Hundesele

Jeg har prøvd og brukt en del forskjellige hundeseler på hunder vi har hatt. Tidligere på de «andre» hundene brukte vi helt tilfeldige seler.
Hurtta Y-sele brukte vi en tid, den kjennes bra ut for hunden, men jeg føler den er litt «spinkel». Det kommer selvsagt an på hvilken hund man har.

Jeg kjøpte Julius K9-IDC Powersele, siden den skulle være så bra, kan lese om den her og her. Jeg syntes den ble helt feil, og Amanda klarte faktisk å rygge seg ut av den uten problemer, da ble det full stopp for henne med den selen.

Jeg kjøpte Zero short multisele for å ha en «enklere» sele, men den ble helt feil i passformen til en hund som Amanda, men passer Kaos veldig bra, (greit å ha flere hunder å fordele utstyret på..)

Etter dette fant jeg ut at det var ingen grunn til å prøve andre seler mer, vi har en sele som vi har brukt på begge BB’ene vi har hatt, den sitter perfekt, og er solid til tusen.
Den kan brukes som sikkerhetssele i bilen, vi brukte den som det tidligere før vi fikk skikkelig bur i bilen. Har skrevet om den noen ganger tidligere, den heter Allsafe, og er i utgangspunktet en bilsele. Er å få kjøpt i sikkerhetsbutikken til Gjensidige, Animail osv.
Den er polstret foran, under og på sidene, så den ser ut til å være behagelig å ha på.

Slik ser den ut på Amanda

allsafe hundesele

Er mange bilder av Amanda med selen på her på bloggen, og dette er en sele jeg stoler 100 % på. Selen er kanskje litt dyr i forhold til mange andre seler, men vi har hatt denne i ca 4 år, brukt den i alt slags vær, vasket den noen ganger, og den er like solid.
Vi «åpner/lukker» en av de bakerste «låsene» når Amanda skal ha den på og av, da er det enkelt og fort gjort.

Jeg lager egen side på bloggen over bl.a hundeutstyr som er favoritter og som jeg kan anbefale, og siden jeg har skrevet om denne selen litt her og litt der, så fant jeg ut at jeg skulle lage nytt innlegg om den. Skulle jeg ha laget gradert liste over hva jeg likte best av produkter til hund hadde denne selen kommet helt opp på toppen som tursele.
Med en Boerboel eller annen stor/kraftig og sterk hund så må man ha sele/utstyr som er solid og trygt.

3 kommentarer om “Hundesele

  1. Tilbaketråkk: Hundesele | Blopp.no
  2. Tilbaketråkk: Hund i bobil

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..