Høstferie

Da er det høstferie! Den blir ikke helt som jeg håpet, men det er godt å kunne ta det litt rolig også, håper å fått vært på fjellet litt, skogen, og slappe av hjemme.
Bare det å ligge lenge (klokken syv..) føles veldig bra. Jeg kunne ligget litt lenger, men Jen satt å så på meg.. Hun sa ikke noe, satt bare helt rolig, men når noen sitter å ser på en.. Dessuten var klokken syv, så da var det bare å stå opp.

Matlysten er tydelig tilbake også, vi har gått over til nytt fôr, så må få veid opp slik ca hva hun skal ha, så vi har litt å gå ut fra.  Ser ut som hun fremdeles har lett for å bli litt for rund, så må passe på litt.
Nå blir det spennende om noen uker hvordan hun takler den innbilte perioden, håper virkelig den perioden bare går forbi uten at noen merker noe spesielt til den.

Skal ordne en stor (bokstavelig talt) overraskelse til Jen i dag, og er litt spent. Hun har hatt bur på soverommet siden vi hentet henne, og det skulle være midlertidig. Som jeg har skrevet før, jeg er ingen tilhenger av bur inne til hunder, men i perioder så «må» man noen ganger.
Buret Jen har er stort, nesten gigantisk.. det er 125 cm langt, og veldig bredt og høyt, så hun har hatt det greit der. Jeg hadde nok ikke trodd det skulle være i bruk så lenge som det ble, og hadde det ikke blitt dette med løpetiden og tiden før det, så hadde nok buret vært borte nå.
Buret var mest fordi Kaos skulle få fred om natta. Og buret blir nok å bli hentet fram igjen når neste løpetid kommer også. Vi satte opp ekstra hindring ved senga, så Kaos ikke kunne komme bort til buret, han ble litt for interessert..
Jen har jo sovet mye i sengen til oss når Kaos har vært hjemme hos seg selv, men har ikke vært problem å ligge i buret igjen etterpå, så hun er en grei hund slik sett, tilpasser seg det meste.

Det ble en rask tur på butikken i dag, og også innom dyrebutikken en tur. Jen har en del lys osv, men hun har ikke vest eller lignende. På dagtid er det veldig greit med noe som vises godt i både skog og trafikk, og heldigvis fant vi en vest som passet. Jeg prøvde både S og M på henne, S ble jo totalt feil, M passet godt som perfekt. Jen er jo så veldig dårlig på å ha på seg noe, men denne refleksvesten/dekkenet er veldig myk og god, helt annerledes enn de vanlige refleksvestene.
Når vi kom hjem skulle jeg kle på henne så vi skulle gå en tur.. Jen fikk ikke engang tenkt seg om før vesten var på, og selen på der igjen. Tror ikke hun merker noe til vesten under selen, og uansett så er det greit så fort vi begynner å gå.
Vi var ute i to timer, og Jen koste seg maks på turen. Hun fikk gå å rusle og snuse både her og der.. vi avsluttet med 1.5 km etter veien, som også gikk veldig bra 🙂

DSC_0612 (800x450)

DSC_0624 (674x800)
 

6 kommentarer om “Høstferie

 1. Så kjedelig at ferien ikke ble som dere hadde håpet! Kommer det til å ordne seg i løpet av høsten, eller må dere nå bytte i løpet av vinteren/våren?
  Jeg krysser alt jeg har for at dere slipper problematiske innbilt-perioder med Jen. Hvilket fôr har dere begynt på?
  Refleksdekkenet vi bruker til Nairo kjøpte jeg til Arkas for gudene vet hvor mange år siden. Det sitter godt på, men det er litt kort og så drukner det litt i all pelsen til Nairo, Arkas hadde jo ikke like mye pels. Så jeg tror jeg skal på jakt etter et nytt, men det får vente en måned siden Eileif ikke får første lønn før i slutten av oktober, så vi har nå halvannen måned med bare min lønn (han får jo ikke mer dagpenger).

  Liker

  1. Ja litt, hadde håpet at det skulle ordne seg før helgen, men da får vi bare krysse fingrene for etter helgen 😀
   Er totalvekta på bilen som skal opp, så vi får mer nyttelast, men må ordnes noe fra fabrikken eller noe.. Heldigvis sa de aldri at det skulle være i orden før høstferien da, ellers hadde jeg vært veldig skuffet 😛
   Takk, synes vi har hatt nok av innbilt, så jeg har den erfaringen jeg trenger og litt til, trenger ikke mer 🙂
   Vi har begynte med Acana, to typer som jeg blander litt sammen.. Jen kan jo spise hva som helst egentlig, men jeg synes det er greit at hun kan variere litt, og klarte ikke bestemme meg for hvilken type jeg skulle ha av Acana 😛
   Så på en del andre merker også, jeg er litt nøye på hva foret inneholder. Men nå finnes det så mye bra fôr at det nesten blir vanskelig å velge.
   Jeg har mye hundeutstyr liggende, men det var dette med størrelsen.. haha. Amanda hadde ikke refleksdekken/vest, Kaos har noe her, men det blir slik bittelitt for stort 😛 Har orbiloc lys, men det passer best når det er eller begynner å bli mørkt, og en del annet slik «småtteri» også.
   Kaos har jo mye mer pels enn Amanda hadde, og Jen har, men likevel har han ikke mye pels, i forhold til f.eks Nairo. Så er litt enklere med en del utstyr til de som ikke har så mye pels, spørs om jeg får prøve meg på en med mye pels neste gang.. 😛
   Litt surt dette med lønn når man begynner i ny jobb, spesielt direkte fra dagpenger og lignende, blir en periode uten noe.

