Botox

Fredag fikk jeg Botox behandling/injeksjoner. Jeg var veldig spent, men det var mest på hva jeg skulle prøve, eller om det var noe å prøve. Eller om det ble en stor skuffelse, at det ikke var noe mer å prøve.
Hver gang jeg startet med en ny forebyggende medisin mot migrene i fjor, så var jeg optimistisk, og tenkte at nå, denne gangen fungerer det. Jeg måtte slutte hver gang pga bivirkninger, noen til dels veldig ubehagelige og vonde.
Når man har mange migreneanfall hver mnd, så blir man veldig sliten. Jeg savner den tiden jeg hadde 5-6 migreneanfall i mnd, det var tider det 🙄

Når jeg endelig somlet meg til å bestille time hos legen igjen i fjor, så var jeg så sliten og lei.. Trodde jo at noe av det jeg prøvde skulle fungere, men nei..  Var bare å troppe opp til ny time hos legen og si at neida, dette fungerer ikke, ikke dette heller! 😦
Nå er det noen ting jeg ikke kan ta, eller bruke av forskjellige grunner. Da jeg var hos legen sist, så sa legen at han ville henvise meg videre til nevrolog. Det tok ikke lang tid før jeg fikk brev om time, og det var kort ventetid også.
Jeg klarte ikke se for meg hva nevrologen kunne gjøre, egentlig. Nå like før timen, gikk det opp for meg at jeg «tenkte» at nevrologen kom til å komme med den ultimate løsningen.. Men jeg ante ikke hva, så jeg prøvde å være litt mer realistisk, og tenke at det kanskje ikke var så mye annet å prøve.

Botox var ikke i mine tanker, og jeg ble litt 😯 når nevrologen sa botox. Det første jeg spurte om var om det var bivirkninger, om jeg fortsatt kunne bruke anfallsmedisin min, osv. Så vi snakket litt om Botox, og litt annet.. og så sa han «ja skal vi starte da»? Og jeg bare 😯 en gang til, og ble nesten målløs. Trodde jo ikke at det skulle være så enkelt. Men joda, jeg fikk mange sprøytestikk der og da. Jeg tenkte jeg skulle regne de, men ga opp etter de første åtte. Fikk rundt «hele hodet» (pannen, tinningen, nakken), ble litt overrasket over antallet, men heldigvis var de ikke vonde. Kjente jo selvsagt stikkene, og noen få litt bedre enn de andre, men ikke slik at det ble «au».
Det tar ca en uke før virkningen forhåpentligvis er der, så nå er jeg spent. Får man halvert antall migrene anfall så er det vellykket, og kanskje man kan få litt lettere anfall også, håper jeg da..
Behandlingen varer jo ikke evig, men er jo bare å gjenta behandlingen. Får ny time automatisk.
Fører hodepinekalender både på papir og app, så det blir spennende i ukene framover.

Jeg er jo så glad i å trene.. *host* så jeg fant ut at jeg skulle gå opp til nevrologen, den avdelingen ligger i 12 etasje.. Det var ikke så mange andre i de trappene, og før jeg var kommet halvveis så måtte jeg ta av jakken. Halvveis, så tok jeg meg nesten ett minutt pustepause 😀
Heldigvis så var hver etasje merket, så jeg slapp å gå opp på taket.. Var litt godt å se det bildet her, med tolv tallet på.

DSC_0391 (800x450)

Pst, jeg gikk alle trappene ned igjen også 🙂

6 kommentarer om “Botox

 1. Jeg håper du holder oss oppdatert på hvordan det går, for det kan jo være at det hjelper andre, og ikke minst håper jeg at det hjelper deg! Er det synlig hvor du har fått botox’en, eller merker du det «innvendig»?
  Jeg hadde fått migreneanfall bare av å tenke på å gå opp trappene til 12. etasje, og jeg er ikke engang plaget med migrene 😀

  Liker

  1. Ja det skal jeg 🙂 Håper virkelig at det hjelper ja, blir så spennende å se på hodepinekalenderen etter en mnd!
   Nå er det veldig forskjellig hvor «enkelt» det er å få botox, tror jeg. Hadde ikke lest noe om det på forhånd, men lest litt nå. Det er tydeligvis veldig forskjellig hvor lang ventetid det er på å få time hos nevrolog også, så jeg føler meg veldig heldig.
   Jeg har visst egentlig prøvd alt jeg «kan», så slik sett er det greit med botox. Botox er jo en gift.. og ikke akkurat så billig, så forstår godt at man må prøve annet først.
   Det syntes bittelitt der jeg hadde tatt stikkene i pannen, om fredagen. Men etterpå så man ikke noe, og jeg kjenner ikke noe, har ikke kjent noe heller, og gjett om jeg har kjent etter 😉
   Før gikk jeg trapper fordi jeg ikke likte å ta heis. Etter jeg ble veldig vant til å ta heis (med barnevogn bl.a, så har man ikke så mye valg), så går jeg heller ofte trapper bare fordi.. synes det er veldig fin gratis trim 😀

   Liker

   1. Jeg håper jo at de fleste leger ikke gir opp før de henviser plagede pasienter videre til nevrolog og eventuelt botox, bare fordi det kan være lang ventetid og fordi det er dyrt. Migrene er jo utrolig hemmende for en god livskvalitet!
    *ler* Jeg var rimelig sikker på at du både har kjent etter og sett etter, derfor måtte jeg spørre 😉 Så bra at det ikke hverken kjennes eller synes!
    Joda, det er gratis trim, jeg har ett kontor i 2. etasje og ett kontor i 3. etasje, så jeg vet mye om å gå i trapper 😉 Men å frivillig gå til 12. etasje, nei takk!

    Liker

    1. Er sikkert veldig varierende ventetid hos nevrologer rundt omkring, og så er det kanskje alvorlighetsgraden også.
     Jeg føler meg veldig heldig, hadde rett på time før 1. mars, tror jeg det sto i brevet, og fikk time nå i januar. Tror det gikk ca to mnd fra henvisningen var sendt, til timen. Så slapp jeg å få et sammenbrudd 😛
     Nå hadde jeg ikke lest om botox på forhånd, og egentlig ikke så mye etterpå heller, nå er det jo for sent..
     Jeg trodde kanskje jeg kom til å kjenne litt, eller følelsen av noe etterpå, men neida, ingenting. Så da er det å vente i spenning, kommer jo til å få migreneanfall bare av spenningen, haha.
     Jeg kjente jeg hadde gått de etasjene etterpå, så var greit å vente noen minuttet før jeg skulle inn.

     Liker

     1. Veldig deilig å slippe å vente så lenge på sånt. Og antagelig veldig fornuftig at du ikke visste om botox-behandlingen på forhånd, ellers hadde du googlet litt for mye 😉

      Liker

      1. Ja jeg ble veldig glad da jeg så at det ikke var lang ventetid. Men så hadde jeg jo ventet dumt lenge, før jeg tok kontakt med lege igjen ang migrene, i fjor.
       Jeg ble så paff da jeg skulle få Botox, og enda mer samme dag. Rakk ikke å tenke så mye, og det var jo sikkert lurt ja 😄
       Sjelden jeg googler slik på forhånd, men gjorde det før.. Det fører ikke alltid så mye godt med seg 🙄

       Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..