En slitsom periode

For en stund siden så takket Jen nei til frokost, det skjer så sjelden at det begynner å «blinke» litt.. Men en gang tidligere så var det bare det at hun måtte på do, veldig fort.. så da spiste hun når hun kom inn igjen. Denne dagen skjedde ikke det, frokosten var et ikke tema. Vi dro nå på jobb, jeg fulgte litt ekstra med på kamera i løpet av dagen, men så ikke noe spesielt. Når jeg kom hjem var Jen litt rar, ikke så lett å forklare. Virket litt «sho», skulle være veldig nær hele tiden. Mat skulle hun ikke ha da heller. Vi la oss på sofaen, og da slappet hun av litt. Men utover ettermiddagen/kvelden fortsatte det, hun var ikke seg selv. Jeg hentet febertermometeret (som vi har til hund) og sjekket om hun hadde feber, men det hadde hun ikke.
Det var ikke så lett å sette fingeren på hva det var heller, selv om jeg hadde mine mistanker, så vi avventet for å se. Da vi skulle legge oss, så var ene dynen vår våt.. Da ble jeg litt mer sikker i mine mistanker. Løpetid! Jeg sjekket henne tidligere på kvelden, men ikke noe blod. Oppførselen endrer seg ofte i forkant vet jeg, selv om jeg ikke har så mye erfaring med hunder som får det.
Jeg hadde nevnt noen dager før at det kunne nesten se ut som det nærmet seg løpetid, det så slik ut.. Men det skjedde ikke noe mer.
Dagen etter spiste hun bittelitt før vi dro på jobb. Når jeg kom hjem igjen så oppdaget jeg blod på gulvet når Jen kom fram, da var det heldigvis bekreftet.

Vi har aldri hatt hunder som tisset inne i forbindelse med løpetid, men vet om at det skjer med flere. Heldigvis skjedde det bare den kvelden, men det skulle skje andre ting.
Matlysten har vært stort sett helt fraværende, mye av det lille hun har spist, har hun kastet opp. Og har hun ikke hatt mat i magen, så har hun kastet opp magesyre. Så et par ganger har jeg gitt henne loff.. slik at hun skulle ha litt i magen. Det kastet hun heldigvis ikke opp, men er ikke akkurat så mye næring i det heller. Hun har nok gått ned i vekt denne tiden, og kan jo ikke friste henne med så mye heller.
Hun har hatt noen tilfeller nå der hun har sutret, og det gjør ikke Jen uten videre.
I fjor når hun fikk første løpetid, så merket vi knapt nok at hun hadde den. Nå er det veldig merkbart, har ikke hatt noen tispe som har vært slik med løpetid før. Hun er tydelig utilpass, kvalm, sturer osv. Ligger en del inne i sengene sine, eller så er det veldig mye kos og nærhet. Hun blør litt, men er veldig flink til både å stelle seg selv, og vaske gulv.

Typisk! Tenkte jeg da jeg så at løpetiden hadde begynte, med tanke på blodsporprøven. Men hun gikk to blodsporprøver til 1. premie i fjor, når hun var kommet like langt i løpetiden. Så akkurat det var jeg ikke så bekymret for, men mer om vi kunne starte.. og det gjorde vi jo.
Vi har gått ett treningspor med henne nå når hun hadde løpetid, og det gikk veldig fint. Jeg har fulgt nøye med henne når vi har gått tur, hvordan hun er, og det har sett veldig bra ut. Og når man vet grunnen til at vi ikke fikk godkjent prøven nå i helgen, så er jeg bra sikker på at løpetiden ikke hadde noen innvirkning.

Jeg håper at det er et engangstilfelle hvordan hun er når hun har løpetid nå.. men sannsynligheten for det er vel små 😦 Men går hun like lenge mellom løpetidene som ble gjort nå, så er det nesten «greit». 8 måneder mellom løpetidene er til å leve med, ihvertfall i forhold til hva jeg er vant til. Jeg krysset fingrene for at det skulle gå 6 mnd, når vi passerte det, så var jeg glad for hver «ekstra» uke 😛
Man har jo ikke noe valg, men hadde man hatt det.. Så tror jeg heller jeg velger en hund som er litt påvirket under løpetid, enn at den skal bli påvirket med innbilt. Innbilt har jeg mye erfaring med, og det er helt forferdelig og påvirker hunden på en annen måte synes jeg.
Jen er ikke hverken sur, sint eller gretten, og det er jo positivt 🙂

DSC05907 (800x789)

2 kommentarer om “En slitsom periode

  1. Hmmm…jeg hadde jo håpet at dere slapp å få mye styr rundt løpetid igjen. Forhåpentligvis slutter dette når løpetiden er over, da blir det ihvertfall bare for en kortere periode.

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..