Levende og død

Bortsett fra en død hjort, så har jeg og Jen hatt en fantastisk fin tur i dag. Det regnet når vi dro, men det er ikke så galt. Litt verre ble det da nedbøren gikk over til å bli hvit! Heldigvis ble det regn igjen etterhvert.
Vi oppdaget en elg som lå i skogen, den laget merkelige lyder.. Jeg har hørt en del lyder fra elg gjennom årene, men denne hørtes rar ut.. Nesten så det var slik «stakkars meg» lyder. Den lå såpass nærme veien at jeg ikke turte stå å se på den for lenge.. tenkte jeg skulle sjekke når vi kom nedover igjen om den lå der da, men det gjorde den ikke 🙂 Kanskje den sov da vi gikk oppover, slik at den hadde mareritt..
Litt senere så oppdaget vi tre hjort på «veien» foran oss, tok snap av de, men det ble så langt fra at det syntes bare som sorte flekker, så jeg etterpå. Kom en del nærmere før de stakk. Kan ikke huske vi har sett og møtt på så mye hjort som vi har gjort i vinter. Vanligvis er den veldig sky, ihvertfall når man sammenligner med elgen.
Så forresten elg og hjort sammen i påsken, i Stryn.. Trodde ikke det var elg der, men selv om jeg ikke er så flink til å se hvor gammel en elg eller hjort er, så ser jeg forskjell på de to 😉 Elgen skilte seg litt ut blant hjorten, og morsomt å se de sammen.
Tilbake til turen i dag.. Jen fant sin første døde hjort 😦 Jeg synes det er litt trist å se døde dyr på den måten. Hadde det vært jakt og noen hadde skutt den så hadde det ikke vært så trist.. Men denne har sikkert dødd pga vinteren, og det blir annerledes synes jeg.
Hadde jeg gått alene så hadde jeg sikkert ikke sett den heller, selv om den ikke var mange meter fra veien. Jen var i overkant interessert, og ville ikke gi seg. Så når jeg skulle sjekke hva hun drev på med, så oppdaget jeg hjorten. Ble et dårlig bilde, for siden jeg ikke vet hva den døde av så ville jeg ikke la Jen gå bort til den, så trykket bare på kamera på mobilen fra der jeg sto, og håpet den ble med (må nok trene på at Jen står rolig litt..) Kan så mye at jeg så det var en bukk.

DSC_1054

Ligger nok en del dyr omkring i skogen etter denne vinteren 😦

Resten av turen ble fin igjen, tok noen filmer av Jen, skal se på de til senere, vet ikke hvordan de ble. Prøvde å filme noe vi har trent litt på..
Men filmet henne tidligere i dag før Th reiste, rart hun er glad når ungene kommer hjem 😉

 

PH og Tore har vært på Jakt- og Fiskesenteret i helgen, tatt kurset «Ettersøk for videregående». Jeg sto over det kurset, noen måtte jo være med Jen også 🙂 Neida, jeg hadde nok ikke tatt kurset uansett, ihvertfall ikke nå.. alt til sin tid.

I natt var det et par katter ute.. trodde først det var bare en, for den gikk å mjauuuet veldig. Men så ble det noen andre lyder, tror ikke de var så gode venner etter lydene å dømme o_O
Jen lå våken og hørte på litt, men så konkluderte hun med at dette hadde ikke hun noe med, og la seg til å sove igjen.
Nå har jeg fyrt opp i ovn, så Jen har funnet plassen sin for kvelden 🙂

4 kommentarer om “Levende og død

 1. Trist når vinteren blir så hard at dyra ikke klarer seg, men sånn er naturen dessverre. Forhåpentligvis var dette et gammelt og kanskje sykt dyr. Vet du om det er noen som lager fôringsstasjoner gjennom vinteren? Jeg vet ikke om det er noen her som gjør det, men jeg ser jo at det ofte ligger rundballer ute som ikke er pakket inn i plast, og det benytter jo dyra seg av.
  Må le av videoen, hun er jo SÅ skummel! 😀 Og SÅ stolt når hun skal vise mamma byttet sitt! 😀

  Liker

  1. Det så ikke så gammelt ut, men jeg så ikke så godt på det.. Men det er tatt prøve av det litt tidligere fikk jeg beskjed om. Hadde ligget litt.
   Vet ikke hvordan det er med foringsstasjoner.. lurer på om det ikke har vært noe, mener jeg leste om det. Men dyrene finner sine egne stasjoner her, vi har ett sted vi kjører gjennom hver dag, står alltid hjort i veien, og varierer mellom 8-20 hjort. Dyrene river av plasten på rundballene selv her.. så de ødelegger nok mye.
   Hun er veldig glad i å leke slik, og lydene er egentlig bare «godlyder», men de høres jo litt skumle ut også 😉

   Liker

   1. Håper ikke det hadde noen smittsomme sykdommer da, godt at folk følger med og sjekker opp.
    Vel, lar man rundballene ligge ute på jordene gjennom vinteren når man vet at dyra river av plasten, da får man nesten skylde seg selv. Er som å la hunden være hjemme alene og la skinkesteika ligge på gulvet, spør du meg…
    Enhver som har hatt hund hører jo, og ser, at det bare er lekelyder 😀 Nairo har de, Arkas hadde de, de fleste hunder jeg har lekt med har de 🙂

    Liker

    1. Har vært veldig spesielt her i år pga snømengden. Og regner med at man kan sikre rundballene om man ikke kan miste de.. Har sett flere som har høye gjerder rundt. Og noen setter ut rundballer for at de andre rundballene skal få være i fred..
     Ja, og så er der bare å se på hunden også 😄

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..