Bravia Swan

DSC04107 (738x800)

Når vi begynte å se litt seriøst på bybobil, så var det en del kriterier som var viktige. Vi hadde 0 erfaring med denne type bobil, så det ble mye studering av brosjyrer og nettsider en periode.
Vi så på et bredt spekter av merker og modeller.
Det vi en periode var mest interessert i var tre forskjellige merker/modeller med to dobbelsenger i køyseseng. Man kan velge om man vil bruke bare ene dobbelsengen, eller begge to, genialt.
Første vi så på var en Dreamer, og så en Adria. Det ble et stort minus at ene sengen var alt for kort til at «til og med jeg» kunne ligge der.
Jeg sjekket opp et par av Pøssl sine modeller, men det viste seg å ikke bli så enkelt. Den jeg var mest interessert i gikk det ikke så mange av.. så de jeg var i kontakt med ang den modellen hadde ikke tatt inn noen av den modellen.
Vi vurderte seriøst Tourne bybobil, en nokså ny modell. Vi syntes den var veldig spennende, men mangelfulle tilbakemeldinger gjorde at vi valgte den bort. Det var merkelig sen og lite respons på henvendelser.
Men så litt tilfeldig så vi på en bybobil som vi ikke engang hadde hørt om, Bravia Swan

Med det samme vi kom inn i den bilen så var det utrolig mye som stemte. Med det samme jeg satte meg i setet så sa jeg at det var noen utrolig gode seter å sitte i. Det var de setene som var best av alle bybobilene jeg har prøvd.
Romfølelsen var helt annerledes enn de andre vi hadde sett på, men dessverre var det noen få ting som var store «minus».
Antall sengeplasser! Dobbelsengen bak var stor å fin, og vi hadde ikke problem å ligge der. Men hva med den manglende dobbelsengen..? Det var da forhandler fortalte at de hadde sitt eget «opplegg» med ekstra seng foran. Og det var et kjempeflott opplegg, kostet noen kroner, men var så absolutt verdt det. Ikke problem for to voksne å ligge foran (på tvers), og er bare å legge igjen madrass og plate hjemme når man ikke har bruk for den.
Vekten! Den ordner seg også. Jeg vet at mange synes den nyttelasten som er på bilen i utgangspunktet er mye, men vi vil ha mer.. Og det får vi 😀
Bobilen er i utgangspunktet utstyrt med nesten alt man trenger, noe som er et stort pluss. Vi valgte noen få ting ekstra, som vi kanskje ikke får så mye bruk for, men da har vi det 😉
Bilen vår har dieselvarmer, og det blir varmt, puh! Men veldig greit å ikke måtte opp om natta for å skifte gassflaske, er jo alltid da de går tom. Er forøvrig plass til 2 x 11 kg flasker i bilen.

En annen ting som var et absolutt krav, plass til hund(er). I denne type bobil er det ikke garasje, så vi må bruke av den andre plassen som er til lagring. Men vi fant en veldig fin løsning til det også, det mangler bare litt detaljer akkurat der nå, men det kommer.
Bilen vår har mye skapplass, noe som kommer godt med siden vi er vant til å ha med mye.. Det blir en omstilling fra bobil med stor garasje, men det er vi klar over, og dessuten har vi hengerfeste..

Man kan få Bravia med firehjulstrekk 😀 Samme modell som vi har. Ser det er noen få bobiler med 4×4, det hadde nok vært greit å hatt, men ble ikke denne gangen.. haha..  Bravia har to andre modeller også, Swan 636, og Swan 699, (vi har Swan 599) Vi vurderte egentlig ikke noen av de andre modellene, men de er lekre de andre også.

Det er to minus med bobilen vi har kjøpt, men vi snakket om at vi mest sannsynlig måtte kompromisse på noen av kravene vi hadde. Så da kom det bare an på hvor viktig det var.. En av av de kan vi forhåpentligvis gjøre noe med om vi vil, den andre er ikke så viktig.. Hva det er? Det ene som egentlig er viktigst av de, er kjøleskapet. Men det er plass til ett som er større tror jeg, vi får se, prøver uansett slik det er nå. Det finnes jo butikker også 🙂

Har tatt bilder, men vi plasserte bilen slik at jeg ikke kommer til å få tatt bilde av den utvendig..  Men skal få tatt i løpet av helgen når vi skal på tur 😀 Er bilder i linken også –> Bravia Swan

 

Her er sengen foran med madrassene, skal selvsagt ha på en tynn overmadrass. Her har ikke vi problemer med å ligge om vi skal ha med barnebarna. Madrassene er tykke, og ser ut til å ha slitesterkt stoff.
Noe jeg har glemt å ta bilde av er to store dype «hyller», som man så vidt skimter lit av på venstre side her. Genialt til litt hundeutstyr som sele, kobbel osv 😀
Edit: Her hadde jeg et bilde av dobbelsengen midt i bilen, men har irritert meg over det flere ganger. Syntes det ble litt rart med madrassen osv. Så senere når jeg skulle ordne dobbeltsengen igjen, så tok jeg meg litt bedre tid. Og fikk til en mye bedre løsning. Regulerte stolene litt, og la ene madrassen på en litt annen måte. Da ble alt mye jevnere og bedre. Litt usikker på hvor bred den er, men god plass til to voksne.
Tok nye bilder også, som kommer her

