Cachetur med Mystery, Tore og Amanda

Vi har hatt en veldig flott og morsom helg. Det har ikke blitt slik veldig mange cacher i antall, men vi har fått tatt en del varierte, og vi har tatt en «sniktitt» på Spåtind på Synnfjell.

Vi startet fredag etter jobb, Tore kom med Mystery og Amanda og hentet meg når jeg var ferdig med jobb. Jeg hadde fått et «turforslag» på forhånd, vil si et kart over hvor vi skulle kjøre. Men allerede fredag ettermiddag fant jeg ut at det kunne være greit å ta noen cacher som lå utenfor. To av de har vi snakket om flere ganger, men pga trøblete parkering på ene har vi ikke reist opp der. Nå kjørte vi en bra lang bobil, så da passet det jo veldig dårlig å opp der.. Men jeg så at det var tre cacher (det kan hende at det har vært før også, jeg sjekket ikke datoen) så da tok vi sjansen på å kjøre opp der, nederste er GC5HHHT.
Etterpå var det å kjøre videre mot dit vi skulle, det ble bare en cache til, før vi fant et passende sted å ta kvelden på. Ble litt tidlig kveld, men er godt å slappe av og kose seg når man er på tur.

Lørdag morgen dro vi videre mot Skåbu og Espedal, i første omgang.. Vi fant noen cacher her og der. Bilder og litt kommentarer til de osv kommer nederst i innlegget.. En eller annen gang i løpet av formiddagen forandret vi reiserute.. jeg er ikke sikker på hvor vi skulle (i mitt hode så var det «bortover».. Tore lurte da på hvordan det egentlig så ut i hodet mitt..) men så ble jeg til å nevne Vingromsåsen, at vi var ikke så langt fra der, og der var tre cacher vi ikke fikk tatt sist vi var der, en kom for brått på oss, og på en hadde vi en bil helt i baken på oss. Så da kjørte vi over Vingromsåsen, og kom igjen på Torpa.
Så kjørte vi etterhvert opp til Spåtind, for å se litt på hvordan området var der. Når vi skulle kjøre videre fra der var den veien vi skulle kjøre stengt med «bukker», så da var det bare å kjøre nedover igjen.. Vi fant oss enda en gang et sted å være for natten.

Søndagsmorgen sto vi opp like blide som vanlige, og tok etterhvert til på veier og cacher igjen. I utgangspunktet skulle vi kjøre om Beitostølen hjem igjen, men planer endres jo, igjen og igjen.. Veien vi fant ut vi skulle ta i dag, førte ikke til Beitostølen, men det var jo greit nok. Godt å komme seg hjem litt tidligere også.. men plutselig sto det et skilt..veien var stengt lenger oppe, så vi kom ikke over der. Vel, da var det jo bare å snu, igjen..

Det ble litt fram og tilbake alle dagene, mye pga kartlesereren.. men det får da være måte på hva man skal holde greie på av veier.. På kartet mitt så jeg ikke alle veiene hele tiden (zoom.. ) så det ble en del morsomme og interessante opplevelser. Den morsomste var på Beitostølen søndagen, eller ihvertfall i nærheten.. Tore kjørte feil, helt uten hjelp av kartleser, og det knapt nok etter vi hadde kommet oss etter siste flausen min.. som følger her.
Like før vi kommer til et kryss spør Tore hvilken vei vi skal ta, jeg sier at kartet mitt viser nedover, og det er til venstre. Så da skal vi til venstre spør Tore, ja sier jeg, og peker til venstre. Vi kjører til venstre, og etter litt oppdager jeg at den «blå prikken» på kartet mitt (appen til geocaching.com) drar i feil retning, og utbryter: du kjører feil vei! Av en eller annen grunn ser Tore litt «rart» på meg, men tror han ble litt stum også, ikke så rart når jeg stadig imponerer. Tore finner seg et sted å stoppe for å se på kartet, og ser jo at jeg hadde riktig.. vi kjører feil vei, vi skulle jo tatt til høyre oppe ved krysset. Jeg så jo det, nå.. men før krysset så var det veldig riktig å kjøre til venstre. Det ble en del latter, nesten så tårene trillet og jeg hadde litt problemer med å snakke en liten stund. (Jeg skal komme tilbake til litt mer om dette med meg og kart og slik.. senere en gang) Etter vi hadde funnet en cache (vi skulle ta flere, men det begynte å regne mye!) så fant vi ut at vi skulle kjøre tilbake, og da trodde jeg at Tore hadde full kontroll på hvor vi kom fra før krysset.. haha, det hadde han ikke, og kjørte «til venstre». Og den som oppdaget det var meg 😛 Vi kom oss nå på riktig kurs igjen, men jeg lurer egentlig på hva det var som var til venstre..

