En cachetur til Sogn

Da er Vestlandsturen vår over, for denne gang. Og denne turen blir husket lenge av forskjellige grunner, vær, turer, opplevelser, en dusj.. osv. Litt av turen er i de forrige innleggene.
Vi visste at været kunne bli litt dårlig på fredag, med en del nedbør, så vi tok med lesestoff, og belaget oss på å være rolige under det verste.
Vi hadde sett oss ut noen cacher vi skulle ta fredag, men de måtte vi gå til. Siden vi er så innmari spreke så parkerte vi bobilen nesten 1 1/5 km fra parkeringsplassen, og gikk. Det var veldig fin vei å gå på, bort til parkeringsplassen.. Vi kom nesten opp til cachen før det begynte å regne, og da ble jeg nesten litt småstresset pga turen nedover igjen, men det gikk mye bedre enn jeg fryktet.
På tur ned tenkte jeg på de som gikk ned da vi gikk opp, fra røde kors.. de snakket sikkert om hva i all verden de folkene (oss) skulle gjøre oppe der i et slik vær.
Cachen er forresten GC64X6D. Når vi kom ned igjen til bilen var vi klissvåte, vi ordnet oss med noe mat, og kjørte til neste parkering. Der hvilte vi 3-4 timer, og trasket i vei til GC29ZAA.

Lørdag fant vi blant annet cachene ved Nigardsbreen GC31W0J og Bergsetbreen GCQ2VF. Jeg er veldig glad for at vi gikk de turene, spesielt den første. Litt morsomt å ha vært der, selv om det ikke hadde vært en cache der.
På vei utover så leste jeg noen logger, og så at flere nevnte båten. Altså, hvilken båt? Jeg forsto ikke hvilken båt det var før etter å ha lest litt mer, det viste seg at det gikk båt fra parkeringen og et stykke utover der, for de som ikke vil, klarer, kan eller gidder gå hele veien.
Når vi kom inn til parkeringen lørdag så syntes jeg det var rart det ikke var noen andre der, ikke en bil, ikke en person. Så jo båten, der den lå helt tom ved brygga, men når man kommer utenom «sesongen» så blir det sånn.
Vi gikk i vei, og jeg var så glad jeg hadde «nye» sko, de var fantastiske. Etter vi hadde gått et stykke så snudde jeg meg, og så at det kom en bobil til på parkeringen, jøss!
Vi kom oss opp til breen (vel, nesten) og fant cachen der. Da oppdaget vi også at det var mye folk på vei utover, og jammen var det ikke en båt midt på vannet også..
Tilbake så møtte vi mye folk, unge og gamle. En del brukte båt, og en del gikk. Vi gikk hele veien tilbake også, ikke at det er så voldsomt «svært», men litt morsomt å ha gjort det.
Når vi kom tilbake til parkeringen var det nesten fullt av biler der, så jeg antar at vi startet tidlig på dagen..
Det var ihvertfall en veldig fin tur. Bilder fra den og en del annet er nederst i innlegget. Vi fant en del andre cacher om lørdag og søndag også, tilsammen på hele turen ble det litt over 50.
Vi har to DNF, den ene er så utrolig irriterende, men bare der og da. Den andre vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte over, aldri har jeg vært borti så «feil» koordinater, ca 120 meter! Hvordan jeg kan vite det når vi ikke fant den? Det sto at det var vanskelige GPS forhold der, så man skulle bruke spoilerbilde og hint.
Når jeg sto der spoilerbildet ble tatt var det 120 m fra cachen «på kartet». For å ikke snakke om at vi brukte «lang» tid på å finne stedet hvor bildet var tatt. Men som vanlig er det tydeligvis bare oss.. enkel og grei cache 😛
(Etter å ha loget DNF fikk jeg mld av CO, det var en liten feil der, spoilerbilde var ikke noe spoilerbilde, så vi var helt på ville veier.. Det viste seg at cachen var der vi hver gang gikk fram og tilbake fikk kortest avstand, 6 meter .. Men det var ingenting som stemte eller var likt med bildet, så vi gikk videre.. Jeg synes det ble en veldig morsom historie, spesielt siden det egentlig ikke var så mye «spesielt» med den, og det er i et område vi sikkert skal tilbake til. Var en av de langs Kongevegen, og vi tok noen av de på denne turen, de som lå lett og enkelt til siden vi skulle hjem. Men snakket om at vi skal tilbake og gå deler av den flere ganger, den så veldig fin ut).
Vi angret litt på en tur vi ikke gikk om søndag, men det er en av de langs Kongevegen, så den tar vi senere. Den heter Utsikten tror jeg, vi gikk til en «like ved», og så snudde vi..
Synes vi hadde en veldig flott tur denne helgen, og mye morsomt og «morsomt». Har jo forresten ikke fortalt om de gangene Tore klarte å tiltrekke oss bra med oppmerksomhet med bobilen, tutet skikkelig (den har bra høy tuting altså), mens vi sto utenfor bobilen. Dette skjedde akkurat når vi skulle finne en cache ved inngangen til Lærdal sykehus! Og senere utenfor et senter eller noe ved Borgund Stavkirke, der det sto mye folk ute, veldig mange!
Første gangen ble jeg nesten litt irritert, ikke morsomt å tiltrekke seg oppmerksomheten på den måten, andre gangen var det bare såvidt jeg klarte å slutte å le.. humøret mitt på være ustabilt. Tutingen kommer forresten fordi han prøver å låse bobilen med nøkkelen, når jeg fremdeles står med døren åpen.
Ja og så må jeg ikke glemme, vi var med ferge! Det er ikke bare bare det, når det gjelder meg. Tore nevnte det i forbifarten om fredagen, og jeg bare 😯 Ferge!? Det hadde han ikke sagt noe om, tror jeg.. og det blåste bra den kvelden også.. (ble veldig bra lørdag) men så er det det at fergene på vestlandet sjelden tar så lang tid, denne vi tok visste seg å bruke 15 min rett over fjorden. Husker jo ikke hvor, men vet det var like etter Kaupanger.

