Strikket hundegenser

Jeg har strikket første genseren til Jen, og den er en prototype.. 😄 Rom for forbedringer både her og der.

Jeg begynte å lete etter oppskrift på strikket hundegenser tidlig i vinter. Trodde at med en slik hund som Jen så var det veldig enkelt. Om jeg ville strikket hvilken som helst genser så hadde det kanskje vært enkelt, men jeg hadde et veldig klart bilde i hodet mitt, på hvordan genseren skulle se ut. Og oppskrift på den fant jeg ikke!
Jeg visste det hadde kommet en bok med bare hunde oppskrifter. Så jeg bestilte den boken i vinter, og gledet meg til å begynne å strikke. Bestilte litt garn mens jeg ventet på boken.. Så kom boken, og der var det mye fint, og veldig mange forskjellig strikke oppskrifter til hund. Men ingen som passet Jen.. Selv om hun ikke har en A4 kropp, så kan det ikke være så vanskelig å tilpasse litt tenkte jeg, bare å strikke litt lenger.. Men akkurat den genseren jeg så for meg var ikke i boken.

Jeg har strikket hundegenser en gang før, uten noen oppskrift, til Chakira. Da fant jeg ikke noen oppskrift som var stor nok. Jeg klarte å komme fra det slik noenlunde greit 😄
Jeg fant ut at jeg bare kunne begynne på en hundegenser, og prøve meg litt fram.. Som sagt så gjort. Jeg begynte, og selv om jeg tenkte denne første bare var en «kladd» 😂 så jeg skulle ha noe å gå etter på neste, så var det greit å ha den slik noenlunde.. Så jeg visste hva jeg måtte forbedre og endre på til den skikkelige genseren. Det ble å rekke opp igjen noen ganger, og Jen måtte finne seg i å prøve noen ganger.. Det var litt spennende, for hun var ikke så glad i å prøve genseren, men hun var hakket litt for ivrig i garnnøstet som alltid fulgte med 🤔

Nå er den «ferdig» 😃 det mangler å strikke noen cm nedover på føttene, men siden det er en genser som bare et et utgangspunkt så gidder jeg ikke. Føttene vet jeg hvordan skal være. Jeg var veldig spent på økningen etter halsen, og så fellingen igjen bakover mot magen. Det er jo en vesentlig forskjell på målene på kroppen. Men det gikk overraskende bra. Det som er viktig å huske på er at ull utvider seg en del under bruk..

Det jeg var bestemt at det skulle være på genseren var:

1. Lang hals med hull til halsbånd.
2. Dekke magen så langt det gikk an.
3. Genseren skulle gå et stykke ned på lårene.
4. Dekke hele ryggen.

Alt dette ble det.

Det jeg skal endre litt på er:

1. Trangere hals, og litt lenger, så jeg kan brette den
2. Litt annerledes åpning til føttene, nå så er det litt trangt og rart.. Må nok felle noen masker på «bredden» også.
3. Finpusse litt bak, og nedover lårene. Ikke helt bestemt meg for om jeg skal ha vrangbord eller det andre mønsteret på siden og bakerst.

DSC05302 (800x610)

DSC05304 (800x533)

 

Heldigvis er det lenge til vinteren igjen, jeg trenger tiden.. Men har garnet klart, grønt! 😀

10 kommentarer om “Strikket hundegenser

 1. Hvis det hadde vært likt på begge bakbein, hadde jeg ikke tillatt at du kalte dette en prototype, for denne var råfin! Nå fikk jeg skikkelig lyst til å strikke igjen, du inspirerer!!! Men jeg skal ikke strikke genser til Nairo, altså 😉
  Er det perlestrikk bak på det ene bakbeinet?

  Liker

  1. Takk 😀
   Måtte prøve på forskjellig for å se, og da ble bakbeina forskjellige 😛 Den sitter ikke godt ved føttene, det er hovedsaken til at den ikke kommer til å bli brukt. Men Veldig greit å ha litt å se etter, og forandre på.
   Nei, Nå blir det vel ikke så kaldt hos dere at Nairo trenger noen genser 🙂 Men du strikker jo så mye annet variert, og fint.
   Lit greit å ha noe å strikke på en og annen gang, og denne genseren har jeg jo drevet på med en stund, som du har sett 😛
   Ja tror det heter perlestrikk, hadde tenkt på riller, men så kom jeg på at jeg hadde strikket noe slik tidligere, og det er jo midt sagt enkelt 😀

   Liker

   1. De få dagene vi har skikkelig kaldt vær, er det fremdeles ikke for kaldt for Nairo 😉
    Jeg har jo fremdeles ikke strikket noe skikkelig siden julegavene, vesken teller liksom ikke med. Har lyst til å strikke lapphundkofta, men jeg nekter meg selv å kjøpe mer garn før jeg har brukt opp mesteparten av det jeg har. Så jeg tror jeg bare må sette meg ned og se hva jeg faktisk har og hva jeg har planlagt å strikke av det, og så sette igang 🙂
    Perlestrikk er rett-vrang-rett-vrang, og på neste pinne er det rett over vrang og vrang over rett. Da blir det perle. Veldig lett!

    Liker

  1. Dessverre så har jeg ikke det. Prøvde meg veldig fram, og tok opp igjen et par ganger.. Er i gang med genser nr to nå, litt færre masker i utgangspunktet, men også annet garn. Prøver på hunden underveis, for å prøve å få en genser som passer.
   Kan tenke meg du sliter med å finne oppskrift du også ja, og ferdige klær, slik er det med noen av disse hundene som ikke er A4 😉

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..