Fødselsdagsgave

Jeg har ikke fødselsdag helt enda.. men fikk fødselsdagsgave fra Tore nå før helgen 🙂 Jeg visste hva jeg kom til å få, og hadde vært med å bestemme selv.. Noen ganger er det litt greit, selv om det er morsomt med overraskelser 😀
Det ble en sparkesykkel! Jeg snakket om det i fjor, men da så jeg for meg en annen hund til.. Nå ble det «bare» Jen (ja, blir jo en til noe senere, men det er jo samme str på de), og Jen er ikke slik veldig stor eller tung. Hun er heller ikke noen trekkhund, sånn på rett.. Så vi brukte litt tid på å finne riktig sykkel.
Når jeg begynte å tenke på slik sykkel i fjor, så tenkte jeg Kickbike, men det er et merke.. Det finnes en del andre merker av sparkesykler også. Og det finnes sparkesykler beregnet for det meste av terreng, og med og uten hund. Jeg hadde ikke engang tenkt tanken om sparkesykkel om det ikke hadde vært for at vi har hund, så det måtte ble en som er «beregnet» med hund.
Nå er det fremdeles en del snø der jeg har tenkt å bruke sykkelen, så har blitt bare en test-tur i hagen.. Jeg tør ikke engang tenke på å bruke den oppi veien her med Jen, ikke før vi har fått trent mye! Så det kan ta sin tid.. Skal se om jeg finner en sele som er mer egnet også, den hun har nå bli litt feil til dette,
Jeg har ikke tenkt å trene mye og ofte med den, tror jeg.. Kommer litt an på hvordan det går, og hvordan vi liker det. Det er ikke engang sikkert Jen gidder å løpe i det hele tatt.. Men jeg ser på sparkesykkel og hund som en fin trening til å la hunden få løpt «skikkelig» når vi er ute på tur nå og da. Og det er jo ikke slik at hun skal trekke meg og sykkel, det er jo teamarbeid dette 🙂
Selvsagt kan man bruke vanlig sykkel og trene med hund, men det gjør jeg ikke mer.. Har ikke gjort det siden jeg, sykkel og hund dro rett av veien og til skogs, ufrivillig, for mange år siden.
Så da får vi se hvordan det blir med sparkingen fremover 😉

cof

 

Har vært litt av en helg ellers, og Jen ligger rett ut.
Var en snartur på bana til hundeklubben i går, der vi var helt alene, og hadde en elendig treningstund! Ingenting fungerte, så vi ble ikke så lenge. Gikk en veldig fin tur på 2 1/2 time i skogen etterpå.
I dag ble det en tur på bana igjen, denne gangen var det litt flere både av folk og hunder der, og alt gikk så bra, i vår målestokk 😉
Etterpå var det for første gang i år, ut og inn når Jen ville selv. Verandadøren sto åpen, og det benyttet Jen seg av. Det ble litt ut og inn.. men hun var mest ute. Hun får ikke lov å være ute alene med stengte dører, så det blir godt når man kan ha åpen døren slik, en stund..
Vi gikk en tur alle tre i ettermiddag, det var en forholdsvis rolig hund på tur. Nå etterpå har hun ligget i sengen sin. Regner med at det blir en rolig kveld for henne 🙂

DSC05285 (1024x683)

4 kommentarer om “Fødselsdagsgave

 1. Grattis! Blir spennende å se hvordan det går med sparkesykkelen fremover, og ikke minst hvordan Jen gjør det 🙂
  Nå husker ikke jeg hva du sa om selen du prøvde på Jen i fjor sommer, men jeg er superfornøyd med både den vi bruker til hverdags (den du prøvde) og helnome-selen. Den heter Troll, og du får de på dogsport.no
  Den elendige porten på verandaen vår, den dere lærte dere teknikken på i fjor, er ødelagt. Så nå kan vi ikke sette opp verandadøra før Eileif har fått laget en ny 😦

  Liker

  1. Takk 😀 Ja jeg er litt spent, jeg trodde kanskje hun kom til å løpe ved siden av.. men i hagen var det foran 🙂 Så gleder meg til det blir bart etter noen veier..
   Den selen hun prøvde satt veldig greit, men vi ende opp med en Zero short (fra samme sted)
   Har sett på nomeselen fra de også, men er litt usikker på hvordan den vil passe pga ryggen. Jeg tror det kanskje ender opp med at jeg bestiller en etter mål til henne, så jeg er sikker på at det ikke blir noe feilbelastning. Og så ender det opp med at hun bare lunter avsted 😛
   Å, så kjedelig da 😦 Håper dere får ordnet noe snart, så godt å bare kunne slippe hunden ut. Her blir verandaen revet med det første, og kommer ikke opp noe i høyden etterpå heller. Kommer nok en platting eller noe etterhvert 🙂

   Liker

   1. Hovedsaken er at dere har en sele som sitter godt, som passer og som ikke feilbelaster. Og så lenge hun er ganske mye lengre enn hun er høy, så passer nok ikke alle standardseler, nei 🙂 Om hun skulle bare lunte avsted, så lunter hun ihvertfall i en god sele 😀
    Portene ble jo laget for å skjerme Nairo for trappa inne når han var valp, det var bare en bonus at de passet ute. Så jeg forventet ikke lang levetid på de, men jeg merker jo nå hvor godt det var å ha de.
    Oi, rive verandaen! Det blir spennende! Og så er jeg sikker på at det blir veldig fint med en platting også. Mindre vedlikehold blir det også 🙂

    Liker

    1. Jeg kan så lite om denne type sele, og er redd for at det skal bli feil. Så føles litt trygt å få noen som kan det til å lage en etter mål. Ja, det kan bli en fin tursele, hehe.
     Forhåpentligvis får dere ordnet til noe snart, er jo leenge til sommeren enda 😛
     Nja, jeg gruer meg, det kommer til å se helt forferdelig ut her, resten av året. Men til neste år kan vi begynne å ordne til litt mer av både det ene og andre 😀
     Vi bruker jo ikke verandaen, og når vi heller ikke kan ha Jen oppe der på samme måte som Amanda brukte den, så blir den ikke noe savn.

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..