Husvarm, dressur og trening

Etter den traumatiske opplevelsen med kloklipping, så gikk resten av helgen veldig bra 😉 Neida, vil si helgen gikk bra, men det med traumatisk opplevelse er bare tull. Før eller siden vil mange klippe feil, spesielt når hundene har bare sorte klør, og for de fleste hunder så går det i glemmeboka før man i det hele takk har klippet ferdig.

Vi var på jobben hos Tore en tur på søndag, hjemme igjen så vi la et lite blodspor som gikk så som så. Jen var veldig interessert i starten av sporet, og fikk med seg stort sett alt blodet og to kilo med barnåler og annet «skogssorp».. selve sporet tror jeg ikke hun forsto, men når hun tilfeldigvis kom over «slutten» så koste hun seg veldig. Vi stresser ikke med det, og kommer til å prøve med jevne og ujevne mellomrom fremover.

Jen er ikke av de som er så rolig om vi har henne med på fremmede steder, det er liksom ikke slik at hun bruker litt tid på å bli husvarm.. Hun føler seg veldig hjemme når vi tar henne med bort også, så slik sett er det greit å ta henne med til folk som vet hvordan valper er.. Og det kan være greit å ta med ett leke eller to, så hun slipper å finne noe selv o_O

Vi har trent på å gå med halsbånd og kobbel/line i helgen, og det har gått bra, etter litt protester helt til å begynne med. Men å ta på halsbånd eller sele er mildt sagt forferdelig.
Jen løper avsted og synes nok at det bare er tull å måtte ha på noe slik. Men etter å ha fått det på går det «greit»

DSC01792 (800x713)

Men det går heldigvis an å tisse med bånd på, det var jeg litt i tvil om.
Ser ut som «tisse kommandoen» begynner å sitte bra også, «sitt» kan hun, delvis «dekk», og ett annet som jeg synes er bare morsomt.. ser ikke for meg at vi noen gang får bruk for det, men litt morsomt må vi jo ha det også. Trenger ikke være så nødvendig alt man lærer 😉 «Slipp» er noe vi må terpe på fremover, utrolig mye man må smake på ute alle steder.. og da er det greit å ha baklomma full med tørrfôrkuler og andre godbiter man kan bytte med.

Jen synes det er morsomt å følge med på hva de andre søsknene driver med

DSC_0203 (1) (800x450)

Kan nok si at noen bilder «lyver» litt, på bildet nedenfor her ser det ut som om Jen er svært så forsiktig og fredelig, se det blikket da 🙂

DSC01780 (800x800)

6 kommentarer om “Husvarm, dressur og trening

 1. Hata kloklypp.. Alba har berre svarte klør, ha klyft feil inimillåm å sjølsagt vårte meire sjølvan ettepå. Da åss henta Iris fekk e skikkele upplæring, å dæ viktågaste var igrunn beskjeden um at når e klyfte feil så sku e ikkje tykjy sunn ti å dille å dulle.. berre få det t stoppe å blø å klyppe viare. Piping va ikkje grunn nok t trekkje c for detta må gjerast å da må d lærast frå fyste stond. Godbit undervegs og skryt og godbiter etterpå. Fungera bra her. Iris å ikkje hælt enig støtt, men ho ha sjønt at detta å d ingen vits å krangle på. Få d overstått så ho fæ godbit å fæ lekt viare 😉

  Liker

  1. Jeg hadde et veldig avslappa forhold til kloklipping, helt til Amanda slo seg helt vrang. Hun ble helt hysterisk, og ikke hadde hun vært borti noe på forhånd heller. Fra å gå greit til fullstendig i «vranglås», jeg brukte lang tid på å komme dit at «du har ikke noe valg», men når vi først kom dit igjen var det «greit». Klippet feil hos henne etterpå, men det gikk greit likevel, siden hun ikke fikk så mye «stakkars deg» 😛
   Men det hadde vært mye enklere med hunder med hvite/lyse klør!

   Liker

 2. Ja det kan fort bli ekstra vanskeleg når det har gått gale 1 gong. Men trur d å lurt mæ minst mugle stakkars deg ja 😊 Iris har någre ljose klør ho da, så da ser e kæti d æ tid for klypp og ga kæ langt e da bør klyppe sjå døm 😊

  Liker

  1. Å så heldig du er med noen lyse klør, kan bruke den som mal 😀
   Ellers så lærer man seg etterhvert hvor mye man kan ta, og likevel klippe feil har jeg funnet ut 😛

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..