Kle på hunden

Nå når det begynner (?) å bli litt kaldere er det jo greit å huske på våre firbente som også trenger litt påkledning.
Det er veldig stor forskjell fra hund til hund, både med når man trenger å kle på de, eller om man i det hele tatt trenger å kle på de.
Jeg synes ikke man skal la være å kle på hunden fordi det er «dumt å kle på hunden». Heldigvis blir det flere og flere som innser at det ikke er noen grunn til å la hunden ligge å fryse for å «herde» seg..
Det er heller ikke bare hunder med lite, kort eller tynn pels som trenger ekstra varme.
Selvsagt er det forskjell fra hunderase til hunderase, hva hunden er vant til, hvordan hunden er, osv, men den «vanlige» familiehunden som ikke er bygd for å leve utendørs hele året skal ikke måtte gå ute/ligge ute å fryse bare fordi eieren er av typen «skal ikke kle på hunden nei».
Jeg klarer ikke komme på en eneste god grunn til at en hund skal måtte fryse.

Jeg mener ikke at alle hunder skal være inne eller bli kledd på så fort det blir vinter eller det begynner å bli kuldegrader. Man må se an hunden og ta valgene deretter.
En hund kan fint være ute og venne seg gradvis til kulden på en grei måte uten å fryse. Hunden må ha mulighet til å inn i et hundehus eller annet sted som er vindtett og tørt.
Halm/høy er fint å bruke som underlag i hundehus, det isolerer og tåler litt.

En del hunder blir støle, stive og får smerter når de blir kalde, akkurat som med folk. Man må sa an hunden, været og ta valgene deretter. Det er ikke noe dilldall med å kle på hunder, men å ta vare på den.

Selvsagt er jeg «farget» av å ha hatt en korthåret hund, men Amanda tålte kulden forbausende bra når hun var i bevegelse, det hun strevde mest med var føttene..  potesokker er minst like viktig som dekken for mange hunder.

canelana ulldekken

 

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..