Trenger vedlikehold

Jeg har lagt ut en del cacher, og om sommeren kommer fylles mailboksen titt og ofte. Veldig koselig å lese mange av loggene, og det blir noen mailer og meldinger utenom logger også 🙂
Innimellom «funnet» loggene kommer en og annen «trenger vedlikehold»og «notat», noe som er en veldig grei måte å si fra om det er noe galt med cachen, eller noe annet som CO bør vite om. Jeg fanger ikke opp alt som blir skrevet i «funnet» loggene hele tiden, så de andre loggene er viktige for oss som legger ut, også DNF logger, som jeg ikke skal mase om nå.
Det er klart at når man legger ut en cache må man være forberedt på at det også følger med ansvar for vedlikehold osv, og til flere cacher man legger ut, til mer vedlikehold. Men, en del av vedlikeholdet kunne vært unngått om noen av de om leter hadde tenkt seg litt mer om.. I går hadde vi vedlikehold/ettersyn av noen cacher. En av de var et petrør som loggen var knøvlet helt ned i bunnen av røret, helt umulig å få ut loggen uten verktøy. Og jeg ser ikke en eneste god grunn til å gjøre slik.
Tre av cachene vi sjekket var flyttet fra der de opprinnelig sto. En av de er umulig å holde der den «skal» være, til hver gang den er sjekket er den på en annen plass.. men det gjør ikke så mye, den bor godt flere steder.
Litt verre var det med de to andre, en av de blir utsatt for «ødeleggelse» om den blir flyttet, den har aldri blitt flyttet før, så litt rart. Den kom ihvertfall på plass igjen.
Når vi kom til den andre så ble vi bare stående å se på hverandre, helt tomt der cachen skulle være, og da var det bare å begynne å lete da.. Vi fant den, nedrøyset i steiner. Og det er ikke første gang vi finner igjen cacher gjemt bort. Hvordan skal neste som kommer for å finne cachen klare å finne den om den ligger under haugevis med stein, eller dekket til på en annen måte som gjør at det nesten blir umulig. Man skal da ikke måtte begynne å grave for å finne en cache. Og ofte blir både vanskelighetsgrad og hint helt feil når cacher blir flyttet på og/eller gjemt.
For meg som CO er det jo greit, jeg (vel, altså, veldig ofte min bedre halvdel, og noen ganger begge to, ikke det at jeg har to bedre halvdeler, men både meg selv og min bedre halvdel. Forvirret? Det kunne vært verre forklart, det er jeg helt sikker på), tror egentlig jeg gjør det lettvint og skriver vi, da kan man bare se helt bort fra forklaringen i parantes også. Vel, vi tar jo ettersyn og vedlikehold når det trengs/passer, men noen ganger blir det ikke meldt fra med det samme, om det i hele tatt blir meldt fra, og da er det de som kommer der å leter forgjeves i mellomtiden som det er «kjedelig» for.
Så er det noen som er uheldige med cacher eller logger, de forsvinner ned i steinrøysa, elva, eller andre steder. Slik skjer, og det er hendelig uhell, har vært der selv.. tok meg lang tid å finne igjen cachen, og begynte å formulere en logg jeg skulle skrive på nett, i hodet. Plutselig dukket den opp igjen, og jeg slapp å skrive den loggen. Men poenget er at det er noe man ikke kan noe for, alle kan være uheldige, og jeg blir bare glad når jeg får en «slik» logg, eller melding, så jeg får beskjed om at loggen/cachen er borte. Det er slik man må regne med. Men graver du ned en cache så har du ikke vært uheldig.. ikke om du finner et nytt og «bedre» sted heller.

Det er selvsagt mer positivt og morsomt med denne hobbyen, enn det er negativt. Men det er så mange småting noen ganger som gjør at jeg blir litt oppgitt/det går fort over igjen da 😛 ) Og jeg tror ikke det alltid er nybegynnere eller de som ikke har drevet så lenge som alltid står bak mye av dette som jeg har ramset opp lenger oppe her. Noen ganger har vi hatt tilsyn like før noe har skjedd, og ser at det like gjerne er noen som har drevet en stund som nybegynnere som er «hjelpsomme».

Det hjelper nok ikke så mye å skrive denne «klagen» heller, bortsett for meg, som er klar for ny tur på leting etter cacher. Skal så langt det la seg gjøre ikke grave ned eller kaste bort noen cacher på min vei 😀

cacheboks

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..