20200721_150347 (2)

 

Litt vanskelig å få med hele sengen på bildet, så tok noen flere bilder der bare et laken er på, for å vise.20200721_151338 (2)

Madrassen her er tykk og god.20200721_151354 (2)

 

Og om man bare vil ha en enkel seng framme i bilen, så gjør man bare slik. Bruker madrassene i sofaen og lager til en enkeltseng.

20200721_142750 (2)Jeg har ligget der, men den er i korteste laget for meg. Da er de to dobbelsengene bedre, som blir mye lenger.

 

Dobbeltsengen bak, her er også vinduer som kan åpnes, og med netting og rullegardin. Sengen er 140 cm bred.DSC04092 (800x533)

Badet! Vel, litt av det. Her er mye oppbevaringsplass, skapene oppe ved taket er store og fine! Så er det skap under vasken. Vi har vindu på badet også, noe en del biler ikke har. Jeg synes det er greit med vindu..
Jeg synes det er veldig greit med fast vask, som man ikke trenger «slå ned», skyve frem o.l, men det er sikkert bare en vane. Det er stort speil på ene siden som man såvidt kan skinte nede på høyre side..DSC04096 (533x800)

Her ser man noen av skapene. Bak er det skap i hele bilens bredde, og det er dypt. Man ser også litt av hva jeg mener med romfølelse.
Hundeburet er midlertidig.. men er der Jen skal være når vi kjører. Får se hva «vi» ordner til etterhvert (det vil si hva Tore ordner til 😛 ) DSC04098 (533x800)

Det er «bare» to bluss, men takke meg til to såpass store som her, og god plass, i forhold til noen små jeg har sett i andre biler

DSC04101 (800x513)

Hode-enden i sengen, det man ikke ser så godt er at på»soverommet» er at under skapene  påbegge sider e hyller med kant på, slik at man kan legg bøker, briller, mobiler osv.

DSC04102 (800x533)

Sofaen, som var forbausende god å sitte i, jeg hadde glemt å prøve den fl vi kjøpte bilen..

DSC04103 (800x533)

Foran, med de lekre setene 🙂
Det følger med hele gulvtepper til å ha i bilen, de blir nok vanligvis lagt på, men vi ville ha de med.. Vi skal ha på teppet foran i bilen (og matter), men ellers blir teppet for resten av bilen lagret.. Vi går for slike løse matter vi hadde i den forrige, lettvint, varmt og godt.

DSC04104 (800x533)

 

Jeg håper vi er like tilfreds med bilen neste år på samme tid, når vi har fått brukt den en del. Vi skal ha den hjemme hele tiden, så blir å bruke den hele året.. men blir nok mest vår, sommer og høst.

Nå gleder jeg meg stort til første tur 😀

 

I morgen kommer litt mer om hundene og slik igjen, Jen har bl.a jobbet i helgen, uten oss 😉

6 kommentarer om “Bravia Swan

 1. Ser veldig bra ut! Og jeg er bombesikker på at dere i fellesskap finner de aller beste tilpasningene som er mulig å få til. Du har ideene og Tore får til det meste, kan jo ikke bli bedre 🙂
  Er det meningen at det skal kunne ligge 2 i forsetene når de er gjort om til seng?
  Det eneste jeg så langt misliker, er logoen foran på bilen…sorry, men min erfaring med akkurat det merket er ikke av de beste…

  Liker

  1. Hehe, jo takk 🙂
   Jepp, er plass til to voksne der, og jeg synes det ser ut som det er bra plass der, jeg har prøvd den bare alene enda da 😛
   Oj, ja det er sant, skjønner den altså 😉 Men jeg satser på at de nyere bilene er bedre 😀

   Liker

   1. Skal den ene ligge over forsetene? Blir ikke det humpete på grunn av at setene går litt oppover på sidene? Eller vil en overmadrass dempe det? Jeg må bare spørre, er nysgjerrig 🙂
    Ja, jeg håper da inderlig det, for deres del 🙂

    Liker

    1. Jeg prøvelå over det hele, haha, og syntes ikke det kjentes ubehagelig ut, men blir jo å bruke en tynn overmadrass. Kan jo bruke en som er litt tykkere også. Vet ikke om det kommer så godt fram, men man kan ligge på skrå, slik at føttene kommer mer til der setene er også.
     Vi får forhåpentligvis testet det skikkelig til neste år, om vi har med barnebarna blir det at de ligger i sengen bak, og vi framme, siden vi sannsynligvis er oppe lenger..
     Jeg tror egentlig de fleste bilmerker er nokså like på mange måter nå i dag, jeg satser på det 😉

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..