Neste tur er om et par uker, til Svorksjøen  🙂

 

DSC00263 (678x800) DSC00267 (800x533)

Nigardsbreen, og her er en cache.
DSC00290 (800x533)

Langt der borte kan man såvidt skimte bilene på rekke og rad, man ser også såvidt båten på vannetDSC00293 (800x533) BergsetbreenDSC00298 (800x533) DSC00299 (800x533) Ikke så langt fra en cache ved KongevegenDSC00305 (533x800) Borgund stavkirkeDSC00314 (800x533) Jeg bare måtte..DSC00316 (800x533) Vi fikk ikke fylt så mye, men en cache ble det
DSC00318 (800x533) St. Tomaskyrkja, og her kom det jammen en geocacher akkurat når jeg skulle ta bilde, de dukker jo opp alle steder!DSC00321 (800x533) Øye stavkirkeDSC00326 (800x533)

 

 

4 kommentarer om “En cachetur til Sogn

 1. Ser helt nydelig ut! Synd dere ikke fikk bedre vær, håper det blir bedre på neste tur 🙂

  Samme problemet som dere hadde på DNF’en hadde Eileif og jeg på Øvstebrofossen i sommer. GZ er jo langt unna der cachen ligger. Eileif var bombesikker på at han hadde funnet riktig område utifra spoilerbildet, jeg var bombesikker på at det måtte være et annet sted. Jeg fortsatte på stien, og jeg fant 😀

  Liker

  1. Vi har jo avlyst den turen ihvertfall to ganger pga vær, så nå dro vi! Jeg leste ut en hel bok, den var så bra! Den ligger fremdeles ute i bobilen så husker ikke hva den heter.. men er den som ligger helt til høyre på bildet jeg har av bøkene jeg tok med på tur.
   Ja ikke så enkelt å vite hva man skal stole på hele tiden, og den dere fant er vanskelig. Men litt «morsomt» at alt ikke er like enkelt hele tiden 🙂

   Liker

 2. Den boka har jeg ikke lest. Men nå har jeg hele posen fra i sommer pluss 10 bøker til å lese, så jeg har lesestoff til neste sommer. Og kjenner jeg meg selv rett, blir det litt handling når det innimellom er salg 😉
  På Øvstebrofossen tenkte jeg at CO like gjerne kunne skrevet at man må nesten helt ned siden signalene er så dårlige der. Da hadde man sluppet å lete så mye høyere oppe.

  Liker

  1. Slutten var mildt sagt bra.. Jeg leser jo sjelden hele bøker lenger, leser heller ikke mange bøker, men nå har jeg begynt på en annen en som også virker veldig bra.
   Ja på slike som ikke «skal» være vanskelige så synes jeg det er veldig greit med gode hint når det viser seg at det kan være trøblete å finne cachen.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..