Hvordan man ikke logger

Når man finner en cache så logger de fleste den på nett etterpå. Der er det veldig variert hvordan det blir gjort. Fra person til person og fra cache til cache.
Etter å ha lest og hørt en del om dette tenkte jeg å skrive en liten oppsummering av hvordan man ikke logger.

TFTC, nei slik må man ikke skrive (det betyr forresten Thanks For The Cache).
Man skal ikke skrive for korte logger, f.eks takk for cachen, smilefjes, punktum eller hva.
Det er heller ikke så lurt å skrive for lange logger, det blir det bare tull av. Skriver man lange logger så får ikke de som er ute etter ekstra hint i loggen med seg hva som er hintet, og da ødelegger man for de. For de som ikke er klar over det, så er loggene for å skrive hint til nestemann.
Man må for all del ikke nevne at man er på tur til «svigermor på Vestlandet», det har ingen ting med cachen å gjøre. Det samme om man er så heldig å få seg en matbit på turen, slik nevner man bare ikke i loggen, skulle bare mangle.
Man må heller ikke skrive noe om cacher man har funnet før på turen, eller hvor turen går videre (neste cache)
Å skrive det samme i flere logger etter hverandre er også feil, uansett om det er TFTC eller lange avhandlinger.
Man skal heller ikke logge på norsk, siden mange av de som driver med geocaching ikke forstår norsk. At cachen er lagt ut av en norsk CO og at cachen er i Norge bryr vi oss lite om, skriv engelsk slik at alle kan forstå hva du skriver.

For de som tok dette litt seriøst, så kan jeg avkrefte det 😈
Jeg både får og skriver alt dette som jeg har nevnt oppe her, tror jeg.. Har kanskje ikke skrevet bare TFTC, husker ikke helt. Men jeg synes det er helt ok med nesten alle typer logger.
På en og samme cache kan man lese logger som er direkte motstridende, så det er veldig individuelt hva folk skriver.
Noen liker å skrive litt om turen, hva de har spist til frokost og hvem/hvor de er på tur til, jeg synes det er helt greit. Andre skriver «Takk for cachen», jeg synes det er helt greit også, eller et 🙂
Noen liker ikke å skrive mer enn de «må», andre liker å skrive litt mer om turen/cachen, været, osv.
Selvsagt synes jeg veldig om «bra logger» på de cachene jeg har, som jeg synes er litt mer «spesielle», det er morsomt å lese slike logger på cachene man har lagt ut, men jeg forventer ikke at alle skal skrive så mye for det.
Å logge på norsk har jeg alltid gjort, og kommer alltid til å fortsette med, tviler sterkt på at mine logger hadde vært hjelpsomme eller morsomme på engelsk.. Om jeg måtte ha logget på engelsk så hadde nok TFTC blitt flittig brukt.

Folk må selvsagt få mene hva de vil om de forskjellige loggene, men så lenge de ikke er i strid med regler så er det fint lite man får gjort. Det man kan få gjort er å «skremme» bort de som leser slike meninger om ditt og datt. I det ene øyeblikket leser folk om at det er direkte ufint å skrive bare TFTC eller takk for cachen, det er respektløst ovenfor CO som har brukt både timer og dager på å legge ut cachen. I det andre øyeblikket kan man lese om at lange logger er forstyrrende og unødvendig.

Ha det morsomt på tur, det er det viktigste, god tur! 🙂

IMG_8832 (593x800)

 

8 kommentarer om “Hvordan man ikke logger

 1. Jeg mistenker at du har lest tråden om den sure loggen? 😉
  Nei, det er ikke lett å bli klok på hvordan man helst bør logge. Jeg vet hva slags type logger jeg liker å få på mine cacher, men jeg klarer ikke helt å skrive samme type logger når jeg finner cacher. Så jeg gjør mitt beste, og er stort sett alltid fornøyd med loggene jeg får.
  Og jeg skriver på både norsk og engelsk. Både for å hjelpe utenlandske cachere, og for å få flere tegn i loggen pga en badge på project-gc :p

  Liker

  1. Hehe, nei den var ikke engang påbegynt når jeg skrev innlegget, jeg var inne å leste nå, hadde en mistanke om at jeg hadde gått glipp av noe 😄
   Er noen uker siden jeg skrev det, med litt tillegg nå. Leser man hva folk skriver så er det næmmen ikke enkelt å vite hva som er rett. Alle eksemplene jeg skrev er virkelige i en eller annen form, så ikke rart folk kan bli forvirret. Jeg har nok syndet stort med mange logger jeg har skrevet, men ikle greit å vite hva den enkelte CO ønsker å få heller.
   Shit, får man uttelling utifra hvor lang loggen er?

   Liker

   1. Jeg tar ikke hensyn til hva CO ønsker, det får være grenser. Kan ikke holde styr på hva mange titalls CO’er har for preferanser. Men jeg prøver alltid å i det minste få med meg noen få ord om dagen, turen til cachen og selve cachen, og så varierer det om det ender som en lang eller kort logg.
    Jupp, er en badge som heter The Author, hvor det går på antall ord pr funnlogg. Litt moro å se den kryper oppover i verdi, uten at loggene mine er fulle av «fyll-ord» (og med det mener jeg ord/setninger som «Dette ble mitt funn nr. xxxx», «Minst ett funn pr dag-streaken fortsetter» og lignende).

    Liker

    1. Hehe, nei det var ikke så seriøst, men kjenner at det kan ha litt å si.. CO hadde skrevet noe på en serie med cacher vi tok en gang, om at det var ønskelig med litt mer enn «takk for cachen» eller i den dur, husker ikke helt. Jeg husket på det når jeg skulle logge, men det var bare det at på mange av de så var det liksom ikke så mye mer å skrive.. Det blir jo om igjen det samme på mange «slike», selv om jeg ser at noen klarer det kunststykke å skrive forskjellige logger på en PT, uten at det blir kjedelig å lese o_O
     Så jeg gjør som det passer..
     Jeg sjekket, måte lete litt.. men jeg «har» jo diamant på den 😀

     Liker

      1. Det var rart, spørs om det er fordi det er noen like lange logger på noen PT cacher hos meg. Men skriver ofte noen ord om det er noe «spesielt», og blir vel ikke kortere etter dette 😀

       Liker

       1. Jeg har nok vært litt dum på PT’er der, for jeg har skrevet en lang logg på den første og så bare TFTC (og noe mer hvis det har vært noe spesielt) på resten. Så jeg har mistet en del ord der 😉 Men jeg har begynt å prøve å gjøre det litt annerledes, så får vi se om det blir en diamant på meg til slutt også 🙂

        Liker

        1. Men om man skriver to eller flere helt like logger på to eller flere cacher i en PT eller en annen tur med mange cacher så bør jo det egentlig ikke regnes som to eller flere logger i denne sammenheng, det blir jo litt feil, synes jeg da.. Men bra for meg ser jeg nå, om det er slik det fungerer 😛

         Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..