Trening og tur

I går hadde vi (det vil si Jen) time hos veterinæren igjen, tredje gang i sommer. Men nå er vi ferdige for denne gang. Gjør nok det samme neste år også, 28 dagers behandlingen mot revens dvergbendelorm. Da er vi mye friere når vi er i grensetraktene.
Tenkte å innom å trene litt før timen, men når vi kom til der det pleier å være hundetrening var det veldig tomt. Siden vi hadde god tid så tok vi å trente litt alene 😀 Det er jo bra stor bane å trene på, så jeg tenkte det var greit å trene litt «utstilling», og det gikk så fantastisk bra, veldig morsomt. Jen løp så fint (ja ok da, ikke slik veldig bra om det hadde vært utstilling, men ikke noen protester, sette seg ned eller legge seg..)
Jeg har ei jeg skal kontakte ang ringtrening og slik, som kan litt mer. Greit å trene litt nå og da, og ikke bare akkurat før man skal på utstilling. Nå skal ikke vi på noen utstilling med det første, men desto større grunn til å trene litt, og ikke bare like før utstillingen. Jeg har jo ikke gitt opp håpet om at vi skal kunne fullføre en utstilling uten noen «morsomheter» 😉

Tore skulle gå tur med Kaos i ettermiddag, så jeg og Jen ble med. Vi har ikke gått noen skikkelig tur med de sammen enda, men vi har prøvd. Lenge siden nå, så vi trasket i vei. Jen var litt slitsom til å begynne med, men Kaos prøvde bare å komme seg unna.. Det gikk seg greit til nokså fort syntes jeg. Merker at Jen har blitt litt eldre, og da kommer det litt mer «krav» også. Når vi kom nesten opp til der vi hadde tenkt, så oppdaget vi en flokk med kyr, da snudde vi.. Jeg synes kyr er mye mer skummelt enn f.eks elg. Nå var vi jo to, men hadde med to hunder også, og Kaos har en tendens til å «kjefte» om han ser noe, så greit å ikke risikere noe.
Jen ble litt travaleg på tur nedover igjen, og Kaos så tålmodig og rolig, helt fantastisk. Nå får ikke Jen herje når vi går tur (det er en av de tingene vi ikke er helt enige om, hun synes det er helt innafor), men hun kommer bort til Kaos rett som det er. På slike turer i skogen er det ikke noe «gå pent», så det blir en del virring hit og dit, men det går seg til etterhvert.
Ble litt drikking på turen

DSC_0439 (800x450)

DSC_0441 (800x450)

Vi slapp de løs i hagen når vi kom hjem, så ble litt løping og lek. Et øyeblikk mistet Jen oversikten over hvor Kaos var, hun trodde han hadde gått bak garasjen. Når hun kom ned dit og ingen Kaos 😯 Det var da hun satte opp en fantastisk fart oppover plen og veien. Jeg blir veldig imponert over farten hennes 🙂
Det jeg ikke er imponert over, er hennes utrolige interesser for fluer. Er det en eneste flue inne i huset, så driver Jen på med forfølgelse, og jeg blir sliten.. 🙄

4 kommentarer om “Trening og tur

 1. Nairo er en pest og en plage å gå med sammen med andre hunder. Jeg vet jeg burde gjort det så mye mer, men det er langt mellom de hundene Nairo går sammen med som også er rolige og stødige nok til å tolerere oppførselen hans. Forhåpentligvis vil Jen vokse av seg mye av «masingen» hun gjør mot Kaos, og det er helt klart en fordel at Kaos er så rolig som han er 🙂
  Jeg tror de fleste hunder har en ting for flyvende insekter :p

  Liker

  1. Jen har vært slik før, og stresset seg så opp, så vi har avbrutt og gått hver vår vei. Jeg vil ikke at hun skal ha slike opplevelser når hun er så ung, og så vil jeg ikke at hun skal «ta etter» Kaos sine unoter.. Jeg regnet med at det gikk seg til, og det gjorde det jo, selv om hun fremdeles er veldig irriterende.. Kaos er helt fantastisk, det er nok noe valpelisens inne i bildet enda også, så derfor passer vi på at han får mest mulig fred, skal være kos for begge å gå tur sammen.
   Men skjønner hva du mener med Nairo, noen ganger velger man den enkleste veien, det er det beste både for hund og eier, og der taler jeg egentlig mest for meg selv 🙂 Jeg syntes det var helt ok og trivdes med å gå alene med Amanda, eller «sammen» med Kaos, er noe med at man innretter seg etter hvordan situasjonen er.

   Liker

   1. Med tanke på at vi ytterst sjeldent går tur sammen med andre hunder, så er det ikke egentlig noe stort problem, men når vi først går tur sammen en annen hund, så er det så slitsomt at jeg aldri har lyst til å gjøre det igjen. Går jeg først med Nairo, så må jeg dra han etter meg, for han vil bak til den andre hunden. Går jeg bakerst med Nairo, holder han på å dra armen min ut av ledd, for han vil frem til den andre hunden. Så skal sånt funke, må jeg gå ganske langt bak, så langt at det ikke er snakk om noen sosial tur 😉
    Jupp, man innretter seg, gjør det som fungerer best 🙂

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..