Hund i bobil

Innlegget er skrevet for mange uker siden.

Tredje bobilen vi har nå, og Amanda var med i alle tre.
Fått noen spørsmål ang hund i bobil, og litt småting ellers, så her er litt tips og råd ang hund i bobil slik vi har gjort det.

Vi har hatt hundebur i alle bobilene, og det har fungert veldig greit. Bilder lenger nede. I den bilen vi har nå så kunne vi faktisk ha på Amanda selen og la henne sitte foran. Må bare gjøre oppmerksom på at selene ikke er en hvilken som helst sele/sikkerhetssele til hund, men en som tåler en del, finner den i et tidligere innlegg hos meg her.

Skal man ha med hund i bobilen er det viktig å sikre den best mulig for hunden sin del, og for personene i bilen. Man vil ikke ha en hund i nakken ved kraftig bråbremsing/kollisjon. Man vil heller ikke at hunden skal knuses inn i frontruten fordi den ligger usikret på fanget.

Det finnes mange forskjellige løsninger, jeg viser de vi har brukt.

Vi funderte veldig i første bobilen, men det ble veldig enkelt og greit til slutt
Buret står der det egentlig er en liten sittegruppe

hundebur i bobil

Her er Amanda når vi sto i ro, dørene åpne og valgfritt hvor hun kunne værewpid-imag0151.jpg

Sittegruppen før buretIMG_0396 (494x800)

Så kom bobil nummer to, den hadde køyesenger bakerst og da ble det veldig «enkelt». Buret ble plassert i nederste seng. Vi kjøpte først et Variocage bur til.. men pga plassen ble det en str mindre enn det første vi hadde

bur i bobil bur i bobil

Jeg følte ikke at dette passet så bra, selv om buret i seg selv er det beste. Så etter en stund så ble det nytt bur på Amanda, igjen.. Laget etter mål.

hundebur i bobil

wpid-wp-1427568514498.jpegPå bildet over her så var vi på/skulle på tur om vinteren, så jeg hadde et liggeunderlag bak buret og på siden av buret som var mot veggen, dette for å isolerer noe.

Andre bobil var så dårlig at selger kjøpte den tilbake.. og vi var plutselig på utkikk etter bobil, igjen.
Vi visste fremdeles hva vi ville ha, en med køyesenger bak, eller en «sidesofa» med plass til buret. Det samme som vi så etter med bil nr to.
Vi har en litt «stor» hund, så det skal til litt plass. Mange har hunden i garasjen, men det er ikke noe for oss, eller Amanda. Det fungerer sikkert for noen, bare man har oversikt over temperatur, og ser hvordan hunden(e) har det, men er ingen løsning jeg ville valgt. Det blir skrevet så mye om hva med kollisjon osv, men når man skal se på de bobilene som blir skadet, så er det noen ganger forfra, noen ganger bak, og noen ganger på siden. Man klarer ikke gardere seg helt, ingen klarer å forutse hvem, hva og hvor. Men man bør gjøre det man kan for å sikre best mulig, og da er det ikke snakk om å bruke disse elendige sikkerhetsselene/bilselene man får kjøpt på «alle» dyrebutikker, eller et stoffbur.. Dette har jeg skrevet om før, så tilbake til bobil nummer tre.

Etterhvert kom vi så langt at vi fant en bobil som passet, denne hadde ikke køyesenger, så ble sofaen på siden som ble Amanda sin plass.

Hundebur i bobil

IMG_3489 (800x533)

hund i bobil hundebur i bobil

Jeg kjøpte en vannskål som ikke søler.. den er jeg utrolig tilfreds med til bruk i bilen. Kan la den stå i buret eller på gulvet i bilen, den søler ikke, og Amanda har alltid vann tilgjengelig, er en roadfresher her (retreq)

road refresher vannkopp hund

Det er jo litt forskjell på hvilken hund man har også,  små hunder eller store. Mange med små hunder lager til små «hundegårder» utenfor bobilen når de raster eller overnatter., det er ikke så aktuelt for oss.. men samtidig har vi en veldig fin «vakthund» i Amanda siden hun er såpass «stor».

Det er veldig greit at hunden blir vant til å være alene i bobilen, på samme måte som personbilen. Ikke alle steder det er like egnet å ha med hunder, bl.a i butikker, og da er det greit at hunden er rolig mens man selv er borte.

Amanda får stort sett gå som hun vil i bilen når vi ikke kjører, og mye er tilrettelagt for at hun skal ha det bra..

IMG_2821 (800x533) – Kopi

Nok mat og drikke er viktig, bobilen vi har nå er første bilen Amanda har drukket vann fra vanntanken i bilen på. Jeg forstår ikke hvorfor, men det er veldig greit når hunden drikker vannet man har med.
Vi har med et lite utvalg av førstehjelputstyr til både folk og hund, vi kjører ofte på sideveier, og går kanskje en tur eller to, så er greit med litt utstyr om hunden er uheldig. Ikke alle steder det er like lett å få tak i veterinær med det samme, og det er ikke alt man trenger kontakte veterinær for heller.

Å ha med hund i bobil er veldig greit og lettvint synes jeg. Man har med det man trenger, og finner alltid en plass å stå.
Vi har alltid fricampet, og trives best med det. Og mange ganger finner man fine steder det er fint å gå tur med hunden også.
Det går helt sikkert greit på campingplasser, man har jo med hund når man leier hytter på campingplassene. Med bobil slipper man å lete etter campingplasser, eller være redd for at det er fullt når man camper slik som vi gjør.


Innlegget er skrevet for lenge siden, nå har vi ikke Amanda, men velger likevel å legge ut innlegget,siden det først og fremst går på hund i bobil og ikke Amanda i utgangspunktet.

 

En kommentar om “Hund i bobil

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..