Men vi var jo på Beitostølen! Og der har de Peppes! Vi bestemte oss for å kjøpe med et par halvstekte pizzaer denne gangen, aldri gjort det før, og er jo et lite stykke hjem fra der.. Men det gikk veldig bra, pizzaene ble ferdigstekt hjemme, og det ble veldig godt. Jeg kan forøvrig anbefale 05 Chili short rib om man liker litt sterk pizza, den er kjempegod!

På tur fra Beitostølen og hjem så sto det plutselig en flokk med reinsdyr i veien! Jeg «kastet» mobilen fra meg og grep etter nettbrette som var like ved, for å ta bilder. Nå har jeg sett reinsdyr mange ganger, både etter veien og på fjellet, men jeg synes det er morsomt likevel, er ikke noe daglig syn.
Etterhvert som jeg tok bilder oppdaget jeg noe rart, snudde meg mot Tore og sa forskrekket: de har jo halsbånd! Det ble så feil å se reinsdyr på den måten, med halsbånd, da ble det ikke like morsomt.. De går jo fritt og har det helt fint osv, men det blir ikke det samme som «våre» rein synes jeg..

Vi du se hele «runden» vi har cachet så sjekk loggene mine om et par dager, loggene kommer i rekkefølge som vi tok de, og da ser man hvor vi har vært, jeg er nesten litt spent på å se selv..

 

På denne turen har vi funnet cacher vi har måttet gått «litt» til, ikke bare «park and grab», greit med litt variasjon. Noen kunne vi kanskje ha kjørt litt nærmere til, men er ikke så enkelt med en bobil på over 7 meter. Er godt å gå litt også når man er på slik tur.

Vi fikk en DNF, og det er en som jeg kommer til å huske, lenge.. Stedet og cachen var ikke så spesielt i seg selv, men jeg hadde helt rene klær..  og ble mer og mer skitten av jord, mose, greiner og mye annet i skogen der, heldigvis så var det et sted uten søppel, så det var ihvertfall ren «skitt». Det regnet.. jeg ble våtere og våtere.. vi gikk å trakket i snø.. vi hadde kjørt langt på en elendig humpete hullete vei som vi attpåtil hadde betalt for å kjøre på (bompengene kunne de doblet uten at jeg hadde reagert på det, så kunne de ha vedlikeholdt den litt mer. Men nå kom vi sikkert på feil tid i forhold til vedlikehold også, det blir vel mer av det utover nå), Tore ga seg med letingen etterhvert, for han var bra sikker på hvor cachen var, men jeg var blitt veldig våt, og veldig skitten, og jeg skulle så absolutt ha hatt denne cachen, uten noen spesiel grunn! Men jeg måtte gi meg jeg også, og håper virkelig cachen ligger godt under all den snøen som var der. Jeg var inne på tanken om å hente spaden i bilen, men snøen var av en slik art at det kunne blitt litt for mye jobb.

Ellers kommer det en og annen kommentaren på noen av loggene når jeg logger også, i løpet av et par dager.

