   Liker

   1. Rart hvor mye tryggere det føles når man er en ekstra person 😉
    Jeg er usikker på om villsvinene hadde kommet over grensa den gangen Nairo og jeg gikk den veien, det var nok antagelig bare en elg. Men brølet var så høyt og såpass nært at det bare ble skummelt!
    Nei, ikke alt, men nesten 😉

    Liker

    1. Kommer an på om man har med noen som er raskere enn seg selv.. 😛
     Jeg har blitt skremt av brøl selv, men da var det nesten mørkt.. og da blir det ihvertfall skummelt!

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..