Konkurranser

Facebook flommer jo over av konkurranser, trykk her, lik siden, del gjerne.. osv. Noen av konkurransene er bare tull og juks, og det er mange ganger enkelt å sjekke også, før man begynner å trykke..
Mange konkurranser er reelle og selv om jeg til tider kan irritere meg litt over mye av dette som dukker opp, så ser og forstår jeg veldig godt at fb blir brukt til dette. Man når ut til mange, veldig mange, og man kan ofte (i utgangspunktet) velge hvem man vil nå ut til.
Dette at man når ut til mange er noe kanskje en del av de som velger å delta bør tenke over..

Joda, jeg deltar selv på en og annen av konkurransene, om det er slik at man bare må f.eks trykke liker og skrive en enkel kommentar. Er en forutsetningen for å vinne at man må dele «ditt og datt», niks. Har ikke sansen for «del gjerne» heller, resultatet blir jo at venner blir spammet ned av ting de ikke vil ha.
Påsken (og jula) er jo litt spesiell.. påskeegg i hytt og vær. Men ærlig talt, hva er vitsen med å delta for å vinne et påskeegg som en bensinstasjon 100 mil unna legger ut?

Nå var det forresten ikke påskeegg eller julenissen jeg skulle skrive om, men en konkurranse jeg så på nett i dag. Det er en slik trykk liker og skriv «noe», akkurat slike jeg liker 😀
Jeg gikk inn å så på, siden jeg likte konkurransen og premien, trykket liker på bildet og skrev «dame str 40» i kommentarfeltet. Helt grei konkurranse, ikke noe deling. Men når jeg først var inne der så så jeg noen av de andre kommentarene.. Der var lange utgreiinger om sykdommer, skader, god reklame om man vinner.. Og sykdommene man skriver om er både sine egne, andre og ungene sine..  dårlig økonomi så man har ikke råd til å kjøpe sko.. Altså, hva har det på en slik side å gjøre? På konkurransen står det at «Vi trekker vinnere søndag 4.september», de VELGER ikke den det er mest synd på.. Og joda, det er så klart synd på de som er syke, dårlig råd osv, men det har ikke noe på en slik side å gjøre, og ihvertfall ikke utlevering om andre sine sykdommer, skader eller hva det enn er.
Det minner meg også på hun som skrev om en venninne hun hadde, som alltid skiftet sykdommer/skader og også hadde dårlig råd når hun skrev i slike kommentarfelt ettersom hva som passet, og ikke noe av det var sant.. Da er det jo ikke så farlig at de skriver om «sykdommer».
Når jeg tenker meg om så slengte jeg nok på et smilefjes bak str min..

 

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..