Disse er så fantastiske, garantert en blå sløyfe fra meg 😀 Hvor? Nei det husker jeg ikke..DSC_0001 (2) (800x450)

Dette var først på dagen lørdag, vi var nok litt tidlig ute.. men cachen ble funnet.IMG_3763 (800x533)

Virkelig et flott stedIMG_3766 (800x533)

Her tok vi en snarvei.. lite smart, jeg ble veldig våt på beina, cachen i nærheten er GC6189WIMG_3770 (800x533)

Her er cache GCQZ5RIMG_3772 (800x533) (2)

Samme som overIMG_3775 (800x533)

Her er en Fjellkirke, den har ikke egen cache, men..IMG_3777 (800x533)

.. går man over denne broen så kommer man til GCQZ51   se bilde under IMG_3787 (800x533)

Her ser man Gravholmen tydeligere, hele holmen er et hvilested. Gravholmen i Espedalen er en av Norges mest særpregede kirkegårder, står det, og det tror jeg så gjerne. Vi gikk opp på toppen og litt rundt for å se, veldig spesielt. IMG_3792

Her er GC2QN37IMG_3805 (800x533)

Og så kommer vi til Åmot kirke GC5ZC3Z  Vi så den på lang avstand, og den er virkelig stor, flott og spesiell. Kirken er fra 1823, og har sitteplass til 700. IMG_3812 (800x533)

Vi hadde så flott vær hele lørdagen, det begynte å regne lit på lørdagskvelden, men da hadde vi plassert oss for kvelden. I dag startet det med regn, og regnet nesten hele dagen, vi forvillet oss innpå steder vi ikke burde også.. _20160522_090921 (800x450)

Jeg og Amanda tok en luftetur i regnet mens Tore dusjet inne søndagsmorgen. Vi var heldige med overnattingsplassene våre slik at vi hadde fint terreng til lufting både kveld om morgen, noe som er veldig greit når man er på slike turer. Jeg er litt i tvil om hvordan vi skal gjøre det den helgen det er event på Spåtind, ble ikke så optimistisk etter å ha vært oppe å tatt en rask titt i helgen. Vi får se litt på det.DSC_0004 (800x450)

Dagens andre nedtur, reinsdyr med halsbånd!IMG_3853 (800x533)

Tror jeg fant 46 eller 47 cacher på turen, Tore to ekstra..

5 kommentarer om “Cachetur med Mystery, Tore og Amanda

 1. Så mange fine steder dere har sett! Og den lille ammo-boksen var supersøt, sånn har jeg lyst på! 😀
  Hmmm…er det luftemulighetene som er problematisk på Spåtind? Kunne tenke meg å høre litt mer om området, sånn at jeg vet hva jeg kan være forberedt på, og hvordan jeg skal gjøre det med Nairo. Send meg mail på FB hvis du ikke vil skrive her.

  Liker

  1. Ja den ammo-boksen er megasøt 😀

   Jeg hadde håpet på litt mer «åpent» område der bilene skal stå, eller at det kanskje var muligheter til å stå litt mer «skjult». Men nå vet jeg jo ikke hvordan de har tenkt, så sende noen spørsmål til de.
   Hvor teltene skal være vet jeg ikke, men er jo ikke noe problem å lufte hunder der, om man ikke trenger litt «luft».. Regner med at teltplassen er litt mer skjermet enn parkeringsplassen, og noe enklere med hunder som trenger «luft» 🙂

   Liker

   1. Jeg håper jo at vi kan på en eller annen måte stenge teltet vårt litt inne, sånn at ingen legger seg nært oss. Eller rettere sagt: at det er en sånn plass igjen til oss når vi kommer, for vi kommer jo sent. Men vi får bare gjøre det beste ut av det når vi står der.

    Liker

    1. Tror nok det blir litt enklere med teltplassen, man legger seg ikke nær hverandre der, antar jeg.. Er jo regler eller «regler» for bobiler også, men ikke helt sikker på hvilken.. får se om jeg får svar på spørsmålene jeg sende i går før vi bestemmer oss for hva vi prøver på.

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..