Mer geocaching

Vi hadde så flott og «lang» cachesesong i fjor, og jeg syntes nesten det var godt når vi avsluttet..
Jeg hadde jo en (to) perioder som jeg gikk skikkelig lei også. Men nå kjenner jeg at det er lenge til vi skal starte ny sesong.. selv om det sannsynligvis blir til påske. Jeg trodde det skulle bli veldig greit med en lang pause..men kjenner nå at den pausen blir litt lang. Det er jo som jeg har skrevet før, et par avbrekk i pausen.. men det hjelper lite.

Jeg tenker på steder vi skal til, tenker på cacher jeg skal legge ut, steder jeg skal legge ut på.. ser på cachene jeg skal legge ut. Jeg leser logger på cacher jeg har funnet tidligere, leser logger på cacher jeg ikke fant.. (noen er så irriterende at det blir garantert ny tur for å lete en gang til) leser på cacher jeg ønsker å finne, og sjekker steder og områder som kan være fine å gå tur i, fiske, og ellers bare kose seg. Det blir mye tenking.. 🙄

Jeg synes det er morsomt med powertrail, merkelig hvor morsomt man kan ha det med slike «kjedelige» cacher.. Jeg liker å gå en fin tur for 1 cache, om området er fint å gå tur i. Jeg liker å finne morsomme cacher, jeg liker å finne flotte cacher, jeg liker å finne spennende cacher, og jeg liker veldig godt å finne en helt vanlig kjedelig cache «etter veien» uten at hverken cachen eller stedet «gir meg» noe som helst.

Selvsagt kan man drive med geocaching om vinteren også, vi har jo gjort det selv, litt. Men det avhenger av at man har cacher å finne.. og det er ikke til å komme fra at vi her bor i et område som ikke egner seg så godt til vintercaching, synes jeg. Det er ikke like lettvint å dra mange timer om vinteren som om sommeren. Og det vil jo uansett være færre cacher å finne om vinteren, for oss som har snø.
Jeg håper det med tid å stunder kommer flere cacher «nedover dalen» her også.


Tidligere denne uken kom jeg plutselig over en «cache» jeg har lett etter siden i fjor sommer. Altså, noe som skal bli en cache. Jeg fikk en idé om en cache, som jeg trodde skulle bli enkelt å få ordnet, men det ble det ikke. Cachen er ikke noe slik veldig spesiell, er garantert andre veldig like andre steder, og som også heter det samme, for så god fantasi har jeg ikke, at det bare er meg.
Jeg har funnet lignende ting jeg kan bruke, men med en frakt på 200-300 kr så blir det ikke noe av. Nå kom jeg helt tilfeldig over hva jeg skal ha, men det var ikke så enkelt å bestille når man ikke bodde i samme land. Håper det ordner seg denne gangen, og at frakten ikke blir på mer enn hva cachen koster.
Man kan legge ut cacher som nesten ikke koster noe, og man kan legge ut cacher som koster litt mer.. Jeg synes det er greit med variasjoner, og det er ikke slik at en kostbar cache er bedre enn hva enn billig cache er. Men man trenger ikke overdrive med å bruke opp igjen alt mulig heller, tomme dropsesker er er ikke akkurat så mye å skryte av, det blir bare fillene. Gjenbruk av rekebokser er heller ikke så mye å skryte av, de sprekker bare man ser på de.
Noen av mine mest «morsomme» cacher er egentlig veldig billige.. man kan lage fantastisk flotte cacher selv også. Billigste cachen jeg har lagt ut kostet meg vel 5 kroner, dyreste vet jeg ikke.. Samlet sett har jeg ikke tenkt å tenke så mye på 😛
Men det er en hobby, og de fleste hobbyer koster. Vi drar jo «hit og dit» selv, etter cacher og på turer. Og om ikke noen legger ut så har vi heller ikke noen å finne, så enkelt er det.

Gleder meg til vedlikeholdstur til sommeren til denne cachen her..

IMG_7262 (800x534)

Vedlikehold er noe jeg prøver å være veldig oppmerksom på, siden jeg selv synes det kan være litt irriterende med en cache som er ødelagt eller borte. Denne cachen som er i forbindelse med bildet over her trenger nok egentlig ikke vedlikehold første årene.. 😛 Men turen er flott og veldig lett.

4 kommentarer om “Mer geocaching

 1. Med de siste dagers kulde og snø, blir det mer tenking på cacher enn logging av cacher på meg også. Men det er koselig det og, planlegge litt og drømme seg bort 🙂
  PS! Når det gjelder været, sier langtidsvarselet at vi skal få noen dager med kulde og enda mer snø, før det til helgen visstnok skal bli plussgrader! Hva i alle dager skal det bety? Pluss på dagen og minus på natta er jo lik såpeglatte veier og bare blæh.

  Liker

  1. Jeg merker jeg blir mer og mer utålmodig nesten for hver dag som går nå, det hadde jeg ikke ventet.
   Dere har/får skikkelig morsomt vintervær skjønner jeg. Men når dere snart får vår.. har vi fremdeles full vinter 😛
   Neida, det hender vi får vår tidlig vi også, slik som mai..

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.