Søvn, alenetrening, blodspor og Mary Hyde,

I dag er Jen 8 mnd, det vil si hun har vært her i et halvår. Så på noe valpebilder av henne, og som hun har endret seg på disse månedene. Det er jo ikke så rart, men likevel litt merkelig å se på bildene av den bittelille valpen, og nå den noe større «valpen».
Jen er ca 20 kg, hun blir sikkert liggende rundt der, uten at jeg skal si det sikkert. Hun har litt *host* valpefett.. Nei altså, kan ikke akkurat skylde på valpefett nå, her må det til litt mindre mat, mye mindre av godbiter, og mer aktivitet.
Foret hun får er det litt mye fett i, men vil helst ikke gå over til voksenfôr før hun er 1 år, så da må vi til med litt mer kontroll over det andre.
Ellers er hun veldig lik seg, viljen og staheten er litt mer fremtredende.. samtidig som hun er veldig mild og fin, det blir litt av en blanding 😉

Nå har vi vært på jobb en uke, det har tatt på! Kan ikke huske sist jeg har sovet så mye en helg. Sovet litt både kveld og dag, og for å ikke glemme om natta.
Jeg har stresset litt unødvendig på jobb denne uken, men nå håper jeg at hodet mitt innser at det ikke er nødvendig 🙂

Jen har vært alene igjen hele uken mens vi har vært på jobb. Vi snakket litt om det, og jeg var veldig i tvil om hva som var riktig eller ikke. Hun var jo vant til å være hjemme alene «lenge» før ferien, og det gikk bra. Men skulle vi gå tilbake litt nå, eller skulle vi fortsette de vi sluttet før ferien. Jeg fant ut vi bare skulle prøve å la henne være alene lenger.. Hun er eldre, og så lenge vi hadde plan b klar, så var det verdt å prøve.
Jen «klynker» litt en stund etter hun blir alene, men det er etter hun har gjort seg ferdig med godbitball osv, det er når hun skal legge seg å sove. Heldigvis er det ikke mer enn 1/2-2 min hun driver på, så legger hun seg og sover. Og når hun er våken etterpå så er hun bare rolig, og legger seg til å sove igjen hver gang. Slik var det før ferien, og slik har det vært nå.
Nå er hun alene 7 1/2 time, men det må utvides litt når skolen begynner igjen, så får se på det da, det er enda 1 uke til.

I morges, vil si formiddag.. gikk vi et blodspor fra i går. Jeg bannet nesten når jeg gikk der, for terrenget var mildt sagt vanskelig. Jen klaget ikke, hun kom seg til «mål», og det er så morsomt å se henne når hun går tilbake til bilen, så glad, så høy hale, og så stolt! ❤ Jeg blir jo så glad av bare å se på henne 😀
Hun får med seg foten i bilen, og litt når vi kommer hjem, og så kommer den slemme fuglen og tar foten..

PH kom hjem i går, etter å ha vært borte nesten tre uker. Vi slapp ut Kaos alene litt når han kom. Jen fikk ut etter litt, tror hun var minst like glad som Kaos 🙂
Kaos kom igjen i dag, og nå er det mye løpetid rundt omkring tror jeg, om jeg ser og høre på han.. Han har ikke reagert noe særlig før, men han blir jo voksen en gang han også 😛

Det har vært siste uken med «oppdrag» fra Mary Hyde.. og for å komme i mål så var vi ute på «jakt» både i går og i dag 😀 Hadde en litt merkelig opplevelse i dag, loggen som var i cachen hoppet ut og løp sin vei.. 😯 Hadde jeg ikke sett det selv så hadde jeg ikke trodd det.. Heldigvis hadde vi liggende logger i bilen, så gullpengene var sikret..

Søndagskveld og opplading til neste uke.. forhåpentligvis blir den litt enklere enn denne, slik at man er litt mer våken neste helg 🙂

DSC03493 (800x534)

DSC03509 (800x762)

DSC03527 (800x534)

 

 

4 kommentarer om “Søvn, alenetrening, blodspor og Mary Hyde,

 1. Tror du må ha regnet feil, det er da ikke mer enn en måneds tid siden dere hentet Jen? Jeg vet det er en klisje, men fyttegrisen så fort tiden går…
  Så bra at det går fint for henne å være alene. Det er jo ikke så himla lett å vite hva man skal gjøre når hunden ikke har vært alene på mange uker, men når det går så fint, er det jo ikke noe problem.
  Kjenner jeg får lyst til å gå et spor med Nairo igjen, det er vel 2 eller 3 år siden sist. Har både reelt blod i fryseren og blodpulver i skapet, men føler meg så usikker på hvordan jeg skal gjøre det best mulig for han. Burde gått et kurs, men det får bli når jeg har ork siden de fleste kursene går på kveldstid på hverdager.
  Jeg stakk ut og fant 5 cacher før jeg skulle i bursdagsselskap i går. 5 cacher x 5 gullmynter er jo 25, nettopp det jeg trengte. Tenkte jo ikke over at man fikk Dx2 og Tx2, så jeg endte opp med masse mer enn jeg trengte 😉
  Og du? Den elgen din er standhaftig, har ikke flyttet seg en millimeter siden dere dro :p

  Liker

  1. Ja når man ser tilbake er det rett å slett skummelt hvor fort tiden har gått, og «snart» er det jul.. og nytt år 😛
   Jeg er glad disse første mnd’er med valp er over på en måte, de neste er nok ikke så mye enklere, men likevel enklere.. Har bestilt time til hårfarging igjen, det trengs nok med en unghund i hus. haha.
   Jeg kan lite om blodspor osv, har lest, og så kan jo Tore en del mer da. Så vi lærer etterhvert. Kan forresten nevne at jeg la to spor en helg, ingen av de ble gått.. alt blodet bortkasta. Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte når jeg kom hjem. Men lærte litt av det også 🙂
   Så hadde jeg vært deg hadde jeg bare lest litt på det du er usikker på, og begynt litt igjen selv.
   Ble en positiv overraskelse med disse X2 greiene med ja, vi hadde sett oss ut fem cacher, men ble bare tre, greit å spare noen 🙂
   Noen elger er veldig stedbundne har jeg hørt 😉

   Liker

   1. Hver periode har sin sjarm. Jeg synes voksentiden er såpass lang hos en hund at det er moro med valpe- og unghundtiden, selv om det er mer slitsomme perioder. Du ser jo hvor mye grått hår jeg har, så mine valpeperioder har vært utfordrende :p
    Åh, så kjedelig å ikke få gått sporene! Joda, jeg kan selvsagt lese meg opp til mye, men på akkurat dette tror jeg at jeg lærer mer av å ihvertfall se på andre. Får høre med hun som driver Gårdsbutiken, hun holder jo kurs av og til og kan mye om det.
    *ler* Ja, denne er veldig stedbunden 😀

    Liker

    1. Ja hittil skal jeg ikke klage på Jen ang valpe/unghund, det har vært så utrolig mye enklere enn hva jeg forventet. Så da spørs det om Jen er en veldig enkel hund, eller jeg forventet alt for mye. Noe midt i et sted tenker jeg at det blir 😀
     De sporene kostet meg en «fot», men man lærer av alt 😛
     Kurs er jo morsomt uansett 🙂

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..