Samlet blodsporprøve

For litt siden så jeg at det skulle være samlet blodsporprøve ikke så langt fra her. Jeg var snar til å melde på meg og Jen. Jeg har ikke vært med på slik samlet prøve før, så var litt spent 🙂
I går kveld kjørte vi nedover til Ringebu, og lå der i natt. Vi skulle møte halv åtte i morges, men vi var på plass litt over syv.
Når alle var samlet så var det litt informasjon, og alle hundene fikk chippen lest av.
Det var 14 hunder som var påmeldt, og det var trekt hvilken dommer de forskjellige ekvipasjene fikk.
Så kjørte vi etter dommeren vi hadde, og den som skulle gå som nr to ventet på anvist plass. Jeg er ikke helt sikker, men tror hver dommer hadde to ekvipasjer. Det var ihvertfall veldig effektivt og godt gjennomført.
Vi ventet på vår tur, og så gikk vi. Før vi kom helt bort til sporstart fikk jeg litt informasjon om forskjellig, og så startet vi.
Det som kommer nå, er min oppfatning av hvordan det gikk.
Jen kom godt i gang, markerte veldig godt der hun skulle, men etter litt så jeg at hun jobbet litt for å komme inn på sporet igjen (om det var blodopphold eller hva det var vet jeg ikke). Hun kom raskt og fint inn på sporet igjen, og fortsatte. Jeg har sett henne bedre, men jeg syntes det gikk greit.. Og så etter en stund fikk vi beskjed om at vi var så langt fra sporet at vi måtte bare bryte.
Jeg ble litt forbauset, men når jeg fikk beskjed om hvor sporet gikk, så så jeg jo selv at vi var langt fra. Men hun sporet jo noe.. hva det nå enn var. Hun hadde gått rett fram i en vinkel, uten at man så hun gikk av sporet.. Det var ikke en vinkel med blodopphold heller.
Vi fikk gå så vi kom inn på blodsporet igjen (noe jeg er veldig glad for), og Jen fant klauven 😉

Jeg har tenkt gjennom sporet noen ganger, og hva som egentlig gikk galt vet jeg ikke. Kan hende jeg kunne sett at hun hadde gått av sporet, om jeg hadde hatt mer erfaring, for jeg syntes hun sporet bra.. Dommeren sa også at hun sporet noe, men han visste jo hvor blodsporet gikk, og hun gikk rett av.
Det har vært varmt og tørt lenge, men jeg syntes terrenget vi gikk i var veldig bra, så det vet jeg ikke hadde noe å si for vår del.

Vi gikk tilbake til bilene, og kjørte til oppmøtestedet. Der ventet vi til alle kom tilbake. Var kaffe, vafler og sjokoladekake. Så hadde dommerne litt papirarbeid, og et dommermøte. Og så var det samling. Det var ikke så spennende for vår del.. men litt morsomt å høre hvordan det hadde gått samlet sett. «Heldigvis» var vi ikke alene om 0 🙂
Det var Gudbrandsdal elghundklubb som arrangerte prøven Når jeg ser bort fra resultatet vårt (som jeg må ta på min og Jen sin «kappe») så er jeg så tilfreds med opplegget at vi kommer til å melde oss på neste samlet blodsporprøve de skal ha også 😀 (Den er i Skjåk, i august)

Selvsagt er jeg litt skuffet over resultatet vårt, blir løgn å skrive noe annet. Jen gjorde det så bra i fjor på alle prøvene, og har vært veldig flink på trening.
Jeg både trodde og håpet vi skulle gjøre det mye bedre, men man kan ikke forvente topp resultat hele tiden. Vi snakket om det i fjor også, at det kan ikke gå så bra hver gang. Nå er vi en erfaring rikere, og forsetter å trene 😀

 

Ble ikke noe bilde fra i dag.. så jeg «jukser» litt og tar med et bilde fra siste treningsporet vi gikk 🙂

DSC05776 (800x533)

2 kommentarer om “Samlet blodsporprøve

 1. Skjønner jo at du er skuffa, noe annet ville vært rart siden man alltid melder seg på konkurranser med håp om å gjøre det bra. Samtidig er det jo betryggende og beroligende når dommeren også ser at hun har fulgt et spor, selv om det ikke var blodsporet. Så nesa hennes fungerer helt klart, og det er helt sikkert mye som spiller inn på dagsformen. Varmen, for eksempel.

  Liker

  1. Ja, man håper jo å gjøre det bra, eller veldig bra 😛 Men samtidig så har Jen vist så mange ganger før at hun kan 🙂
   Er sikkert en kombinasjon av mange ting, men det blir jo litt mer spennende med trening igjen. Og så er det å prøve igjen i august. Hun er jo godkjent uansett, men fin trening med slike prøver, og litt morsomt også 🙂

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..