Sommer og trening

Helg igjen, og den blir forhåpentligvis veldig rolig. Vi skal ihvertfall være «hjemme», ingen bobiltur, men forhåpentligvis andre turer.

Sommeren er her på rett, og hadde det ikke vært for fluene (noe skal man da alltid klage på) så hadde det vært fantastisk. Fluene er såpass plagsomme at det ikke går an å grille og sitte ute å spise 😦
Det var slik en annen sommer også, ble nesten et «mareritt» å gå tur, siden man ble så mange i følge.. Håper det ikke blir slik nå i år.

Jen synes det er godt med sommer også, det er jo varmt 😉 Og så er det fluene, igjen.. Jen er rett å slett trå når det gjelder fluer. Hun kan drive på i «evigheter» pga en eneste flue inne her.
Jen er blitt veldig rolig når hun er hjemme alene nå, hun var forholdsvis rolig før også, ikke slik at hun bråkte. Men var mer lek tidligere, nå sover hun mer. Før kunne hun leke og tulle i 1 1/2 time før hun sovnet, og var våken mer imellom. Nå ser det ut som hun sovner veldig fort etter jeg drar, og sover lenger. Hun er fremdeles oppe og drikker, går på et annet rom, tygger litt på teppe/leke, og så sovner hun igjen.
Hun er alene 4 1/2 time som oftest, og da sover hun når Tore henter henne.
Tisseuhell har hun en og annen sjelden gang, men det er da i 99 % av gangene vår feil, som ikke har sett at hun har sagt fra. Og må man, så må man.. da er det bare å tørke og vaske.
Blodspor har det ikke blitt noe av siste tiden, har vært så mye annet. Så vi må prøve å få lagt et spor igjen i helgen
Vi trener på litt av hvert småtteri nå og da. Å gå etter veien her er hun blitt veldig flink til (alt er relativt.. og vi har ikke akkurat så mye forstyrrelser) Vi har tatt det veldig gradvis, men jeg synes det er viktig at hun mestrer det vi driver på med nokså fort, at det ikke blir terping og terping.

Video fra snart 14 dager siden

 

Jeg vet det er mye å «plukke på» her, men jeg synes Jen er veldig flink! Jeg er ikke ute etter å ha en hund som går «fot» hele tiden, jeg vi ha en hund som kan gå slik noenlunde når det trengs.. og så lenge hun ikke drar i båndet, ikke lager farlige situasjoner for seg selv eller andre, og har litt kontakt nå og da, da er jeg tilfreds. Her ble det litt kort film, siden vi driver med mye godbiter ved kontakt enda. Dette er når Jen bruker halsbånd og vi går etter vei og lignende, og jeg vil hun skal gå pent..
Når vi går i skogen og slik, så er det andre regler, veldig mye fritt fram så lenge ikke båndet blir stramt, noe det blir «hele tiden» enda 😛
Det er bare en valp det er snakk om, da kan man slippe unna med mye også.. 😀

 

2 kommentarer om “Sommer og trening

  1. Hvis det hadde vært meningen at hun skulle gå fot, så hadde det vært mye å plukke på. Men du sier jo selv at det ikke er meningen at hun skal gå fot, hun skal bare gå med slakt kobbel, og da er det jo perfekt! Elsker kontakten hun har med deg, hun følger tydelig med og vil vite hva du har tenkt til å gjøre. Herlig!

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..