Jada, bare gni det inn

Nei altså, jeg mener ikke det, men det er veldig tydelig at andre synes at man bare må gni det inn, og det skikkelig.
Jeg og Jen skulle gå en liten kveldstur i går. Jeg har sett tendenser tidligere også, men i går klarte hun å virkelig gni «det» inn. En død nærmest tørket mus lå på stien, og jeg så den ikke før Jen hadde gnidd seg skikkelig, urk! Noe senere så var hun bare millimeter fra å gni seg i en skikkelig stor, kladd av en våt gulbrun sopp som lå på veien. Æsj! På tilbaketuren fant hun igjen musen.. Det kunne vært verre, men jeg er ikke glad i denne «oppførselen», så det blir å passe godt på framover.

Nytt utstyr

Nå i går fikk Jen «nytt» kobbel. Jeg har lett og søkt etter langt kobbel, men har ikke funnet noe som er slik som jeg vil ha. I går kom jeg plutselig på en line jeg kjøpte for mange år siden, knapt nok brukt. Den er på 10 meter.. så den ble kuttet i to, og vips så hadde jeg et flott kobbel til baggen beltet mitt. Jeg har ikke brukt baggen beltet med Jen tidligere, synes på en måte at det blir litt «overdrevent» med et slik belte til en slik hund.. Men det er jo bare tull, er jo jeg som bærer beltet, Jen merker ikke noe til det.
Så med nytt langt kobbel og baggen på plass på hoftene så ble det kveldstur på oss 🙂

Det tok litt tid til å begynne med.. vi brukte over en halvtime opp til «krysset», godt over en halvtime.. Men det var jo tur for både meg og Jen, og hun koste seg virkelig med å gå «på tur» 😀
Etter krysset så gikk det litt fortere, og vi «løp» til og med litt. Det gikk veldig sent, men morsomt å se hvor flink Jen var til å løpe sammen med meg.
Og så gikk vi da.. turen som skulle være en liten kveldstur ble to timer. Jeg trodde Jen kom til å være sliten etterpå, men når vi kom hjem og jeg slapp henne løs i hagen så hadde hun en «hurramegrundt» runde rundt huset. Jeg tror hun så etter Kaos, som oftest er de sammen ute når de er løse.
Men når vi kom inn.. skal si det var ei som var sliten, og ikke slik at hun la seg ned for å sove.. Det ble noen runder inne før hun endelig roet ned, men da var det rolig resten av kvelden.

Bilder fra turen

DSC_0425 (800x450)

DSC_0429 (800x450)

DSC_0414 (674x800)

DSC_0421 (450x800)

Jen fikk ny sele i sommer, kjøpte den på tur hjem fra Lofoten.
Den selen Jen hadde ble så altfor liten at vi måtte bare prøve å finne en som passet. Og denne gangen ble det slik at det passet med åpningstiden til en dyrebutikk jeg hadde veldig lyst til å innom.
Jeg hadde en liten runde inne i butikken alene, og så kom Tore og Jen. Vi så på noen seler, og prøvde en (i to forskjellige størrelser) men de passet ikke helt. Så gikk vi bort til Hunter avdelingen 😀 Der prøvde Jen en sele som passet utrolig bra, og siden Tore valgte sele.. så valgte jeg farge 😉
Det er selen oppe på bildene her, har prøvd å få tatt skikkelige bilder av henne med selen.. Jen er første hunden vi har som ikke vil ha på seg sele. Jeg har hele tiden vært vant til at hunden kommer ellevill når selen blir henter fram.. ikke Jen, hun legger seg. Og når hun får på seg selen er hun sikker på at hun dør, og er ikke så lite hun dør heller.. Heldigvis går det over når vi begynner å gå.

Her når jeg skulle ta bilde..

DSC03389 (800x534)

DSC03394 (800x534)

Jeg lever 😯DSC03396 (800x534)

Prøvde en Zero sele i sommer også, og den passet fasongen til Jen. Veldig greit å vite så man slipper å lete og prøve.
Jeg prøvde Allsafe sele til Jen tidlig i sommer, og håpet virkelig den skulle passe, men ene str var for liten, og andre for stor. Den som var for stor vil kanskje passe senere, men er litt i tvil, så ble ikke noe kjøp. Nå har vi Hunter som tursele, og Niggeloh sporselen, så det greier seg.

Jeg er spent på hva som blir resultatet når Jen skal ha vinterdekken, siden hun er så lite glad i å ha på seg selen. Det kan bli en morsom seanse..

 

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..