   Liker

   1. Er det splitter ny bil dere kjøper?
    *ler* Nei, du har mer enn nok erfaring når det gjelder innbilt!!!
    Vi bruker også Acana 😀 Her går det på Grasslands, men jeg kunne nok fint brukt den med fisk også, husker ikke navnet på den vi prøvde. Jeg er også opptatt av innholdet, men jeg er enda mer opptatt av hvilken innvirkning fôret har på Nairo, siden vi må ta hensyn til stressnivå som igjen innvirker på vekt, litt sart mage, analkjertler, at han faktisk liker og spiser maten og hvordan pelsen blir seende ut til slutt. Veldig fornøyd med Grassland!!!
    *ler* Det til Amanda og Kaos er nok en aldri så liten smule for stort for Jen, ja 😉 Jeg har også utallige lys til Nairo, men de forsvinner jo også i pelsen :p Men jeg bruker en ring av blått lys som henger rundt halsen hans når vi bare skal kjapt bort i postkassa på kvelden, den lyser godt opp. Men! Jeg kjøpte noen refleksbånd med borrelås til Arkas en gang, de festes rundt forbeina, og de fungerer veldig bra!
    Jeg hadde ikke helt tenkt på dette med den forsinkede lønna, så det skal holde hardt en stund, men vi klarer nok det også 🙂

    Liker

    1. Du tenkte på pga vekten? Det er nokså vanlig å sette opp vekten på bruktbilene, eller ned.. En del (som oss) er litt opptatt av nyttelasten, og vil helst kjøre med lovlig last, en del bryr seg ikke i det hele tatt, og kjører ulovlig.. For de som har «bare» vanlig førerkort er det ofte ikke så mye valg heller, de «må» kjøre ulovlig, eller ikke ha med seg noe 😛
     Jeg valgte ett med fisk, og ett med forskjellig kjøtt.. husker ikke helt hva de heter, men ser ut som det faller i smak 😀
     Ja jeg så på slike fotrefleks et sted, så ut til å være veldig effektive, men Jen hadde nok ikke gått en halvmeter med de engang.. 😛
     Da er det litt mer kjedelig, om man ikke tenkte på det. Husker jeg «brant» meg på dette med feriepenger for en del år siden, hadde til og med spurt hvordan det ble i juni, siden jeg startet om høsten/vinteren, og fikk beskjed om at de som hadde fast månedslønn fikk det i juni også. Vel, det fikk jeg ikke.. Dette er en del år siden da, men husker det godt enda, haha. Ble lite penger den sommeren 😛

     Liker

     1. Jeg tenkte mer på at du skrev at fabrikken skulle ordne noe, da trodde jeg automatisk at det var ny bil. Men jeg skjønner litt mer nå 🙂
      Hovedsaken er at hun spiser det 🙂
      Hverken Arkas eller Nairo har likt å ta på de fotrefleksene, men når de først kommer seg ut, har det gått fint.
      Trøttsomme greier, det der! Det er det som også gjør at jeg er usikker på ferien neste år, for Eileif har vel nå begynt å jobbe for sent til å ha rett til full ferie. Men vi får bare se når den tiden kommer og gjøre det beste vi kan ut av det.

      Liker

      1. Åja, er fabrikken/produsenten som må ordne de papirene eller hva det er.. Jeg er egentlig ikke helt sikker på hva og hvordan, men er det vi venter på. Før var det litt mer om og men å gjøre slik, nå skal det være litt enklere å justere opp og ned.
       Jeg kan ikke så mye med de feriegreiene, men det hjelper jo ikke alltid å ha rett til ferie heller, om man ikke får feriepenger.. Jeg var sykmeldt lenge for noen år siden, og plutselig var jeg i den situasjonen at jeg kom i minus om jeg skulle ta ut ferien min. Heldigvis ble det ordnet slik at jeg kunne ta minimalt med ferie den sommeren. Kjedelig det også, men så er det jo greit å ha litt penger også, ihvertfall ikke måtte betale for å ta ferie.

       Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..